Video

Zolder van huis verwoest door uitslaande brand, politie doet onderzoek

13 augustus om 09:00 • Aangepast 28 augustus om 02:07
nl
In een huis aan de Rivierensingel in Helmond heeft dinsdagochtend een uitslaande brand gewoed. De bewoners waren op tijd hun huis uit, maar de zolder is verwoest en het hele huis heeft rook- en waterschade. De politie heeft het huis afgezet en is een onderzoek gestart.
Profielfoto van Rochelle Moes
Geschreven door

De brand brak rond zes uur uit en begon op zolder. Een achterbuurman ontdekte de brand en schakelde de brandweer in. Binnen een mum van tijd sloegen de vlammen metershoog uit het dak.

De brandweer rukte met twee blusvoertuigen uit en had het vuur snel onder controle. De bewoners konden op tijd uit hun huis komen. Van de zolder is weinig meer over en ook de rest van het pand heeft flinke rook- en waterschade.

De politie is een onderzoek gestart naar de brand. Het huis is met linten afgezet en voorlopig mag niemand er naar binnen om te voorkomen dat sporen worden gewist of vervuild. De forensische recherche doet uitgebreid sporenonderzoek.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.

De vrouwelijke bewoonster van het huis staat dinsdagochtend aangeslagen op straat. Ze wil niet veel zeggen, maar vertelt dat ze beneden was toen de brand uitbrak. "Dat is mijn redding geweest", zegt ze.

Hoe de brand is ontstaan is onduidelijk. De politie laat weten dat er nog veel onduidelijk is en dat ze nog met alles rekening houdt.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!