Warmte maakt plaats voor buien: 'Temperatuur zakt naar 20 graden'

13 augustus om 13:51 • Aangepast 28 augustus om 02:05
nl
Dinsdagavond en -nacht trekken er in Brabant flinke onweersbuien over. KNMI waarschuwt daarvoor met code geel. De vele regen kan op sommige plekken voor wateroverlast zorgen, voorspelt Alfred Snoek van Weerplaza.
Profielfoto van Sami Kappé
Geschreven door

Het is lastig te zeggen waar het gaat onweren. "Die buien komen dinsdagavond plompverloren opzetten en kunnen zo weer verdwijnen en ergens anders tot leven komen", zegt Snoek.

In het oosten van Nederland is de temperatuur vanmiddag al door de 30 graden geschoten. De warmste lucht met de meeste energie zit daar. Het onweer zal daar daarom plaatsvinden.

"De temperatuur zakt zo terug naar 20 graden, misschien zelfs iets eronder."

Op plekken waar het regent, zal het tegelijkertijd ook afkoelen. "Dan zakt de temperatuur zo terug naar 20 graden. Misschien zelfs iets eronder." Al zal het voor de meesten komende nacht nog wel plakkerig zijn. De komt door de hoge luchtvochtigheid. "En met zo'n 18 of 19 graden is het nog best warm om te slapen."

De echte afkoeling komt daarom pas woensdag. Met de wind die opsteekt zal het niet warmer worden dan 24 graden. In de loop van de ochtend zullen de buien geleidelijk wegtrekken. Vanuit het westen komt dan de zon weer tevoorschijn.

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

Zo slaap je vannacht ondanks de hitte toch lekker

Drie weken geleden overstroomde de festivalcamping van Dominator door plensbuien

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!