Liveblog

112-nieuws: winkeldief opgepakt • auto verwoest door brand

14 augustus om 06:39 • Aangepast 30 augustus om 02:04
nl
In dit liveblog houden we je deze woensdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

22.13

Winkeldief opgepakt

In de Eindhovense binnenstad is zojuist een winkeldief opgepakt. De man werd op het 18 Septemberplein meegenomen in een politiewagen. Het is nog onduidelijk waar de man had ingebroken. De gestolen goederen zijn in ieder geval door de politie in beslag genomen. Er werd een politiehelikopter ingezet om de man te zoeken.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
20.10

Auto verwoest door brand

Op de Neervoortsedreef in Helmond is zojuist een auto zo goed als uitgebrand. De bestuurder en zijn zoontje wisten op tijd uit de auto te komen. De wagen vloog spontaan in brand tijdens het rijden. De oorzaak van de brand is niet bekend. Het jongetje kreeg een knuffelbeertje van de toegesnelde brandweer.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
18.52

Brug wil niet meer dicht

De Volkerakbrug bij Willemstad kan niet meer dicht door een storing. Dat zorgt ervoor dat niemand er op de A29 doorkan. Het probleem geldt voor beide rijrichtingen, dus zowel richting Bergen op Zoom als Rotterdam. Er is een omleiding ingesteld.

Update: de storing is verholpen.

Lees hier meer.

16.05

Vrouw zwaargewond na steekpartij

Een vrouw is woensdagmiddag zwaargewond geraakt bij een steekpartij op camping De Maashorst aan de Palmstraat in Schaijk. De vrouw was ondanks haar verwondingen aanspreekbaar.

Lees hier meer.

15.17

Politie doet onderzoek bij quad

Agenten zijn sporen aan het onderzoeken bij een quad aan het Urbanusdal in Valkenswaard. Dat heeft te maken met een gewonde bewoner van die straat die afgelopen nacht werd binnengebracht bij het ziekenhuis in Veldhoven. Omdat de verwondingen ernstig waren, is hij overgebracht naar het ziekenhuis in Tilburg. Het is niet duidelijk wat er precies aan de hand is. De politie sluit nog geen scenario's uit.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
14.35

Huis op slot na grote vuurwerkvondst

De burgemeester van Meierijstad heeft een woning op Resort de Molenheide gesloten vandaag vanwege een grote vuurwerkvondst vorige week maandag. Bij een controle van een bestelbus aan de Steeg in Schijndel werd 590 kilo illegaal vuurwerk gevonden door de politie. Het ging hierbij om onder meer de Cobra 6 en Cobra 20.

Ook bij de 19-jarige bestuurder thuis werd 51 kilo illegaal vuurwerk aangetroffen. Omdat het in bezit hebben en opslaan van cobra's een bedreiging is voor de veiligheid en gezondheid van de directe omgeving is die woning nu voor drie maanden gesloten. De verdachte en het gezin waar hij deel vanuit maakt, kunnen bij familie terecht.

LEES OOK: 590 kilo illegaal vuurwerk gevonden in bestelbus en huis, man opgepakt

13.02

Vrachtwagen strandt op A73, file bij Haps

Op de A73 bij Haps staat er vanmiddag acht kilometer file door een vrachtauto die pech heeft De vertraging voor het verkeer in de richting van Nijmegen is daardoor tot ongeveer een half uur.

12.55

Hooibaal vliegt in brand

Brandweerlieden van de kazerne in Hank moesten gisteren in actie komen voor een hooibaal die in brand stond. Om er zeker van te zijn dat het vuur uit ging, moesten ze de hooibaal uit elkaar trekken. Zo konden ze het vuur helemaal blussen.

Wachten op privacy instellingen...
11.38

Treinverkeer naar Breda start langzaam weer op

Er rijden mondjesmaat weer treinen tussen Breda en Rotterdam, zegt ProRail op X. Er was een storing in de Willemsspoortunnel door blikseminslag. Het internationale treinverkeer wordt als eerste opgestart, daarna zijn de landelijke treinen aan de beurt. Daar hoort ook de Hogesnelheidslijn bij.

Wachten op privacy instellingen...
11.00

Stroomstoring Den Bosch en Sint Michielsgestel bij graafwerkzaamheden

Bij graafwerkzaamheden is rond tien uur een kabel geraakt. Sinds die tijd zitten 198 huishoudens zonder stroom. Hoe laat de kabel gerepareerd is, is nog niet bekend.

10.45

Centrum Bergen op Zoom heeft weer stroom

Het centrum van Bergen op Zoom had vanochtend te maken met een stroomstoring. Rond elf uur had iedereen weer stroom. Volgens een woordvoerder van Enexis zaten 583 aansluitingen enige tijd zonder stroom. De kabelstoring zat tussen een verbindingsstuk.

10.42

Talud is te stijl, grasmaaier valt op zijn kant

Een grasmaaier is vanochtend omgekiept toen hij op de Strijpsebaan in Eindhoven het gras van een talud aan het maaien was. De bestuurder raakte door het ongeluk gewond aan zijn hand. Zijn grasmaaier werd zwaar beschadigd. De ruiten van het voertuig sneuvelden na het raken van het wegdek.

Het talud bleek te schuin (foto: SQ Vision).
Het talud bleek te schuin (foto: SQ Vision).
De bestuurder hoefde niet mee naar het ziekenhuis (foto: SQ Vision).
De bestuurder hoefde niet mee naar het ziekenhuis (foto: SQ Vision).
De ruiten van de maaier sneuvelden (foto: SQ Vision).
De ruiten van de maaier sneuvelden (foto: SQ Vision).
10.39

Storing door blikseminslag, geen treinen naar Breda

Op de Hogesnelheidslijn van Rotterdam naar Breda rijden vanochtend geen treinen door een storing die is veroorzaakt door blikseminslag. Dat is gebeurd in een tunnel in Rotterdam. De NS denkt dat het tot ongeveer twaalf uur duurt voordat de treinen weer gaan rijden.

09.27

Nepagenten bellen ouderen in Asten

De politie zegt dat er gisteravond nepagenten actief zijn geweest in Asten. Oudere slachtoffers worden opgebeld en aan de deur bezocht. De politie kreeg in de avond vier meldingen uit die plaats. Als mensen een telefoontje van de politie niet vertrouwen, dan kunnen ze het beste 112 bellen om een melding te maken.

Het probleem van nepagenten is de laatste tijd groot in Brabant. In de omgeving Boxtel en Sint-Michielsgestel kreeg de politie vorige week zelfs acht meldingen van nepagenten binnen.

Dit is hoe je een echte politieagent herkent

09.04

Kooi en vangnet in beslag genomen

Een natuurinspecteur van Samen Sterk in Brabant heeft in Rijsbergen samen met het Brabants Landschap spullen in beslag genomen die worden gebruikt om vogels te vangen. Op het terrein van een 71-jarige verdachte werden een klapnet en een ekstervangkooi gevonden. Die heeft daarvoor een proces-verbaal gekregen.

Wachten op privacy instellingen...
02.15

Explosie beschadigt voordeur huis

Bij een huis aan het Generaal van Dohnapad in Eindhoven heeft afgelopen nacht een explosie plaatsgevonden. Dat gebeurde rond kwart over twee. De voordeur is flink beschadigd, laat de politie weten. Niemand raakte gewond. De politie doet onderzoek naar het explosief en wat er zich precies heeft afgespeeld.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
23.30

Auto schept fietser

Een fietser is gisteravond op de kruising van de Heerbaan en de Burcht in Veldhoven aangereden door een auto. De fietser, een jongeman, is vermoedelijk door het rode licht gereden. De fietser is door medewerkers van de ambulance behandeld aan zijn lichte verwondingen. Hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Fietser botst met auto in Veldhoven (Foto: Rico Vogels/SQ Vision)
Fietser botst met auto in Veldhoven (Foto: Rico Vogels/SQ Vision)
23.00

Noodweer in Breda

De extreme regenval van gisteravond heeft op meerdere plekken in Breda voor flink wat ellende gezorgd. Zo liepen straten vol met water, en botsten meerdere auto's op putdeksels, die door de hoge waterstand wegdreven.

Foto: Perry Roovers/SQ Vision
Foto: Perry Roovers/SQ Vision
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision
Foto: Perry Roovers/SQ Vision
Foto: Perry Roovers/SQ Vision

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!