Video

Dode kittens, poep en vuilnis in huis: 'Dit is van de buitencategorie'

14 augustus om 10:24 • Aangepast 30 augustus om 02:02
nl
In een huis in Breda hebben inspecteurs een enorme bende gevonden. De woning van een vrouw, die met een stichting honden en katten opvangt, lag de afgelopen week vol met ontlasting, vuilnis en er werden zelfs twee dode kittens gevonden. De dieren die in het huis rondliepen zijn in beslag genomen. De Landelijke Inspectiedienst Dierenwelzijn (LID) heeft haar een proces-verbaal gegeven voor verwaarlozing en spreekt van 'ernstige' feiten.
Profielfoto van Wim Coenen
Geschreven door

Inspecteurs hadden moeite de bovenverdieping van het huis op te gaan vanwege de opgestapelde vuilnis en spullen. Ze zagen dat er veel dingen niet in de haak waren bij de vrouw. "Het huis lag vol met ontlasting en op de bovenverdieping hadden katten geen water. Honden waren aan de magere kant of hadden te lange nagels en katten ontstoken ogen", schrijft de LID in een persbericht.

"Deze verwaarlozing is van de buitencategorie."

Twee kittens hebben blijkbaar in zo'n erbarmelijke omstandigheden moeten leven dat ze zijn overleden. Een woordvoerder van de LID zegt dat de vrouw de dieren 'ernstig heeft verwaarloosd'. "We komen wel vaker verwaarlozing tegen, maar dit is wel van de buitencategorie."

Voor alle problemen heeft de vrouw een proces-verbaal gekregen. Het Openbaar Ministerie gaat zich over de zaak buigen. De zestien honden en vijftien katten die ze hield, zijn in beslag genomen. Ze verblijven nu op een geheime plek. De officier van justitie of de rechter bepalen wat er met de dieren gaat gebeuren.

Opvallend is dat de vrouw een stichting runt die zich bezig houdt met het herplaatsen van dieren uit binnen- en buitenland. Een woordvoerder van de LID zegt dat die stichting beweert dieren te redden en op te vangen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.