BIJZONDER BRABANTS KOOPHUIS

Klusheld gezocht voor dit huis met wel heel bijzonder leidingwerk

23 augustus om 18:00 • Aangepast 3 september om 02:01
nl
Het vinden van een betaalbare woning die groter is dan een postzegel in een van de Brabantse steden is tegenwoordig een bijna onmogelijke opgave. Deze kluswoning op de Outshoornstraat in Tilburg, vlak buiten het centrum, is daarom een buitenkansje. Maar dan wel voor een kluskoning(in), want het jarendertighuis heeft nogal wat te lijden gehad volgens makelaar Harrie van Beers. "Echt alles moet eruit, maar er is zeker iets van te maken."
Profielfoto van Collin Beijk
Geschreven door

Om positief te beginnen, dit klushuis is letterlijk de goedkoopste woning die je momenteel in Tilburg kunt kopen. Er is nog wel een appartement in het centrum, maar dat is met 33 vierkante meter de helft kleiner. Want het huis aan de Outshoornstraat telt nu 65 vierkante meter woonoppervlakte en dat kan nog meer worden door het slim uit te bouwen.

Alles eruit
Maar Harrie van Beers van RE/MAX Optimus Makelaars draait er verder niet omheen. "Aan dit huis moet echt alles gebeuren. Ik zou het strippen en helemaal opnieuw beginnen, want ik kan niks bedenken dat je zou kunnen laten zitten." Hij raadt potentiële kopers dan ook aan goed na te denken over het project omdat er veel tijd en geld in gaat zitten.

De verkoopmakelaar heeft nog wel een paar tips: "Ik zou de badkamer weer naar boven brengen en het plafond op de eerste etage verhogen. Daardoor wordt de zolder minder hoog, maar dat is toch een bergzolder die je niet als kamer kunt gebruiken." Ook raadt hij een vlizotrap naar de zolder aan, omdat de huidige vaste trap veel ruimte inneemt.

Bijzonder leidingwerk
In het huis heeft voorheen een gezin met kinderen gewoond. "Sommige mensen denken dat het een studentenwoning of huurwoning was, maar dat is niet het geval", zegt Van Beers stellig. Het lijkt erop dat er al wat kluswerk in de woning is gedaan, maar dat dit niet helemaal lekker heeft uitgepakt blijkt wel uit het bijzondere leidingwerk in de badkamer.

Bijzonder leidingwerk in de badkamer (foto: RE/MAX Optimus Makelaars).
Bijzonder leidingwerk in de badkamer (foto: RE/MAX Optimus Makelaars).

"Ik ga het niet mooier maken dan het is, maar ik ben ervan overtuigd dat er iets moois van te maken is", vertelt de makelaar. Het huis van de buren is wat hem betreft een goed voorbeeld van hoe dit opknappertje kan worden. "Dat is exact dezelfde woning en dat is echt een plaatje."

Tienduizenden euro's
Hij denkt dat 175.000 euro een scherpe prijs is. "Want je moet toch al snel rekening houden met 75.000 euro aan verbouwingskosten als je het zelf doet. En als je het allemaal laat doen, ga je over een ton heen." De verkoopmakelaar denkt daarom dat het voor investeerders of zogenoemde woningflippers niet zo'n interessant huis is. De marge lijkt hem wat krap.

Van Beers denkt dat het huis vooral geschikt is voor een jong stel dat niet bang is om de handen uit de mouwen te steken en de tijd en het geld heeft om het huis op te knappen. "De ligging is perfect. Vlak bij het centrum, de Spoorzone met het Spoorpark en je zit op fietsafstand van de grote Albert Heijn en het spoor zelf hoor je nauwelijks."

Blanco canvas
En als de kopers zelf een beetje handig zijn, maken ze wel degelijk winst. "Dit huis in topstaat op deze locatie in Tilburg kost je nu al snel 285.000 euro. Maar dan is misschien die keuken of badkamer net niet naar je zin, om deze vervolgens toch maar te laten zitten. Hier begin je met een blanco canvas en kun je alles precies zo maken als je zelf wilt. En als je het dan ooit weer verkoopt en je hebt veel zelf gedaan, maak je nog een beetje winst ook waarschijnlijk."

Van buiten ziet het er prima uit, van binnen is het een megaklus (foto: RE/MAX Optimus Makelaars).
Van buiten ziet het er prima uit, van binnen is het een megaklus (foto: RE/MAX Optimus Makelaars).

Bijzonder Brabants Koophuis

Omdat de woningmarkt oververhit is delen we in Bijzonder Brabants Koophuis elke vrijdagavond een bijzonder huis uit onze provincie dat te koop staat. Dat kan niet alleen het grootste, kleinste, oudste of duurste koophuis zijn, maar ook een woning met een bijzonder verhaal of een aparte inrichting. Heb je tips voor ons, mail dan naar [email protected]

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.