Twee speciale foodtrucks gestolen in één nacht: ‘We staan met 1-0 achter'

15 augustus om 16:23 • Aangepast 31 augustus om 02:04
nl
Twee foodtrucks zijn woensdagnacht verdwenen. Het gaat om zogeheten ‘foodtrailers’, het type foodtruck dat je als aanhanger achter een normale auto hangt. De ene is van Brownies & Downies Eindhoven, de ander van Topfeestjeverhuur in Erp. De foodtrucks stonden beide in een andere stalling. De eigenaren vermoeden dat de dieven specifiek naar deze aanhangers op zoek waren.
Profielfoto van Rens Knapen
Geschreven door

Volgende week zou Brownies & Downies nieuwe studenten van versnaperingen voorzien tijdens de introductieweek van de TU Eindhoven. Robin Walschots, eigenaar van het filiaal in Eindhoven, stond te popelen: “We hadden onze truck hier echt heel graag voor de eerste keer neergezet.” Helaas worden deze plannen gedwarsboomd. Het slot van de privé-opslag in Veghel blijkt te zijn vernield - de foodtruck is spoorloos.

De foodtruck is pas één jaar oud. “We hebben ‘m vorig jaar gekocht om het tienjarig jubileum van ons filiaal in Eindhoven te vieren”, vertelt Walschots. Het was volgens haar de enige foodtruck binnen het bedrijf: “Er is een andere locatie met een soort caravan, maar een foodtruck als deze was echt uniek voor Brownies & Downies. Andere locaties hebben hem nog vaker gehuurd.“ Lang hebben ze er niet van kunnen genieten. De feesten en evenementen die op de planning stonden, waaronder de introductieweek van de TU, zijn nu tot grote spijt van de eigenaar afgelast.

Brownies & Downies is niet het enige slachtoffer. Jesse Scharff, eigenaar van Topfeestjeverhuur, heeft ook alle geplande evenementen af moeten bellen. De jonge ondernemer runt sinds een jaar een verhuurbedrijf voor feesten en evenementen, samen met zijn vrouw. Ook hun foodtruck is verdwenen. Woensdagavond stond de aanhanger nog op zijn plaats, maar op camerabeelden van zijn buurman ziet Scharff zijn foodtruck woensdagnacht om half 4 wegrollen.

"We hebben er niet eens één seizoen van kunnen genieten."

De foodtruck van Topfeestjeverhuur was gloednieuw en werd als ijswagen gebruikt voor kinderfeestjes. “Naast opblaasfiguren en springkussens wilden we zo net iets meer te bieden hebben voor onze klanten”, vertelt Scharff. “Nadat ik aangifte heb gedaan, heb ik direct alle toekomstige afspraken afgebeld en het geld teruggeboekt. Die inkomsten loop ik nu mis.”

De foodtruck met ijsvitrine werd midden in het hoogseizoen voor ijs gestolen. “We hebben er niet eens één seizoen van kunnen genieten”, vertelt hij bedrukt. De ondernemer probeert optimistisch te blijven, maar baalt er wel van: “We wilden eigenlijk over een tijdje twee nieuwe springkussens aanschaffen. Maar ja, nu kunnen we gaan sparen voor een nieuwe foodtruck. Je staat zo wel met 1-0 achter.”

"Als ik het nieuws eerder had gehoord, had ik 'm wel ergens anders neergezet."

Beide eigenaren van de gestolen foodtrucks vermoeden dat het om dezelfde dieven gaat. De foodtrucks zijn beide zogenoemde ‘foodtrailers’ van het merk Mobilchef. Deze aanhangers kunnen achter een personenauto met trekhaak hangen en zijn dus makkelijker mee te nemen dan een traditionele zelfrijdende foodtruck. De trucks stonden in Veghel en Erp, een paar kilometer van elkaar verwijderd. “Dit moet bijna wel van tevoren zijn gepland”, denkt Scharff. “Als ik het nieuws van Brownies & Downies eerder had gehoord, had ik ‘m wel ergens anders neergezet.”

De ondernemers hebben hun hoop nu gevestigd op tips van anderen. Een oproep in een Facebookgroep voor de verkoop van foodtrucks van Scharff werd al bijna 900 keer gedeeld. “Dat zijn een hoop extra ogen die meekijken, dat is erg fijn”, vertelt hij. “Maar we moeten wel realistisch blijven. Je rijdt zo’n truck de grens over, spuit ‘m een keer over in een andere kleur en hij wordt doorverkocht. Probeer ‘m dan nog maar eens terug te vinden.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!