Mamma Mia-ster Anouk Maas oog in oog met Björn van ABBA: 'Een legende'

15 augustus om 21:03 • Aangepast 31 augustus om 02:04
nl
Deze week is de cast van Mamma Mia! The Party begonnen aan de repetities van de musical, met de Tilburgse Anouk Maas (38) in de hoofdrol. En dat ging niet onopgemerkt voorbij, want er was hoog, zéér hoog bezoek. Niemand minder dan ABBA-zanger en -componist Björn Ulvaeus zelf was er, om Anouk zijn goedkeuring te geven. "Te gek. Hij is echt een legende."
Profielfoto van Arnold Tankus
Geschreven door

Normaal is het even rustig inkomen op de eerste officiële dagen. Dat dus plots de grote ABBA-ster zelf van de partij was, was - op z'n zachtst gezegd - wel even een dingetje. "Hij heeft deze show en alle nummers geschreven. Het ís van hem", vertelt Anouk, die eerder te zien was in onder meer Goede Tijden, Slechte Tijden, Expeditie Robinson en musicals als Annie, Fame en Saturday Night Fever.

Extra bijzonder is dat Björn zelf zijn akkoord gaf voor invulling van de cast. Én dus ook de hoofdrol van Anouk. Zij speelt straks Kate, de vrouw van de flamboyante restauranteigenaar Nikos. Een rol die ze straks dankzij het bezoek van Björn nog beter zal spelen. Die volgde van een afstandje, maar nauwlettend de repetitie. "Hij gaf hier en daar nog wat aanwijzingen. Bijvoorbeeld over de sound, de timing, of hij gaf een tip over een bepaalde noot."

Toch was het zeker niet alleen maar serieus werken. "We hebben ook gewoon een babbeltje gemaakt", lacht Anouk. "En ik denk dat ik voor iedereen spreek als ik zeg dat zijn aanwezigheid veel betekent. We kunnen hem nu alles vragen."

“ABBA is een imperium. De muziek is zo aanstekelijk en zo beroemd."

En vragen, die waren er volgens Anouk genoeg. “ABBA is een imperium. De muziek is zó aanstekelijk en beroemd. Dat ik dat straks iedere avond mag zingen, is geweldig. Het wordt echt een spektakel."

Nog even terug naar die nummers dan. Want hoe aanstekelijk en beroemd ze ook zijn, ook voor Anouk zit er zo nu en dan nog een aangename verrassing in. "Waterloo en Dancing Queen kent iedereen, maar When I kissed the teacher was voor mij bijvoorbeeld nieuw. Terwijl ik dat nu écht een heel leuk nummer vind."

Gelukkig maar, want die gaat ze nog heel vaak horen en zingen. De komende tijd is het volle bak aan de slag voor de acteurs in Mamma Mia! The Party. Sterker nog: voor Anouk is het dubbel zwoegen. "Ik ga binnenkort ook weer een film opnemen, dat loopt een beetje synchroon." Een beetje afleiding tijdens het ge-mamma-mia dus.

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

Première voor Anouk Maas uit Tilburg als Belle in Beauty and the Beast

Leo Alkemade en Anouk Maas vechten voor Brabantse eer in Expeditie Robinson

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!