NAC-relschoppers slaan in op agenten: taakstraffen en stadionverbod

16 augustus om 14:54 • Aangepast 31 augustus om 02:01
nl
Drie NAC-fans die eind vorig jaar in Breda rellen veroorzaakten na de wedstrijd tegen Willem II hebben een stadionverbod van twee jaar gekregen. De mannen hebben ook 180 uur taakstraf van de politierechter opgelegd gekregen. En ze moeten alle drie 2000 euro schadevergoeding betalen aan elke agent die gewond raakte. Vier politieagenten liepen verwondingen op. Dat betekent dat de drie hooligans elk in totaal 8000 euro moeten dokken.
Profielfoto van Rochelle Moes
Geschreven door

Na afloop van de wedstrijd NAC Breda – Willem II op 22 december 2023 braken flinke rellen uit. Die werden veroorzaakt door fans met een stadionverbod. Ze zochten bewust de confrontatie met de ME, gooiden zwaar vuurwerk naar de agenten en sloegen ze met riemen.

Vier agenten raakten gewond. Zij hebben sindsdien last van suizen en voortdurend gepiep in hun oren. Diezelfde avond werden negen mensen opgepakt. Zes van hen werden dezelfde avond nog vrijgelaten, maar ze kregen wel een boete. De andere drie verdachten stonden vrijdag voor de rechter in Breda.

Twee relschoppers werd een taakstraf van 180 uur opgelegd en twee maanden voorwaardelijke gevangenisstraf. De derde relschopper kreeg 150 uur taakstraf van de rechter en een maand voorwaardelijk. Zijn straf is iets lager, omdat zijn rol kleiner was en vooral gericht tegen de politiebus.

De 'voetbalsupporters' hebben daarnaast alle drie een stadionverbod gekregen voor twee jaar. Ook moeten ze per agent 2000 euro schadevergoeding betalen.

De vonnissen zijn meteen ingegaan, ook al gaan de mannen in hoger beroep. Ze kunnen de komende twee jaar dus niet meer naar NAC.

DIT WIL JE VAST OOK LEZEN:

Vier agenten raakten gewond en negen fans werden opgepakt bij de rellen in december

De relschoppers hadden een stadionverbod en sloegen met riemen op de ME in

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!