Video

American Car Weekend: 'De geur van motors, diesel en benzine is heerlijk'

18 augustus om 21:44 • Aangepast 3 september om 02:01
nl
"Feestvieren, muziek luisteren, sigaren roken, een pilske drinken en auto's kieken." Dat doen Jeroen en Maikel dit weekend tijdens het American Car Weekend in Nuenen. Met honderden andere liefhebbers zijn ze vanaf vrijdag al aan het genieten van Amerikaanse voertuigen. En dat doen de meeste bezoekers geheel in stijl mét cowboyhoed en Amerikaanse vlag.
Profielfoto van Danique PalsProfielfoto van Tom Berkers
Geschreven door

Het is een komen en gaan van Amerikaanse auto's, campers en caravans op het Laco Strandbad in Nuenen. Tijdens het American Car Weekend staan niet alleen veel auto's. Er is ook een tent waar bandjes optreden en waar liefhebbers aan linedance doen. Op de camping kunnen bezoekers het hele weekend blijven slapen in hun eigen Amerikaanse camper of caravan.

Bezoekers Jeroen en Maikel zijn helemaal in hun sas op het evenement. "Er zijn supermooie wagens. En de geur van motors, diesel en benzine is heerlijk", vertellen ze enthousiast met een sigaar en biertje in de hand. De twee zijn er niet alleen vanwege de Amerikaanse voertuigen, maar ook voor de gezelligheid. "Het is hier een grote community. Geen rotzooi, geen stress."

Jeroen en Maikel op het American Car Weekend (foto: Tom Berkers)
Jeroen en Maikel op het American Car Weekend (foto: Tom Berkers)

Iets verderop staat bezoeker Tim bij zijn caravan. Er hangt een vlag met daarop een afbeelding van Elvis voor de deur en een Amerikaanse vlag voor het raam. "Ik heb niet alleen een caravan, maar ik heb ook een dodge", vertelt hij, terwijl hij vol trots naar zijn wagen loopt. "Ik heb alles wat er op staat zelf bedacht en gemaakt met een airbrush. Daar ben ik wel even mee bezig geweest. Ik heb 'm ook al zestien jaar in bezit."

Tim gaat al jaren naar bijeenkomsten waar liefhebbers van Amerikaanse auto's samenkomen. "Die interesse moet in je zitten. Je moet niet zomaar een Amerikaan kopen om er bij te zijn. Je moet het voelen", vertelt hij. "Wij zijn thuis met vijftien kinderen en ik ben de enige die zo geïnteresseerd is in Amerikaanse voertuigen."

Tim is helemaal op z'n plek tijdens het American Car Weekend (foto: Tom Berkers).
Tim is helemaal op z'n plek tijdens het American Car Weekend (foto: Tom Berkers).

Ook Marcel is aan het genieten van 'de mooie auto's en het goede weer'. Hij maakt de voorklep van zijn eigen auto open om de vijf liter motor te laten zien. "Hier geniet ik van. Ik heb hier zelf alles aan geknutseld, dat is mijn hobby. En hier zijn meer mensen met dezelfde passie", vertelt hij.

Jaap Tilburgs is een van de organisatoren van het American Car Weekend en hij is blij met hoe het allemaal verloopt. "Er komen een stuk of honderd auto's dit weekend, waaronder veel oldtimers. En er komen telkens weer dezelfde mensen op af. Je wordt vrienden met elkaar en dat maakt het erg leuk", vertelt hij met een glimlach.

Marcel met zijn partner bij zijn eigen Amerikaanse auto (foto: Tom Berkers).
Marcel met zijn partner bij zijn eigen Amerikaanse auto (foto: Tom Berkers).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.