Video

Brand op podium van Decibel Outdoor, show tijdelijk stilgelegd

18 augustus om 18:42 • Aangepast 3 september om 02:00
nl
Een van de podia van het hardstyle festival Decibel Outdoor in Hilvarenbeek heeft zondagmiddag vlam gevat. Op twee plekken in de toren brak brand uit. Door het incident moest de show een kwartier stilgelegd worden. De organisatie greep snel in en wist te voorkomen dat de vlammen verder om zich heen grepen.
Profielfoto van Collin Beijk
Geschreven door

De brand brak uit bij het Uptempo podium van Decibel Outdoor. Het vuur ontstond aan de bovenkant van een toren aan de linkerkant van het podium. Daarin hangen onder meer speakers en verlichting. Volgens Tim Boersma van Decibel Outdoor heeft alleen het decor vlam gevat.

Twee brandhaarden
De organisatie greep snel in met brandblussers en een waterslang. "Er was geen sprake van stress, hier zijn we op voorbereid en we hebben altijd blusmaterialen klaarstaan bij podia voor dit soort incidenten", laat Boersma weten.

Vermoedelijk omdat brandende stukjes decor naar beneden vielen, ontstond er ook lager in het bouwwerk brand. Medewerkers van Decibel Outdoor wisten beide brandhaarden snel te doven. Daarbij werd zelfs een hoogwerker ingezet om overal goed bij te kunnen en alles te controleren.

De brand bij het Uptempo podium leidde ertoe dat de hardcore DJ's Spitnoise uit Beek en Donk en Unproven uit Nieuwkoop hun show zeker een kwartier moesten stilleggen.

Vlammenwerpers
Decibel Outdoor wordt al jaren op de Beekse Bergen in Hilvarenbeek georganiseerd. Het is een van de oudste en grootste hardstylefestivals ter wereld. Het komt door het gebruik van vlammenwerpers en vuurwerk vaker voor op festivals dat het decor vlam vat. De Decibel-organisatie zegt de exacte oorzaak van de brand nog te onderzoeken.

Er raakte niemand gewond bij de brand en de optredens zijn na de korte onderbreking hervat volgens de woordvoerder van Decibel Outdoor. "We gaan weer gewoon vol gas bij dit podium nu."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!