Liveblog

112-nieuws: auto komt in bramenstruik terecht • auto en brommobiel in brand

19 augustus om 13:54 • Aangepast 30 augustus om 02:02
nl
In dit liveblog houden we je deze maandag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten

22.50

Auto en brommobiel uitgebrand

Aan de Heischeutstraat in Oss zijn vanavond een auto en een brommobiel uitgebrand. De brand werd rond kwart voor tien opgemerkt en bij de brandweer gemeld. Die was snel ter plaatse maar toen stonden beide voertuigen al in lichterlaaie. De brommobiel brandde tot de grond toe af. Over de oorzaak van de brand is niets bekend. De politie onderzoekt de zaak en ze moest nieuwsgierigen op afstand houden.

Foto: Gabor Heeres/SQ Vision
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision
21.25

Explosies hebben geen verband met elkaar

De twee explosies, zaterdagavond en -nacht in Breda en Roosendaal, hebben geen verband met elkaar. Dit laat de politie weten. Een woordvoerder meldt verder dat in beide gevallen de aanleiding vermoedelijk in de relationele sfeer ligt. Meer is er niet bekend, omdat het onderzoek nog loopt. Gisteren werd bekend dat er bij huizen in Breda (aan de Van de Spiegelstraat) en Roosendaal (Desmijndijk) explosieven waren afgegaan. Er raakte niemand gewond, wel werd de voorgevel van beide woningen beschadigd.

20.10

Motor botst op auto

Op de Rijpelbaan in Helmond zijn vanavond een motorrijder en een auto met elkaar in botsing gekomen. De auto heeft vermoedelijk de tegemoet komende motorrijder over het hoofd gezien toen de bestuurder wilde afslaan. De motor is tegen de auto gebotst en kwam enkele meters verder in de berm terecht. De man is met een ambulance en onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De motorrijder was wel aanspreekbaar.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
19.35

Ondergrondse hennepkwekerij ontdekt

Aan de Liesdijk in het buitengebied van Netersel is maandagmiddag een ondergrondse hennepkwekerij ontdekt. Een voorbijganger rook een henneplucht en ging op onderzoek uit. In de bosjes trof hij de kwekerij aan.

LEES OOK: Voorbijganger ruikt henneplucht en ontdekt ondergrondse wietkwekerij

De restanten van de hennepkwekerij liggen in een grote container (foto: SQ Vision/Rico Vogels).
De restanten van de hennepkwekerij liggen in een grote container (foto: SQ Vision/Rico Vogels).
Stroom voor de kwekerij werd afgetapt uit een stroomhuisje (foto: SQ Vision/Rico Vogels).
Stroom voor de kwekerij werd afgetapt uit een stroomhuisje (foto: SQ Vision/Rico Vogels).
18.49

Oorzaak brand onduidelijk

De oorzaak van een uitslaande brand in een huis aan de Rivierensingel in Helmond vorige week dinsdag, is onbekend. Dat laat de politie weten na 'uitgebreid onderzoek'. De politie zegt geen duidelijke aanwijzingen te hebben hoe de brand is begonnen. "We hebben dan ook geen verdachte in het onderzoek en het onderzoek naar de oorzaak is gesloten", laat een woordvoerder aan Omroep Brabant weten. De bewoners waren bij deze brand op tijd hun huis uit, maar de zolder werd verwoest en het hele huis had rook- en waterschade.

LEES OOK: Zolder van huis verwoest door uitslaande brand, politie doet onderzoek

15.56

Auto eindigt in bramenstruiken

Op de A67 ter hoogte van de ASML zijn twee auto's met elkaar in aanraking gekomen. Een van de twee kwam daardoor in een berm overwoekerd met bramenstruiken terecht. De hulpdiensten hadden daardoor moeite om bij de auto te komen. Er zijn geen gewonden gevallen. Het ongeluk gebeurde op de A67 Eindhoven in de richting van Eersel. Het verkeer kon stapvoets passeren.

Foto: Rico Vogels/SQ Vision
Foto: Rico Vogels/SQ Vision
Een van de twee auto's wordt getakeld (foto: Rico Vogels).
Een van de twee auto's wordt getakeld (foto: Rico Vogels).
14.49

Twee aanhoudingen na vechtpartij

De politie heeft twee mannen aangehouden na een vechtpartij in het Wilhelminapark in Tilburg. Dat gebeurde gisterenmiddag. De politie werd opgeroepen voor een vechtpartij, maar toen agenten aankwamen was deze al voorbij. Agenten hebben de auto van een van de betrokkenen gecontroleerd. Daar lag een vuurwapen. De 38-jarige man uit Kaatsheuvel is daarom aangehouden.

Een andere man had een patroonhouder met patronen erin op zak. Het gaat om een 45-jarige man uit Waalwijk. Ook hij is aangehouden. Volgens getuigen zagen ze ook nog een man zwaaien met een groot mes. Het mes is teruggevonden in de bosjes van het park, maar het is nog niet duidelijk van wie het mes is.

13.55

Ongeluk op A2

Op de A2 van Maastricht naar Eindhoven is een ongeluk gebeurd bij Maarheeze. Twee auto's botsten tegen elkaar. Een van de voertuigen kwam daardoor dwars op de snelweg tot stilstand. Voorbijgangers stopten om de bestuurder te helpen. Iemand is nagekeken in de ambulance, maar hoefde niet naar het ziekenhuis. Verkeer werd tijdelijk omgeleid via de invoegstrook.

Foto: WdG/SQ Vision.
Foto: WdG/SQ Vision.
Foto: WdG/SQ Vision.
Foto: WdG/SQ Vision.
13.50

Gaslek bij graafwerkzaamheden

Aan de Nachtegaallaan in Oss is vanmiddag een gaslek ontstaan. Dat gebeurde bij graafwerkzaamheden in de voortuin van een huis. De politie en brandweer werden opgeroepen om de situatie veilig te stellen. Het lek is gedicht met tape. Medewerkers van netbeheerder Enexis zorgen voor het herstel van de gasleiding.

Foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
13.10

Uur file op A58 door ongeluk

Op de A58 bij Tilburg-Reeshof is een ongeluk gebeurd met vier auto's. Daardoor staat in de richting van Tilburg naar Breda een flinke file. Automobilisten moeten rekening houden met een uur vertraging. Rijkswaterstaat is naar verwachting nog een uur bezig om alles op te ruimen. Tot die tijd kunnen automobilisten beter omrijden via Den Bosch.

Lees hier meer.

Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
Wachten op privacy instellingen...
13.05

Trein gestrand bij Breda

Een trein die vanochtend vanuit Breda onderweg was naar Brussel is gestrand. De trein kwam tien minuten na vertrek stil te staan. Na ongeveer tweeënhalf uur werden de reizigers geëvacueerd. Ze zijn inmiddels weer onderweg terug naar Breda.

Lees hier meer.

Reizigers worden geëvacueerd (foto: Patric Blankers).
Reizigers worden geëvacueerd (foto: Patric Blankers).
12.45

Kettingbotsing in Dongen

Op de Middellaan in Dongen zijn drie auto's op elkaar gebotst. Een ambulance heeft de bestuurders ter plekke nagekeken, maar niemand hoefde mee naar het ziekenhuis. Door de botsing ontstond er tussen Oosterhout en Dongen een forse file. Twee bergingsvoertuigen waren nodig om de auto's te takelen en af te voeren. Door de botsing kwam er veel olie op de weg terecht. Het kan nog even duren voor dit is opgeruimd.

Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
12.00

Fietser gevallen door gespannen touw

Op het fietspad bij basisscholen De Springplank en De Hofstee in Etten-Leur is twee keer een springtouw gespannen. Een fietser is hierdoor gevallen. Buurtbewoners maken zich zorgen en hebben de politie ingeseind. Die laat weten onderzoek te doen.

11.30

Verdachten van diefstal aangehouden

Een omwonende van het Hof van Sulzbach in Bergen op Zoom zag afgelopen nacht rond half twee dat twee mannen een paar garageboxen openbraken. Ze haalden er spullen uit en zetten die in hun auto. Daarna reden de mannen weg.

De politie zag de auto even later rijden en liet de bestuurder stoppen. Deze bestuurder, een 45-jarige man uit Rotterdam, gedroeg zich volgens de politie opgefokt. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn. De man werd in een politiebus gezet, maar daar was hij het niet mee eens. Volgens de politie ging de man helemaal door het lint en probeerde hij het portier uit de bus te trappen.

De andere man, een 39-jarige man uit Bergen op Zoom, werd ook aangehouden. De gestolen spullen zijn in beslag genomen. Het gaat om visgerei en een airco. Beide mannen zitten nog vast.

10.57

Twee gewonden na botsing

Twee autobestuurders zijn vanochtend gewond geraakt door een ongeluk in Schijndel. Dat gebeurde op de kruising van de Leemputtenweg met de Oude Molenheide. Door de klap botsten de auto's allebei tegen een boom en kwamen ze daarna in een sloot terecht. Een traumahelikoper is geland.

Hier lees je meer over het ongeluk.

Foto: Toby de Kort/SQ Vision.
Foto: Toby de Kort/SQ Vision.
Foto: Toby de Kort/SQ Vision.
Foto: Toby de Kort/SQ Vision.
07.12

Boordcomputer gestolen uit auto

In Beek en Donk is afgelopen nacht ingebroken in een auto. De boordcomputer is daaruit gestolen. "Schandalig", reageert een wijkagent op Instagram.

Foto: Instagram wijkagenten Beek en Donk
Foto: Instagram wijkagenten Beek en Donk
04.38

Ramkraak bij juwelierszaak Boxmeer

Bij juwelierszaak Van Arensbergen aan de Steenstraat in Boxmeer is afgelopen nacht een ramkraak gepleegd. De gevel werd geramd met een auto. De daders zijn er met hun buit vandoor gegaan. In een brandgang werden een hamer en een ketting gevonden. De politie doet onderzoek.

Lees hier meer.

De gevel van de juwelierszaak in Boxmeer werd geramd met een auto (foto: Marco van den Broek/SQ Vision).
De gevel van de juwelierszaak in Boxmeer werd geramd met een auto (foto: Marco van den Broek/SQ Vision).
01.06

Spookrijder op A50

Op de A50 van Uden richting Veghel reed afgelopen nacht enige tijd een spookrijder. Een weginspecteur van Rijkswaterstaat zag de spookrijder, maar die reed stoïcijns door. Uiteindelijk stopte deze op een rijstrook bij Veghel. Daar kon de politie de man veilig van de snelweg af halen. De bestuurder is meegenomen door de agenten.

De spookrijder stopte op de A50 bij Veghel (foto: X/Wis_Robert).
De spookrijder stopte op de A50 bij Veghel (foto: X/Wis_Robert).
00.43

Auto crasht bij Schijndel

Een auto crashte gisteravond laat op de Boxtelseweg bij Schijndel. De 27-jarige bestuurder raakte met zijn auto van de weg, ramde verkeersborden, raakte meerdere keren de vangrail en werd vervolgens gelanceerd. De auto kwam op zijn zijkant tot stilstand. Een bergingsbedrijf werd ingeschakeld om de auto mee te nemen.

Lees hier meer.

Hoe het ongeluk op de Boxtelseweg bij Schijndel kon gebeuren, wordt onderzocht (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
Hoe het ongeluk op de Boxtelseweg bij Schijndel kon gebeuren, wordt onderzocht (foto: Sander van Gils/SQ Vision).

Vanwege de ernst van de situatie landde een traumaheli in een weiland in de buurt. Het slachtoffer was na de crash bij kennis en is in een ambulance naar een ziekenhuis gebracht.

00.20

Auto botst op boom

Een auto is afgelopen nacht op een boom gebotst naast de Zuidelijke Randweg in Valkenswaard. De bestuurder reed van de Luikerweg naar de straat Vest toen het vlak na de rotonde bij de Maastrichterweg mis ging. De bestuurder is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht, de bijrijdster bleef ongedeerd.

De bestuurder is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht (foto: Rico Vogels/SQ Vision).
De bestuurder is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht (foto: Rico Vogels/SQ Vision).
De auto raakte bij de crash in Valkenswaard zwaar beschadigd (foto: Rico Vogels/SQ Vision).
De auto raakte bij de crash in Valkenswaard zwaar beschadigd (foto: Rico Vogels/SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!