Trein staat lang stil bij Breda, reizigers geëvacueerd

19 augustus om 12:39 • Aangepast 28 augustus om 02:05
nl
Een trein die onderweg was naar Brussel is maandagochtend gestrand bij Breda. Na ongeveer anderhalf uur werden de reizigers geëvacueerd. Ze zijn inmiddels weer onderweg terug naar Breda.
Profielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

De trein vertrok om iets voor tien uur uit Breda, maar kwam zo'n tien minuten later stil te staan. Reizigers kregen te horen dat de trein gereset moest worden. "Dat zou enkele minuten duren, maar het lukte niet", vertelt Patric Blankers. Hij was een van de reizigers die in de trein zaten. "Uiteindelijk hoorden we van de conducteur dat ze de trein niet opnieuw konden starten en dat we dus moesten wachten."

"We worden nu teruggebracht naar Breda."

Volgens een woordvoerder van spoorwegbeheerder ProRail was de trein defect. "Medewerkers hebben lang geprobeerd om de trein weer aan de gang te krijgen, maar dat is niet gelukt", zegt de woordvoerder.

Daarom werd besloten alle reizigers te evacueren. Rond half twaalf begon de evacuatie. Reizigers konden direct instappen in een andere trein die inmiddels klaarstond. Na ruim een uur vertrok die trein. "We worden nu teruggebracht naar Breda", zegt Patric. "Hoe we daarna verder moeten, weet ik niet. We zouden meer informatie krijgen op het station in Breda."

De defecte trein is weggesleept door een andere trein en wordt volgens de NS in een werkplaats nagekeken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!