Weer een hond bevrijd uit camper op parkeerplaats Efteling

19 augustus om 14:31 • Aangepast 28 augustus om 02:04
nl
Op de parkeerplaats van de Efteling is maandag opnieuw een hond achtergelaten in een camper. Medewerkers van het attractiepark hebben het dier samen met de politie bevrijd.
Profielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

Dat schrijft pretparkwebsite Looopings. Medewerkers van de Efteling zagen het dier in een camper zitten en belden de politie.

Het dier is via een raampje in het dak van de camper gered. Op een foto van een voorbijganger is te zien dat agenten om de camper staan terwijl een medewerker van de Efteling op het dak staat. Een woordvoerder van de Efteling bevestigt dat de hond op deze manier is gered. "Dat was een betere optie dan een raam inslaan, wat wel vaak noodzakelijk is."

In het reglement van het park staat dat het verboden is om honden achter te laten. "Het belangrijkste is dat het gesignaleerd wordt. We doen regelmatig controle rondes over het parkeerterrein", zegt een woordvoerder van het pretpark tegen Omroep Brabant.

Wat er met de hond en de eigenaar gaat gebeuren, is niet duidelijk. "Dat is aan de politie. Vaak wordt het dier naar een asiel in de omgeving gebracht."

Twee honden in hete camper
Ruim een week eerder was het ook al raak op dezelfde parkeerplaats. Twee honden waren toen in twee verschillende campers achtergelaten. Het was die dag warm en zonnig. Toen de politie de campers openbrak, was de temperatuur binnen opgelopen tot 35 graden.

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

Honden achtergelaten in snikhete campers bij Efteling, politie tikt raam in

Dit mag je doen als je een achtergelaten hond in een auto ziet

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!