Liveblog

112-nieuws: brand in schuur kaasboerderij • man rijdt met ogen dicht

20 augustus om 05:45 • Aangepast 4 september om 01:17
nl
In dit liveblog hielden we je deze dinsdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.02

Dit liveblog is gesloten

21.54

Wietplantage met 400 planten ontdekt

In een woning in Roosendaal heeft de politie vandaag een hennepkwekerij gevonden. De kwekerij bevond zich in twee verschillende ruimtes en met meer dan 400 planten. De woning was dankzij onderzoek onder de aandacht van de politie gekomen. "Dit onderzoek zal nu worden voortgezet", zegt de politie Roosendaal op Instagram.

Omdat de voor de teelt benodigde stroom illegaal werd afgetapt, is deze voorlopig afgesloten. Deze zal pas weer worden aangesloten na het betalen van een forse boete aan de netwerkbeheerder.

Een deel van de 400 wietplanten (foto: politie Roosendaal).
Een deel van de 400 wietplanten (foto: politie Roosendaal).
21.29

Dertien automobilisten op de bon

Na een ongeval met vier voertuigen vanmorgen op de A58, bij Prinsenbeek was de afslag afgesloten. Twaalf bestuurders hebben daarbij het rode kruis genegeerd en een bestuurder reed over het puntstuk, tussen de wegafzetting door. Alle dertien krijgen binnenkort een proces-verbaal in de bus, meldt de politie Weerijs op X.

Foto: Politie
Foto: Politie
20.13

Attracties Efteling dicht vanwege onweer

De Efteling heeft rond acht uur een overgroot deel van de attracties gesloten. "Deze liggen stil vanwege mogelijk onweer. Uit voorzorg. Er is verder niets aan de hand", laat een woordvoerder van de Efteling weten.

18.47

Jongen (13) vermist in Willemstad

In Willemstad wordt een jongen van 13 jaar vermist. Hij is vanmorgen rond elf uur te voet vertrokken. De jongen is 1.50 meter, heeft een lichte huidskleur en donkerblond krullend haar. Hij draagt een beige shirt met banen erop en draagt slippers. Hij is vertrokken met een hengel en een emmer. Bel met tips met 112.

UPDATE: De jongen is in gezonde gezondheid aangetroffen.

18.41

Brand in schuur van kaasboerderij

In een schuur bij Kaasboerderij De Leyedaeler aan de Beeksedijk in Goirle is vanmiddag brand uitgebroken tussen de spouwmuur. Er kwam lichte rook vrij en er waren ook wat vlammen zichtbaar achter de houten buitenwand. De brandweer heeft diverse gaten in het pand gezaagd om bij de brand te komen. De schade aan de buitengevel is groot. De schuur was in aanbouw.

Foto: Toby de Kort/SQ Vision
Foto: Toby de Kort/SQ Vision
Foto: Toby de Kort/SQ Vision
Foto: Toby de Kort/SQ Vision
17.29

Politie zoekt persoon in Mastbos

De politie is in het Mastbos in Breda op zoek naar een persoon. Ook een helikopter zocht een tijd mee. Het is nog onduidelijk naar wie de politie op zoek is. Er zou door iemand in het bos om hulp zijn geroepen. De persoon die dat hoorde, durfde zelf niet te kijken.

UPDATE: Agenten zijn op linie in het bos gaan zoeken. Een geparkeerde auto werd ook bekeken, maar die bleek niets met de melding te maken te hebben. Er is niemand aangetroffen en de politie heeft geen aanknopingspunten om verder te zoeken en is daarom gestopt met de zoektocht.

Veel politie op de been in het Mastbos in Breda (foto: Tom van der Put/SQ Vision).
Veel politie op de been in het Mastbos in Breda (foto: Tom van der Put/SQ Vision).
17.25

Vertraging op A58 door vrachtwagen met pech

Op de A58 Eindhoven richting Tilburg bij Moergestel staat een vrachtwagen met pech. Dit zorgt voor een vertraging van drie kwartier.

16.11

Kop-staart botsing in Breda

Op de Franklin Rooseveltlaan, voor het viaduct bij de Ginnekenweg in Breda heeft vanmiddag een kop-staart botsing plaatsgevonden. Het verkeer richting de A16 heeft veel last het ongeluk. De politie en brandweer zijn aanwezig. Een persoon is nagekeken.

Foto: Tom van der Put/SQ Vision
Foto: Tom van der Put/SQ Vision
Foto: Tom van der Put/SQ Vision
Foto: Tom van der Put/SQ Vision
15.16

Leswagen botst op andere auto

Op de kruising van de Heikantlaan en de Sweelincklaan in Tilburg zijn een leswagen en een auto met elkaar in botsing gekomen. Door de klap sloeg de auto, waar twee mensen in zaten, over de kop. Een van hen moest met flinke verwondingen naar het ziekenhuis worden gebracht. De andere inzittende is minder zwaar gewond, maar moest ook met de ambulance mee. In de lesauto zaten een leerling en een instructrice. Zij raakten lichtgewond en konden ter plekke worden behandeld. De weg is afgesloten voor het politieonderzoek. Een bergingsbedrijf is onderweg.

De auto's raakten zwaar beschadigd (foto: SQ Vision).
De auto's raakten zwaar beschadigd (foto: SQ Vision).
De auto belandde op de kop (foto: SQ Vision).
De auto belandde op de kop (foto: SQ Vision).
15.08

Brandweer redt glazenwasser die op grote hoogte vastzit

Een glazenwasser is vanmiddag tijdens het werk op de Magistratenlaan in Den Bosch een uur vast komen te zitten. Doordat een kabel vastzat kon de bak waarin hij werkte niet bewegen en begon de bak te bungelen. Dat gebeurde op 25 tot 30 meter hoogte. De brandweer kon de glazenwasser uit zijn benarde positie bevrijden door met een ladder bij hem te komen. De man is er zonder verwondingen af gekomen, maar was volgens een correspondent wel overstuur.

LEES OOK: Glazenwasser Fedor is bezig op hoogte en dan gaat het mis met een kabel

Foto: Bart Meesters
Foto: Bart Meesters
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
13.52

Jonge kat zit vast onder auto

De brandweer heeft zich vanmiddag op de Kastanjelaan in Oosterhout in bochten moeten wringen om een vastzittende kat onder een auto vandaan te halen. Om het dier te bevrijden moest een bodemplaat los worden gemaakt. Om dat te doen werd de auto opgetild. Na een uur was de kat vrij. Het dier rende er als speer vandoor.

De brandweer haalde veel uit de kast (foto: SQ Vision).
De brandweer haalde veel uit de kast (foto: SQ Vision).
De kat wachtte zijn redding af (foto: SQ Vision).
De kat wachtte zijn redding af (foto: SQ Vision).
De auto werd opgetild (foto: SQ Vision).
De auto werd opgetild (foto: SQ Vision).
11.56

Auto's botsen, inzittende gewond

Op de afrit van de A2 bij Den Bosch is zondag iemand gewond geraakt nadat twee auto's op elkaar botsten. De officier van dienst Den Bosch schrijft dat vanochtend op Instagram. De verwondingen vielen wel mee. De betrokkenen konden na behandeling ter plaatse zelf hun weg vervolgen. Hun auto's moesten wel worden weggesleept.

Foto: Instagram Ovd_p_DenBosch
Foto: Instagram Ovd_p_DenBosch
09.02

Man rijdt met ogen dicht en wordt opgepakt

Een 42-jarige man uit Den Bosch is gisteren in Veghel opgepakt toen een agent aan het oefenen was voor de rijopleiding. Dat meldt de verkeerspolitie Oost-Brabant vanochtend. De man viel op door zijn 'bijzonder rijgedrag' op de N616. Toen agenten daar langs hem gingen rijden, bleek hij zijn ogen dicht te hebben. De snelheid die hij haalde was zo'n twintig kilometer per uur. De man was al door een rood verkeerslicht gereden en bij de controle. De Bosschenaar mocht überhaupt niet autorijden omdat zijn rijbewijs eerder al ingevorderd was. Hij testte ook nog eens positief op cannabis, cocaïne en alcohol.

03.56

Explosie bij voordeur huis Cuijk

Aan de Berenkuil in Cuijk is afgelopen nacht het rolluik voor de voordeur van een huis vernield met een explosief. Dit gebeurde rond halftwee 's nachts. Bij de ontploffing raakte niemand gewond, laat de politie weten.

Lees hier meer.

Na de explosie werd de politie gewaarschuwd (foto: SK-Media).
Na de explosie werd de politie gewaarschuwd (foto: SK-Media).
22.50

Auto en brommobiel uitgebrand

Aan de Heischeutstraat in Oss brandden gisteravond een auto en een brommobiel uit. Het vuur werd rond kwart voor tien opgemerkt. De brandweer was snel aanwezig, maar die kon niet voorkomen dat de auto en brommobiel verloren gingen. Hoe de branden konden ontstaan, wordt uitgezocht.

Foto: Gabor Heeres/SQ Vision
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!