Liveblog

112-nieuws: auto rijdt sloot in • brand bij zorginstelling

21 augustus om 12:57 • Aangepast 5 september om 01:17
nl
In dit liveblog hielden we je deze woensdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Dit liveblog is gesloten.

Liveblog

22.30

Auto rijdt sloot in, bestuurder spoorloos

Op het Mathijseind in Bakel is een auto in een sloot terechtgekomen. Toen de politie aankwam, lag de auto daar volgens buurtbewoners al langer dan een uur. De eigenaar was in geen velden of wegen te bekennen. De auto is weggesleept.

Foto: Walter van Bussel/SQ Vision.
Foto: Walter van Bussel/SQ Vision.
Foto: Walter van Bussel/SQ Vision.
Foto: Walter van Bussel/SQ Vision.
22.11

Inbraak in caravans Loonse kermis

Op het Gildeterrein aan de Engelseweg in Overloon is vanmiddag bij drie caravans ingebroken. In Overloon is het momenteel kermis. Op het Gildeterrein overnachten de exploitanten. De inbraak vond plaats tussen half twee en half zes vanmiddag. De politie is op zoek naar getuigen die iets verdachts hebben gezien of camerabeelden hebben die mogelijk relevant zijn voor het onderzoek.

Wachten op privacy instellingen...
22.10

Vermiste vrouw uit Rijsbergen terecht

Ook de verstandelijk beperkte vrouw die in Rijsbergen werd vermist is terecht.

21.49

Vermiste Cees is gevonden

De 78-jarige Cees uit Oirschot is terecht. De politie laat weten dat de man in goede gezondheid is gevonden.

21.34

Verstandelijk beperkte vrouw (61) vermist

Er is een zoekactie gestart om een 61-jarige vrouw uit Rijsbergen op te sporen. De vrouw heeft volgens de politie een verstandelijke beperking en is sinds woensdagavond vermist.

Lees hier meer.

21.13

Achtervolging winkeldief in Eindhoven

Bij schoenwinkel Van Haren in het centrum van Eindhoven heeft een winkeldief geprobeerd twee paar schoenen te stelen. De man nam de benen, maar medewerkers gingen achter hem aan. Een handhaver die op de fiets door het centrum reed, werd over de achtervolging getipt door voorbijgangers. Hij zag de man rennen, met het personeel achter hem aan, en fietste erop af. De dief zette het daarop op een sprinten, maar was niet snel genoeg voor de boa. Die wist hem te stoppen en heeft de man overgedragen aan de politie.

19.02

Brand bij zorginstelling

Bij een zorginstelling aan de Nieuwe Leuvenaarstraat in Breda brak woensdagavond een brand uit. Dat gebeurde rond kwart voor zeven. Het ging om een brand in een badkamer. Mogelijk is er sprake van brandstichting.

Één persoon is meegenomen naar het ziekenhuis om nagekeken te worden. De brand is geblust.

Foto: Tom van der Put / SQ Vision.
Foto: Tom van der Put / SQ Vision.
18.31

Grote politie-inval bij bedrijf en woning

De politie is binnengevallen bij een loods en een huis op een bedrijventerrein in Bergen op Zoom. Daarbij zijn drie mensen aangehouden. In de loods werden vaten met grondstoffen voor het maken van drugs gevonden.

Lees hier meer.

Foto: Christian Traets/SQ Vision.
Foto: Christian Traets/SQ Vision.
18.18

Agressieve man bijt boa in hand

Een verwarde en agressieve man heeft voor overlast gezorgd in de binnenstad van Den Bosch. De man was hard aan het schreeuwen, intimideerde omstanders en viel hen lastig. Toen de handhaving er eenmaal was, reageerde hij agressief en bedreigde hij de boa's. Toen ze de man wilden aanhouden, weigerde hij te blijven staan en verzette hij zich hevig.

In een poging om de man naar de grond te werken werd een van de boa's in zijn gezicht geslagen. Ook krabde hij de man in zijn nek en beet hij hem in zijn hand. Uiteindelijk lukte het om de man in de boeien te slaan.

Na de aanhouding zijn de boa's eerst naar de spoedeisende hulp gegaan voor een controle. "Met de betreffende collega gaat het gelukkig goed en hij heeft geen verdere medische zorg nodig gehad", aldus de handhaving.

Foto: Handhavingdenbosch_Instagram.
Foto: Handhavingdenbosch_Instagram.
17.14

A59 bij Waspik weer vrij na ongeluk

Rijkswaterstaat is klaar met de schoonmaakwerkzaamheden op de A59 bij Waspik. De rechterrijstrook richting knooppunt Zonzeel is weer vrij. Omrijden is niet meer nodig.

17.05

Ongeluk met vrachtwagen op A59

Op de A59 bij Terheijden is een ongeluk gebeurd met een vrachtwagen. Er is één rijstrook dicht richting Den Bosch. Daardoor hebben automobilisten vijftig minuten vertraging. De vrachtwagen staat vast in de berm en de berger gaat dan ook aan de slag. Verder is de vangrail over een lengte van 200 meter beschadigd geraakt.

Foto: Rijkswaterstaat.
Foto: Rijkswaterstaat.
16.38

78-jarige man uit Oirschot spoorloos

De politie is dringend op zoek naar de 78-jarige Cees der Kinderen uit Oirschot. Hij wordt sinds dinsdag vermist. De politie maakt zich zorgen om zijn gezondheid en doet een oproep om naar de man uit te kijken.

Lees hier meer.

Foto: Politie.
Foto: Politie.
16.21

Man sloopt fietsen in Uden

In Uden is een man aangehouden die meerdere fietsen aan het slopen was. Iemand zag dat de man de fietsen aan het verplaatsen was en sommige fietsen kapot maakte. Hij vertrouwde het niet en belde de politie. Die heeft de man ter plekke aangehouden voor heling. Er zijn vijf fietsen in beslag genomen die mogelijk gestolen zijn. Mensen die (een van de) fietsen herkennen, kunnen zich melden bij de politie.

Foto's: Politie_Maashorst/Instagram.
Foto's: Politie_Maashorst/Instagram.
16.05

Vrachtwagen met pech op A59

Een schoonmaakwagen is met pech komen te staan op de A59 bij Waspik. De vrachtwagen lekt olie en dat wordt op dit moment opgeruimd. Eén rijstrook richting knooppunt Zonzeel is dicht. Daardoor moeten automobilisten rekening houden met een half uur vertraging. Bestuurders worden via knooppunt Empel omgeleid via de A2, A65, A58.

Foto: Rijkswaterstaat.
Foto: Rijkswaterstaat.
15.01

Fietsster aangereden in Waalwijk

In Waalwijk is vanmiddag een fietsster aangereden door een auto. Dat gebeurde op de kruising van de Kloosterheulweg met de Weteringweg. De fietsster is door ambulancepersoneel nagekeken, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Foto: Iwan van Dun/SQ Vision.
Foto: Iwan van Dun/SQ Vision.
14.58

Man aangehouden bij wasstraat

De politie heeft gisteren een man aangehouden bij de carwash aan de Ploegweg in Den Bosch. Het gaat om een 36-jarige man uit het Groningse Winschoten. De man werd gezocht, omdat hij nog een gevangenisstraf van ruim viereneenhalf jaar moest uitzitten. Hij was veroordeeld voor twee drugszaken in het oosten van Nederland. De man zit vast en moet zijn straf nu uitzitten, meldt de politie.

14.44

Gekantelde vrachtwagen op A73

Op de A73 bij Cuijk is een caravan gekanteld. Dat gebeurde in de richting van Maasbracht. De weg is dicht. Verkeer wordt over de vluchtstrook geleid. Een berger gaat het voertuig afvoeren. Rijkswaterstaat verwacht rond half vier klaar te zijn. De vertraging voor overig verkeer is opgelopen tot een uur.

13.57

Pand gesloten in Vught

Een woning aan de Fair Sea is Vught is voor drie maanden gesloten door de gemeente. Op 12 juni is een wietkwekerij met 109 wietplanten gevonden in de schuur van dat huis. In de bijbehorende opslagruimte vond de politie ook spullen voor het telen van hennep. De stroom voor de kwekerij werd illegaal afgetapt.

De bewoner heeft via een voorlopige voorziening nog geprobeerd om de sluiting van de woning tegen te houden, maar de rechter heeft dat afgewezen.

13.31

Fietsendief aangehouden

De politie heeft vanmiddag een melding gekregen van een verdachte situatie in Uden. De melder zag dat iemand meerdere fietsen aan het verplaatsen was en mogelijk ook deze fietsen aan het slopen zou zijn. Toen agenten aankwamen, hebben ze diegene aangehouden op verdenking van diefstal. De politie heeft ook vijf fietsen in beslag genomen. Mensen die een fiets missen, kunnen zich melden.

Wachten op privacy instellingen...
12.53

Explosieven gevonden in Best

In Best heeft iemand, die met een metaaldetector aan het rondlopen was, munitie gevonden. Het bleek te gaan om Engelse en Duitse munitie: verschoten maar ook niet-verschoten patronen en een handgranaat. Daarop werd de EOD gewaarschuwd. De granaat is op een veilige locatie tot ontploffing gebracht.

Foto: Instagram politie Best-Oirschot
Foto: Instagram politie Best-Oirschot
12.19

Verdachten van motorendiefstal aangehouden

Verdachten van een motorendiefstal bij een motorzaak zijn afgelopen nacht aangehouden door agenten van politieteam Dongemond en flexteam De Baronie. Zij zagen aan het begin van de nacht een voertuig in beeld en vermoedden dat daar de gestolen motoren weleens in zouden kunnen staan.

Politiehond Jake kon een van de motorendieven terugvonden (foto: Instagram politiehonden Zeeland-West-Brabant).
Politiehond Jake kon een van de motorendieven terugvonden (foto: Instagram politiehonden Zeeland-West-Brabant).

Toen ze de inzittenden wilden controleren, ging een van hen er meteen vandoor en verdween. Maar niet voor lang. Politiehond Jake slaagde erin de verdachte achter de bosjes terug te vinden.

In het voertuig werden inderdaad de gestolen motoren ontdekt, waarop ook de overige inzittenden zijn aangehouden.

11.38

Lange file na botsing

Op de Rijksweg in Dorst is vanochtend een bestelbusje achterop een auto gebotst. Beide voertuigen raakten licht beschadigd. De bestuurders zijn nagekeken in de ambulance en hoefden niet mee naar het ziekenhuis.

Door het ongeluk ontstond een lange file op de weg. Een bergingsbedrijf heeft de auto's afgevoerd.

Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
11.15

Jongen rijdt zonder rijbewijs

De politie heeft in Tilburg een jongen betrapt die al voor de derde keer zonder rijbewijs in de auto van zijn moeder stapte. Op Instagram deelt de politie een filmpje waarin de jongen wordt aangesproken op zijn gedrag. "Ik verveelde me en ging een rondje rijden", verklaart de bestuurder. Op de vraag waarom hij dat doet zonder rijbewijs, zegt hij: "Dat vind ik leuk".

Omdat hij niet van zijn fouten leert, is de auto in beslag genomen. De jongen heeft ook een bekeuring gekregen. "Ik denk dat ik heel boos mag zijn", zegt de moeder van de jongen nog tegen de politie.

Wachten op privacy instellingen...
10.09

Auto gaat in vlammen op

Toen een automobilist vanochtend over de Hoofdkorfweg in Waalwijk reed, kwam er plotseling rook onder zijn dashboard vandaan. Hij zette snel te auto stil. Niet lang daarna vloog het voertuig in brand. De bestuurder heeft nog geprobeerd om het vuur zelf te blussen, maar dat mocht niet baten. Ook de brandweer kon de auto niet meer redden. Het voertuig ging in vlammen op.

Foto: Iwan van Dun/SQ Vision.
Foto: Iwan van Dun/SQ Vision.
Foto: Iwan van Dun/SQ Vision.
Foto: Iwan van Dun/SQ Vision.
08.57

Gewonde na botsing in Helmond

Twee busjes zijn vanochtend tegen elkaar gebotst op de kruising van de Europaweg (N270) met de Neervoortse Dreef in Helmond. De chauffeur van een van de busjes raakte gewond en is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De andere chauffeur bleef ongedeerd. Verkeer wordt omgeleid.

De politie onderzoekt hoe het ongeluk kon gebeuren. Op het kruispunt staan verkeerslichten. Het vermoeden is daarom dat een van de busjes door rood is gereden.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
08.17

Verbindingsweg A58 dicht

De verbindingsweg van de A58 naar de A16 richting Antwerpen is dicht. Dat komt dor een ongeluk. Op de weg staat zo'n zeven kilometer file, wat leidt tot ruim een half uur vertraging.

Rond kwart voor negen wordt de weg weer vrijgegeven.

Hier lees je meer.

06.43

Lange file op A2

Verkeer op de A2 van Den Bosch richting Utrecht kwam vanochtend vanaf Empel in een kilometerslange file terecht. Die werd veroorzaakt door een aanhanger die bij de Martinus Nijhoffbrug midden op de weg stond. Daar werden twee rijbanen afgekruist. Kort na zeven uur werden deze rijstroken weer vrijgegeven.

Foto: Instagram wijkagenten Maasdriel
Foto: Instagram wijkagenten Maasdriel
06.06

Explosie en brand verwoesten restaurant

Restaurant en viswinkel Het Goudvisje aan de Nieuwe Haagdijk in Breda is afgelopen nacht verwoest. Wijkbewoners hoorden rond halfvijf een zeer harde knal. Vervolgens zagen ze dat er brand woedde.

Lees hier meer.

De schade aan het restaurant is groot (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
De schade aan het restaurant is groot (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
Foto: Perry Roovers/SQ Vision
Foto: Perry Roovers/SQ Vision
03.43

Steen tegen voordeur

De politie Helmond heeft afgelopen nacht iemand aangehouden na het vernielen van een voordeur van een huis. De verdachte zou daar een steen tegenaan hebben gegooid. Agenten vonden de verdachte een paar straten verderop.

Foot: Instagram politie Helmond
Foot: Instagram politie Helmond
02.36

Man vermist

De politie is op zoek naar een vermiste 78-jarige man in de omgeving van Oirschot en Boxtel. Hij heeft grijs haar en een snor. De man droeg op het moment van zijn verdwijning een geruite blouse met korte mouwen en een spijkerbroek. Hij vertrok op zijn zwartwitte elektrische fiets met twee zwarte fietstassen maar werd daarna niet meer gezien.

Foto: Instagram politie Eindhoven
Foto: Instagram politie Eindhoven
00.46

Slaper op toilet

De politie Meierijstad werd gisteravond ingeschakeld omdat iemand aan het slapen was op een openbaar toilet. Een agent heeft de slaper weggestuurd.

Foto: Instagram politie digitaal Meierij
Foto: Instagram politie digitaal Meierij
23.50

Auto crasht tegen vangrail A58

Een auto crashte gisteravond rond halfelf tegen de vangrail naast de A58 bij Bavel. De bestuurder raakte de macht over het stuur kwijt. Hij bleek onder invloed van alcohol. De man is nagekeken door ambulancepersoneel, maar was niet gewond. Een berger heeft de auto meegenomen.

De bestuurder van de auto was de macht over het stuur kwijtgeraakt (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision).
De bestuurder van de auto was de macht over het stuur kwijtgeraakt (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!