Anonieme schenker lost schuld van 14 mille op voor stel dat vinkje vergat

22 augustus om 11:13 • Aangepast 30 augustus om 02:02
nl
Een anonieme weldoener heeft de grote financiële problemen opgelost die Lisa en haar man troffen door het vergeten vinkje bij hun verzekering. Nadat hij het verhaal had gelezen, heeft de gulle gever besloten de volledige schuld van ruim 14.000 euro af te lossen.
Profielfoto van Loïs Verkooijen
Geschreven door

De man van Lisa is zzp'er en sloot een arbeidsongeschiktheidsverzekering af, maar vergat te melden dat in zijn jeugd is vastgesteld dat hij ADHD heeft. Toen hij jaren later gebruik moest maken van die verzekering, liet de verzekeraar weten dat de uitkering niet geldig was door de ADHD-diagnose. De verzekeraar vroeg ruim 14.000 euro terug, wat het gezin in grote problemen bracht.

LEES MEER: 'Vergeten vinkje kost man van Lisa 14.000 euro: 'Ik wil mijn leven terug'

De situatie veranderde echter plotseling toen een anonieme weldoener, die hun verhaal had gelezen, besloot de volledige schuld van 14.000 euro af te lossen. Lisa ontving een e-mail van de gulle gever waarin stond: "Ik las jullie verhaal en wil helpen." Even later mailt hij weer: "Factuur is betaald. Ga lekker verder met jullie leven en maak je geen zorgen."

'Eerder deze week waren we nog in gesprek over mogelijke schuldsanering.'

Lisa was in ongeloof. "Als dit echt is, dan weet ik niet wat ik met mezelf aan moet hoor", zegt ze na het ontvangen van het mailtje met een trillende stem. Ze had veel reacties gekregen en sommige collega's hadden al geld ingezameld, maar dit had ze niet verwacht.

Ze heeft moeite te geloven dat het echt waar is, maar een dag later bevestigde de verzekeringsmaatschappij dat de rekening daadwerkelijk was betaald. "Ik weet niet zo goed hoe ik me moet voelen, we zijn opgelucht en blij, maar ook in de war. Het is onwerkelijk", zegt Lisa vol verbazing.

'We zullen ons de rest van ons leven afvragen wie deze gever is.'

In twee dagen veranderde haar leven volledig, zegt Lisa: "Dinsdag hadden we nog gesprekken met de gemeente over mogelijke schuldsanering. Ik dacht dat we weer heel die malle molen in zouden moeten. Nu is opeens alles betaald." Haar kinderen zijn gelukkig nog te jong om hier iets van te merken, zegt ze. "Voor hen is er niets veranderd en dat gaat dus gelukkig ook niet gebeuren. Als we in de schuldsanering waren gekomen, was dat anders geweest."

Wie de anonieme gever is, weten Lisa en haar man ook niet. "Het is bizar dat een vreemde dat zomaar wil geven", zegt ze dankbaar. Ze gaat hem vanavond via de mail uitgebreid bedanken. "Ik denk dat we ons de rest van het leven zullen blijven afvragen wie hij is en waarom hij dit doet."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!