Video

Agressieve man zet boel op stelten in vliegtuig uit Eindhoven

21 augustus om 19:00 • Aangepast 30 augustus om 02:04
nl
Een vliegtuig van Wizz Air uit Eindhoven heeft woensdagmorgen een gedwongen tussenstop moeten maken in het Duitse Neurenberg. Een agressieve passagier op de vlucht richting de Roemeense hoofdstad Boekarest zette de boel op stelten en weigerde de aanwijzingen van het vliegpersoneel op te volgen. Daarop werd besloten tot de tussenstop en moest de man het toestel verlaten. Hij is door de politie aangehouden. "Hij werd heel boos op het personeel en sloeg op de bagagebakken."
Profielfoto van Nynke Cuperus
Geschreven door

De vakantie van Auke (22) en Yael (21) naar Roemenië begon woensdag heel anders dan ze zich hadden voorgesteld. In de ochtend vertrokken ze vanuit Eindhoven Airport naar Boekarest, maar het vliegtuig waarin ze zaten moest plots uitwijken naar Neurenberg in Duitsland. Een agressieve man wordt er vervolgens uitgezet.

Het vliegtuig is al onderweg als een man die achter Auke en Yael zit plots luid begint te roepen. Vliegtuigpersoneel komt naar hem toe om hem te kalmeren, maar dat werkt averechts. "De man werd heel boos op het personeel en sloeg op de bagagebakken", vertelt Auke. Hij spreekt geen Nederlands of Engels, dus de reizigers weten niet wat er aan de hand is. "Een Roemeense man, die achter ons zat, begreep het ook niet helemaal. Maar hij wist ons te vertellen dat de man het personeel bedreigde".

Bange passagiers

Een van de stewardessen loopt naar de cockpit om de situatie uit te leggen aan de piloot. "Via de speakers riep hij om dat de man een laatste waarschuwing kreeg, anders zouden we ergens gaan landen." Passagiers en personeel proberen hem te kalmeren, maar de man blijft agressief gedrag vertonen. Een aantal passagiers schrikt van het gedrag van de man en besluit ergens anders in het vliegtuig te gaan zitten. "Er waren voorin nog lege plekken, dus dat kon", vertelt Auke.

Auke en Yael in Boekarest
Auke en Yael in Boekarest

Als een van de stewardessen met een formulier komt dat de man moet ondertekenen, escaleert de situatie. "Wat er precies op stond, weet ik niet. Waarschijnlijk moest hij tekenen dat hij zich zou gaan gedragen", vervolgt Auke. De man weigert en wordt weer boos. Andere passagiers zien de bui al hangen; zij hebben geen zin in een tussenlanding en vertraging. En dus worden zij boos op de man.

De stewardess gaat terug naar de cockpit en daarna kondigt de piloot al snel de landing in Neurenberg aan. "Toen dacht ik wel; 'shit'. Maar het was ook wel vet om een keer mee te maken", zegt hij lachend. De mannen besluiten het maar positief te bekijken en het als een avontuur te zien.

Politieonderzoek
Als het vliegtuig in Duitsland landt, staan drie busjes met agenten de man op te wachten. Hij pakt zijn handbagage en loopt zelf het vliegtuig uit. De overige passagiers mogen blijven zitten. Agenten spreken daarna nog ongeveer een half uur met het vliegtuigpersoneel. Voor aangiftes, denkt Auke. Ook moet de tas van de man nog uit het ruim worden gehaald. Na ongeveer een uur stijgt het vliegtuig weer op en vliegen de mannen alsnog naar Boekarest. Inmiddels zijn ze daar aangekomen. "Tijd voor een biertje!"

Vliegtuigmaatschappij Wizz Air is gevraagd om een reactie, maar heeft tot nu toe niet gereageerd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!