Wijkagent verrast door zwaard en hakbijl tijdens huisbezoek

21 augustus om 20:26 • Aangepast 30 augustus om 02:02
nl
Het was even flink schrikken woensdag voor wijkagent Jos-Pieter de Lange. Bij een huisbezoek in de Philipslaan in Roosendaal zag hij ineens een groot zwaard en een hakbijl liggen. "Soms zijn we voorbereid op situaties met wapens en maken we een plan voordat we ergens heen gaan, maar soms komt het gevaar onverwachts", vertelt hij.
Profielfoto van Rochelle Moes
Geschreven door

De wijkagent gaat regelmatig op huisbezoek in zijn wijk Kalsdonk, een van de beruchtste wijken in Roosendaal. Dat doet hij om een oogje in het zeil te houden. “We hebben wat problemen met junks in de wijk en dit is een van de panden waar die regelmatig zitten", vertelt de wijkagent.

Wijkagent Jos-Pieter de Lange (foto: Erik Peeters).
Wijkagent Jos-Pieter de Lange (foto: Erik Peeters).

Volgens Jos gaat het om verslaafden die de zombiedrug flakka gebruiken. “Zij maken misbruik van kwetsbare huurders in de wijk en dringen zichzelf aan hen op.” Volgens Jos een groot probleem in Roosendaal. De bewoner van het huis waar hij woensdag was heeft ook vaak dit soort mensen over de vloer, die er volgens de agent zo nu en dan ook wonen.

“Als ik meerdere junks daar een boete moet geven, dan wil ik dit niet aantreffen."

Toen Jos woensdagmiddag in zijn eentje een praatje met de man maakte, zag hij in een van de kamers een metalen zwaard en een hakbijl liggen. "Ik wist niet wat ik zag", zegt hij. “Ze lagen klaar voor gebruik op een tafel in een zijkamertje." Het is niet strafbaar om die wapens in huis te hebben, maar toch besloot Jos om ze mee te nemen.

“De bewoner was gelukkig alleen thuis en hij was heel meewerkend”, vertelt Jos. “Dus ik was niet in gevaar.” Om problemen in de toekomst te voorkomen, greep hij in. “Als ik meerdere junks daar een boete moet geven, dan wil ik dit niet aantreffen. Want dan zou ik wel gevaar kunnen lopen.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!