Carnaval valt in 2025 buiten de schoolvakantie, bepaalt Den Haag

21 augustus om 21:53 • Aangepast 30 augustus om 02:03
nl
Het lijkt er weer eens op dat ze in Den Haag vergeten zijn dat er in Brabant carnaval gevierd wordt. Officieel is de voorjaarsvakantie volgend jaar voor de regio Zuid van 22 februari tot en met 2 maart. Carnaval is op 2, 3 en 4 maart. Edwin Broems, secretaris van de Brabantse Carnaval Federatie noemt de situatie 'bijzonder'. Scholen hebben wel de mogelijkheid om de vakanties aan te passen.
Profielfoto van Kamiel Visser
Geschreven door

Dit jaar werd de doorstroomtoets voor groep 8 van de basisscholen door de overheid in Den Haag in de aanloop naar carnaval gepland. Daar kwam veel weerstand tegen. Nu is dus voor 2025 de voorjaarsvakantie gepland voordat carnaval begint.

De keuze van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) vindt Edwin Broems, secretaris van de Brabantse Carnaval Federatie, 'bijzonder', zegt hij: "We proberen in Den Haag aandacht te vragen voor dit probleem. Carnaval is een stukje cultuur en dat moet worden behouden." Hoeveel schot er in de zaak zit, wil de secretaris niet zeggen. "We zijn er mee bezig en gaan er het beste van maken."

Volgens de overheid hebben scholen in het basisonderwijs en voortgezet onderwijs zich te houden aan de vastgestelde vakanties. Het gaat dan om de meivakantie, zomervakantie en kerstvakantie.

De voorjaarsvakantie, in Brabant beter bekend als de carnavalsvakantie, heeft adviesdata. Onderwijsinstellingen mogen hiervan afwijken, op voorwaarde dat er goedkeuring is vanuit de medezeggenschapsraad van de school.

Voor middelbaar beroepsonderwijs en het hoger onderwijs gelden geen verplichte data voor de vakanties.

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK INTERESSANT:

Carnaval botst met eindtoets, maar minister wil nu luisteren

Kosten voor carnavalskroegentocht rijzen de pan uit: 'Het wordt te veel'

Carnaval in Nispen is gered: 'Een hele opluchting'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!