Liveblog

112-nieuws: auto botst tegen lichtmast • koe belandt in het water

22 augustus om 21:46 • Aangepast 6 september om 01:17
nl
In dit liveblog hielden we je deze donderdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten

21.37

Auto botst tegen lichtmast en vat vlam

Een auto is vanavond tegen een zendmast gebotst aan de Winston Churchilllaan in Eindhoven. Door de harde klap, vloog de auto in brand. De bestuurder raakte niet gewond. De auto en zendmast zijn wel beschadigd.

De bestuurder zei dat hij moest uitwijken en daardoor op de lichtmast botste. Het is niet duidelijk waarvoor hij moest uitwijken. De weg werd afgesloten voor verkeer, zodat de hulpdiensten de ruimte hadden om hun werk te doen.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
20.39

Controle op A16

De Koninklijke Marechaussee heeft samen met onder meer de politie en arbeidsinspectie vanmiddag een controle gehouden op de A16 bij Hazeldonk. Er zijn boetes uitgedeeld voor onder meer rijden zonder rijbewijs, een verlopen kenteken en verschillende kleine verkeersovertredingen. Daarnaast zijn twee vluchtelingen meegenomen voor onderzoek en is van meerdere mensen de verblijfsstatus onderzocht.

18.53

Fietsster aangereden

Een vrouw die op de Millseweg in Wanroij fietste is vanavond aangereden door een auto. Ze raakte lichtgewond en is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Ze fietste samen met een jongen, die bleef ongedeerd. De fietsen van het tweetal worden bewaard door buurtbewoners, tot ze die weer komen ophalen.

Foto: Marco van den Broek/SQ Vision.
Foto: Marco van den Broek/SQ Vision.
18.48

Koe in het water, maar redt zichzelf

Een koe is vanmiddag in het water van de Dommel aan de Peedijk in Valkenswaard beland. Een groep kanoërs zag het dier staan en probeerde de koe met een touw te vangen, maar dat lukte niet. Daarom schakelden ze de brandweer in. Maar toen de brandweer bij het water aankwam, was de hulp al niet meer nodig. De koe had zichzelf gered en stond weer op het droge.

Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
14.24

Gedumpt afval en vloeistof gevonden

Vanmiddag zijn er vuilniszakken met afval en vijf jerrycans van 25 liter gevonden aan de Eindhovenseweg in Berkel-Enschot. De spullen zijn gedumpt op de weg naar de uitkijktoren de nieuwe Herdgang. De brandweer heeft een meting verricht, maar er bleek niets te lekken en er werd ook niets gemeten. De vaten bevatten een vooralsnog onbekende vloeistof. De gemeente zorgt ervoor dat het afval vandaag nog wordt afgevoerd. De boa's van de gemeente onderzoeken de zaak.

Foto: Toby de Kort
Foto: Toby de Kort
13.56

Brandweer onderzoekt wit poeder

In een ruimte van een flat aan het Paulus Potterhof in Rijen zijn vanmiddag zes dozen aangetroffen. Volgens een getuige zit er in de dozen wit poeder. De brandweer is opgeroepen om te onderzoeken om wat voor poeder het gaat. Bewoners van de flat moeten tijdelijk via de noodtrap naar beneden.

13.53

A2 weer vrij

Rijkswaterstaat meldt dat de A2 weer vrij is. Op de A2 van Den Bosch richting Utrecht, tussen knooppunt Empel en de Maasbrug, liep het verkeer vertraging op door een ongeluk. De rechterrijstrook werd afgesloten.

13.47

Man vast voor wapenbezit

Een 32-jarige man uit Tilburg is gisterenavond aangehouden. In zijn auto vond de politie een vuurwapen en hennep. De agenten voerden rond half negen in de avond een controle uit op de Oerlesestraat en roken bij deze wagen een sterke wietlucht. In de auto lagen zakken met henneptoppen en een vuurwapen. Het wapen en de hennep zijn in beslag genomen. De verdachte zit vast voor verder onderzoek.

12.21

Bedrijfsongeval in Boxtel

Bij een bedrijfsongeval in de Vion slachterij in Boxtel is een medewerker ernstig gewond geraakt. Het slachtoffer heeft ernstig beenletsel en een slagaderlijke bloeding. De gewonde is met spoed naar het ziekenhuis gebracht, meldt de politie op Instagram. Volgens de politie zat een been van het slachtoffer bekneld in een machine. De arbeidsinspectie gaat het ongeval onderzoeken.

Foto: Bart Meesters/SQ Vision
Foto: Bart Meesters/SQ Vision
12.10

Vrachtwagen met pech op A58

Een vrachtwagen met pech op de A58 richting Tilburg zorgt voor een afsluiting van de rechterrijstrook voor knooppunt Sint Annabosch. Dit zorgt voor een vertraging van een half uur. Het verkeer richting Utrecht kan het beste omrijden vanaf knooppunt Galder. Je volgt Rotterdam via de A16, A59 en A27.

10.21

Automobilist vlucht voor controle en wordt alsnog gepakt

Toen de verkeerspolitie Oost-Brabant gisterenavond een controle wilde uitvoeren bij een personenauto met aanhanger die over de Bruistensingel in Den Bosch reed, trapte de bestuurder op de rem, stapte uit zijn wagen en rende weg. De man uit Utrecht (36) bleek te rijden in een auto die was voorzien van valse kentekenplaten, meldt de politie op X.

De man werd uiteindelijk gevonden dankzij een politiehelikopter: die zag een hittebron in de nabijgelegen bosjes. De verdachte is aangehouden. In de auto en aanhanger werden veel gereedschappen en steigermateriaal aangetroffen. De herkomst van de goederen wordt onderzocht.

09.04

Jongen aangereden in Oss

Op de kruising Joannes Zwijsenlaan en Van Anrooijstraat in Oss is vanmorgen een jongen op de fiets aangereden door een automobiliste. De fietser is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De fiets van de tiener (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
De fiets van de tiener (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision
06.48

Flinke vertraging op A59 door vrachtwagen met klapbanden

Een vrachtwagen met twee klapbanden zorgt voor flinke vertraging op de A59 van Den Bosch richting knooppunt Zonzeel. Rond zeven uur donderdagochtend is de vertraging al meer dan een uur.

Ook op de A2 van Den Bosch naar Utrecht is vertraging door een ongeval.

01.10

Brand in supermarkt blijkt geen brand

In een supermarkt aan het Jansen en Fritsenplein in Helmond leek afgelopen nacht, rond een uur, brand uitgebroken. Het pand stond vol rook, de brandweer werd ingeschakeld.

Al snel bleek dat de rook van een rookmachine kwam, deze treedt normaal gesproken in werking als er in de winkel wordt ingebroken. Volgens een woordvoerder van de politie was het loos alarm en blijkt er geen sprake te zijn van een inbraak. De winkel was afgesloten en er was verder niemand in het gebouw.

01.15

Fietsen in brand gestoken in fietsenstalling

In een overdekte fietsenstalling vlak bij het NS-station in Boxtel zijn vannacht verschillende fietsen in brand gestoken. De brandweer werd ingeseind vanwege een brandende fiets, maar bij aankomst bleken er meerdere fietsen vlam te hebben gevat. Verschillende brandjes waren al uit zichzelf gedoofd.

De brandweer heeft met een warmtebeeldcamera gecontroleerd of er nog brandhaarden waren in de fietsenstalling. Deze zijn uiteindelijk geblust.

Ook de politie is erbij gehaald, aangezien er sprake is van brandstichting.

Foto: SQ Vision / Sander van Gils
Foto: SQ Vision / Sander van Gils
Foto: SQ Vision / Sander van Gils
Foto: SQ Vision / Sander van Gils

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!