5 generaties: overgrootoma Jeanne is gek op achter-achterkleindochter Nejla

22 augustus om 16:30 • Aangepast 31 augustus om 02:06
nl
Een bijzondere verjaardag in Helvoirt: de familie Van Dorsten viert deze donderdag de 98e verjaardag van hun overgrootmoeder Jeanne. Dit samen met vijf generaties vrouwen. De jongste, Nejla, is inmiddels vier jaar oud en vandaag mogen ze samen de feestversiering ophangen. Maar het is het hele jaar door feest: zo gaan ze nog geregeld met z’n vijven een kop koffie drinken.
Profielfoto van Rens Knapen
Geschreven door

De vrouwen wonen nog allemaal bij elkaar in de buurt, ‘op ongeveer twintig minuten rijden van elkaar’, vertelt moeder Jesmée (25). Vandaar dat ze ook nog geregeld bij elkaar op bezoek gaan. Oma Jacqueline past elke week op de dochter van Jesmée en ze proberen iedere zondag een kop koffie te drinken met z’n allen.

Ook overgrootmoeder Jeanne geniet nog dagelijks van de familie: “Mijn overgrootmoeder is gek op mijn dochter! Echt heel mooi om te zien”, vindt Jesmée.

"Oh wat mooi, wat bijzonder, geniet ervan!"

Van oud naar jong zijn ze nu 98, 74, 49, 25 en 4 jaar oud en ze zijn natuurlijk hartstikke trots op vijf generaties vrouwen. Elk jaar maken ze een foto met zijn allen, die op Facebook garant staat voor fijne reacties. “We krijgen dan vaak reacties als ‘Oh wat mooi, wat bijzonder, geniet ervan!’”, zegt Jesmée.

De 98-jarige Jeanne geniet ondanks haar leeftijd nog van een goede gezondheid. “Eigenlijk is alleen haar zicht achteruit gegaan”, vertelt Jesmée. “Ze kan zich elke verjaardag nog voor de geest halen. Ze woont sinds begin dit jaar wel in een verzorgingstehuis, maar het zou me niks verbazen als ze de honderd haalt.”

Op de vraag wat de oudere generatie door wil geven aan de jongste, heeft overgrootmoeder Jeanne een antwoord paraat: "Tevredenheid en respect voor de ander." Het geheim achter vijf generaties vrouwen, is volgens de familie 'optimisme, en dat zit ons in de genen'.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!