Onbekende betaalt 14.000 euro, anonieme weldoeners springen vaker bij

23 augustus om 07:00 • Aangepast 31 augustus om 02:05
nl
Een anonieme schenker verloste Lisa en haar man van een schuld bij hun verzekeraar van 14.000 euro. Het gebeurt vaker dat mensen die in een vervelende of zelfs uitzichtloze situatie zitten, gered worden door weldoeners. En dat verschilt van een gulle donateur van een nieuwe oliebollenkraam tot iemand die een bestolen kapel een nieuw beeldje schenkt. Een overzicht van Brabantse weldoeners.
Profielfoto van Wim Coenen
Geschreven door

Nieuwe oliebollenkraam voor beroofde verkopers uit Den Bosch

Niet één keer, maar twee keer werden Martine en Frans Humble uit Den Bosch bestolen. Eerst gingen dieven er met hun rijdende frietkraam vandoor. Toen ze besloten het over een andere boeg te gooien en oliebollen te verkopen, werd ook hun oliebollenkraam gejat. De zevenduizend euro die ze erin hadden geïnvesteerd, ging in rook op.

Gelukkig voor het stel kregen ze hulp uit onverwachte hoek. Een mevrouw uit Den Haag, volgens Frans en Martine iemand die directeur is van een bedrijf, las hun verhaal en bood aan een nieuwe kraam voor het echtpaar te kopen. En zo geschiedde. “De rekening is naar de Haagse weldoener gegaan.”

De gebakkraam van Martine en Frans Humble
De gebakkraam van Martine en Frans Humble

Riki (72) schenkt Mariabeeld aan bestolen kapel in Vught: 'Greep me aan'

“Waarom steel je zoiets”, vroeg Riki van Dorst (72) uit Teteringen zich af over een gestolen Mariabeeld in een kapel in Vught. Het beeld verdween vorig jaar uit het kapelletje op landgoed Nieuw Sparrendaal. Wonderlijk genoeg stond er een paar uur later alweer een andere Maria. Daar neergezet door een anonieme weldoener.

Het duurde een maand voordat duidelijk werd wie het andere beeld er neer had gezet. Het bleek Riki van Dorst te zijn. “Iemand krijgt misschien spijt en brengt het terug", zo verklaarde ze haar reden om te wachten. Ook vond ze het gek om hetzelfde beeld aan te bieden. "Straks denken ze nog dat ik het heb gejat ofzo.”

Het beeld van Maria (foto: Riki van Dorst).
Het beeld van Maria (foto: Riki van Dorst).

Hoop voor Frank: gulle gevers melden zich nu hij in een caravan woont

Het verhaal van de 39-jarige Frank uit Uden maakte eerder dit jaar veel los. Hij werd zijn huis uitgezet omdat hij een flinke huurachterstand had. Zijn nieuwe onderkomen was een caravan met voortent bij de parallelweg langs de A50. Daar dreigde zonder baan, uitkering en auto een zwaar bestaan voor Frank.

Tot mensen zijn verhaal op de website van Omroep Brabant lazen. Onder meer Wesley meldde zich en bood aan Frank aan werk en onderdak te helpen. “We maken allemaal wel eens een domme keuze in het leven. Niemand wil op straat zitten.” Frank kreeg ook een mobiel toilet, een budgetcoach én maaltijden voor zijn poezen.

Frank zijn caravan (foto: Noël van Hooft)
Frank zijn caravan (foto: Noël van Hooft)

Anonieme weldoener laat 50 extra klanten Voedselbank aanschuiven bij kerstdiner in Breda

Voor mensen die afhankelijk zijn van de voedselbank, kan het samenstellen van het kerstdiner een uitdaging zijn. In Breda hadden vijftig klanten van de plaatselijke voedselbank geluk. Zij mochten dankzij een anonieme gever aanschuiven bij een kerstdiner in restaurant Bouvigne Paradijs. Dat werd georganiseerd door de Rotary Club voor in totaal driehonderd mensen.

DIT IS OOK INTERESSANT:

Anonieme schenker lost schuld van 14 mille op voor stel dat vinkje vergat

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!