Liveblog

112-nieuws: auto vliegt in brand bij crash • rook door brand in kippenstal

23 augustus om 15:54 • Aangepast 3 september om 02:01
nl
In dit liveblog hielden we je deze vrijdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten

21.25

Fietser en scooterrijder gewond bij botsing

Op de Bredaseweg in Tilburg zijn vanavond een fietser en een scooter met elkaar in botsing gekomen. Dat gebeurde op het fietspad ter hoogte van de kruising met de Zwartvenseweg. Beide slachtoffers raakten gewond en zijn naar het ziekenhuis in Tilburg gebracht. Eén rijbaan van de Bredaseweg is afgesloten voor het verkeer vanwege onderzoek door de politie.

Foto: Toby de Kort/SQ Vision Mediaprodukties
Foto: Toby de Kort/SQ Vision Mediaprodukties
Foto: Toby de Kort/SQ Vision Mediaprodukties
Foto: Toby de Kort/SQ Vision Mediaprodukties
21.20

Vrachtwagen botst tegen auto

Bij een ongeluk op de kruising Middenpeelweg met de Oudedijk in Odiliapeel is een vrachtwagen tegen een auto gebotst. Een van de slachtoffers werd nagekeken in de ambulance. De schade valt mee.

Foto: Kevin Kanters/SQ Vision Mediaprodukties
Foto: Kevin Kanters/SQ Vision Mediaprodukties
21.05

Auto vliegt in brand bij botsing Chaam

Op de Alphensebaan in Chaam is vanavond een auto van de weg geraakt en op een boom gebotst. De bestuurder, een man, raakte zwaargewond. Door onbekende oorzaak schoot de Renault Megane van de weg en vloog dertig meter door een weiland. Daarna kwam de auto tegen een boom tot stilstand. Het voertuig vloog daarna in brand. Omstanders wisten het vuur te blussen.

18.45

Ongeluk op A67 bij Geldrop

Door een ongeluk op de A67 tussen knooppunt Leenderheide en Geldrop is de linkerrijstrook dicht. Het verkeer moet rekening houden met vertraging.

16.35

Vermiste man (94) in Nieuwendijk dood gevonden

In Nieuwendijk is vanmiddag het lichaam gevonden van de vermiste 94-jarige man. Hij vertrok donderdag met zijn scootmobiel vanuit huis en was sindsdien spoorloos. Duikers zochten in het water bij de Hankse Buitenkade in Nieuwendijk naar hem. Hij werd enkele kilometers vanaf zijn huis gevonden. Het is nog niet duidelijk hoe hij is overleden

LEES OOK: 'Man (94) vermist, heeft dringend medicijnen nodig'

16.00

Geen treinen tussen Wijchen en Oss

Door een object op het spoor rijden er momenteel geen treinen tussen Wijchen en Oss. De NS verwacht dat het oponthoud tot kwart over vijf zal duren.

15.35

Rook en stank door grote brand bij kippenstal België

Een brand in een grote kippenstal met 100.000 kippen in het Belgische Merksplas veroorzaakt vanmiddag flinke rook. De brand ontstond rond twee uur. Door de windrichting kunnen inwoners in de omgeving van Baarle-Hertog en Baarle-Nassau last hebben van rook en stank. Inmiddels drijft de rook richting het midden van de provincie, naar Tilburg, Hilvarenbeek en Diessen. De Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant roept om om de ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te zetten. Waarschijnlijk duurt het blussen - en daardoor mogelijk ook de overlast - tot zaterdagochtend.

Foto: Tom van der Put/SQ Vision Mediaprodukties
Foto: Tom van der Put/SQ Vision Mediaprodukties
14.39

Auto rijdt sloot in

Op de A67 bij Eersel is vanmiddag een auto van de weg geraakt en vervolgens in een sloot beland. De bestuurder van de auto wist op eigen houtje uit zijn voertuig te komen. Hij raakte niet gewond en was volgens de politie niet onder invloed van drugs of alcohol. De wagen had een Belgisch kenteken.

Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
14.36

Lesmotor aangereden

Op het parkeerterrein van de Makro in Best is eerder vanmiddag een lesmotor aangereden door een auto. De oefenende motorrijder wordt op dit moment nagekeken in een toegesnelde ambulance. De instructeur bleef ongedeerd.

Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
14.24

Drie auto's gebotst op snelweg

Op de snelweg A58 bij Oirschot zijn zojuist drie auto's op elkaar gebotst richting Tilburg. Het is onduidelijk of er gewonden zijn gevallen. De rechterrijstrook richting Tilburg werd kort afgesloten, wat voor de nodige vertraging zorgde. Inmiddels is de snelweg weer helemaal open.

Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
13.47

Duur grapje voor motorrijder

Een motorrijder van 31 heeft vanmorgen op de snelweg A65 bij Vught een bekeuring gekregen van 480 euro. Hij werd onder het spoorwegviaduct betrapt toen hij er voorbijreed zonder uitlaatdemper. De motor veroorzaakte dus te veel herrie. Het voertuig mag pas weer gebruikt worden wanneer het is gekeurd. De coureur kan sowieso voorlopig de weg niet op. Zijn rijbewijs is namelijk ingenomen, omdat hij een wheelie maakte (ofwel met alleen het achterrijwiel over het asfalt reed).

12.57

Boetes voor theehuizen en café

Tijdens een controle van twee theehuizen en een eetcafé in Bergen op Zoom is een boete uitgedeeld voor het handelen in illegale tabak. Ook zijn er volgens de NVWA hygiëneregels overtreden. Daarvoor zijn waarschuwingen uitgedeeld.

De overtredingen kwamen aan het licht tijdens een integrale controle van de NVWA, Belastingdienst, douane, politie en gemeente. Om welke locaties het gaat laat de gemeente in een verklaring in het midden.

Volgens de gemeente Bergen op Zoom vinden er de komende maanden nog meer integrale controles plaats. Burgemeester Margo Mulder: "We hebben te maken met wet- en regelgeving en zien er met de betrokken instanties op toe dat deze worden nageleefd."

12.30

Vrouw en drie mannen opgepakt

De politie heeft in een groot drugsonderzoek drie mannen uit Geldrop, Eindhoven en Asten en een vrouw uit Asten opgepakt. De vier hielden zich volgens de politie bezig met de handel in en de productie van synthetische drugs. De verdachten zijn tussen de 33 en 42 jaar.

Lees hier meer.

08.54

Burgemeester sluit huis na explosie

Een huis aan de Desmijndijk in Roosendaal wordt per direct gesloten door de burgemeester nadat er zaterdagnacht een vermoedelijke vuurwerkbom explodeerde bij de voordeur. De voorgevel van het huis raakte daarbij beschadigd. Ook andere huizen hebben schade opgelopen, meldt de gemeente nu.

Lees hier meer.

03.00

Gewonde bij ruzie

Op de Markt in Den Bosch is een afgelopen nacht een gewonde gevallen bij een ruzie tussen twee groepen. Daarbij raakte iemand lichtgewond. "Er was vooral sprake van duw- en trekwerk, maar één jongen (17 jaar uit Den Bosch) belandde in een handgemeen en liep daarbij een kras in zijn nek op", zegt een woordvoerder van de politie.

Waarmee dat is veroorzaakt is niet helemaal duidelijk. "Het zou een mes geweest kunnen zijn", aldus de politie. De jongen heeft aangifte gedaan.

03.15

Auto raakt van de weg, twee gewonden

Een auto is afgelopen nacht door onbekende oorzaak van de Geldropseweg in Eindhoven geraakt. De auto reed van Geldrop naar Eindhoven toen de bestuurder ter hoogte van de DAF-fabriek de macht over het stuur verloor. De twee inzittenden van de auto raakten daarbij zwaargewond.

Toen de auto van de weg raakte, werd eerst een lichtmast omver gereden. Vervolgens verloor de auto een wiel en ramde het hekwerk van de DAF-fabriek. De auto sloeg daarna over de kop. Bumpers en de achterklep kwamen op het terrein van de DAF terecht. De botsing zorgde voor een flinke ravage. Er vloog zelfs een kinderwagen uit de auto.

Bij het ongeluk werd een traumahelikopter opgeroepen voor medische assistentie. De slachtoffers zijn met de ambulance naar een traumacentrum in Tilburg gebracht. De politie doet verder onderzoek. De auto is door de politie in beslag genomen. Of de bestuurder onder invloed was, kon de politie nog niet zeggen.

Auto over de kop in Eindhoven (Foto: SQ Vision)
Auto over de kop in Eindhoven (Foto: SQ Vision)
Auto over de kop in Eindhoven (Foto: SQ Vision)
Auto over de kop in Eindhoven (Foto: SQ Vision)
21.37

Auto botst tegen lichtmast en vat vlam

Een auto is gisteravond tegen een zendmast gebotst aan de Winston Churchilllaan in Eindhoven. Door de harde klap, vloog de auto in brand. De bestuurder raakte niet gewond. De auto en zendmast zijn wel beschadigd.

De bestuurder zei dat hij moest uitwijken en daardoor op de lichtmast botste. Het is niet duidelijk waarvoor hij moest uitwijken. De weg werd afgesloten voor verkeer, zodat de hulpdiensten de ruimte hadden om hun werk te doen.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
20.39

Controle op A16

De Koninklijke Marechaussee heeft samen met onder meer de politie en arbeidsinspectie aan het eind van de middag een controle gehouden op de A16 bij Hazeldonk. Er zijn boetes uitgedeeld voor onder meer rijden zonder rijbewijs, een verlopen kenteken en verschillende kleine verkeersovertredingen. Daarnaast zijn twee vluchtelingen meegenomen voor onderzoek en is van meerdere mensen de verblijfsstatus onderzocht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!