Video

Viswinkel verwoest door explosie en brand: politie gaat uit van aanslag

23 augustus om 18:02 • Aangepast 3 september om 02:01
nl
De explosie en brand die dinsdagnacht viswinkel Het Goudvisje aan de Nieuwe Haagdijk in Breda verwoestte, zijn het gevolg van een aanslag. De politie gaat uit van opzet, bevestigt zij vrijdag.
Profielfoto van Karin Kamp
Geschreven door

Volgens BN/De Stem is op videobeelden te zien hoe iemand woensdag in de vroege ochtend aan komt lopen met iets dat lijkt op een jerrycan. Daarna wordt er een gat in de voorruit van het pand gemaakt en wordt er vloeistof naar binnen gegooid.

Niet veel later volgt een harde knal en ontstaat er brand. Binnen enkele seconden stond de gevel in lichterlaaie, meldden buurtbewoners. Zij waarschuwden de hulpdiensten.

Bewoners van appartementen boven en achter de zaak werden uit veiligheidsoverwegingen uit hun huis gehaald. Niemand raakte gewond.

Eigenaar Mohamed Bittich werd dinsdagnacht ruw gewekt door de politie. "Een agent stond te bonzen op mijn deur. 'Je zaak staat in de fik'", vertelde hij eerder. "Ik kreeg trillende benen, kon wel door de grond zakken." Hij denkt dat er zeker voor een ton aan schade is.

Bittich verklaarde eerder dat er op de camerabeelden niets opvallends te zien was. Op de inhoud van de beelden wil de politie vrijdag niet ingaan.

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

Explosie en brand verwoesten viszaak, bewoners appartementen geëvacueerd

Mohamed ontdaan na verwoesting viszaak: 'Stond te trillen op mijn benen'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!