Liveblog

112-nieuws: auto op z'n kant in sloot • zware windstoten op komst

24 augustus om 13:44 • Aangepast 9 september om 01:03
nl
In dit liveblog houden we je deze zaterdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten.

21.54

Chauffeur opgepakt nadat hij 60 km te hard reed

Een 50-jarige automobilist is vanavond tijdens een flinke regenbui aangehouden. Hij haalde 'halsbrekende toeren' uit op de A59, volgens de politie. De bestuurder reed bijna 60 kilometer te hard, reed over een puntstuk en haalde rechts in.

Zijn rijbewijs is hij kwijt en hij krijgt een EMG-cursus.

20.44

Auto op z'n kant in de sloot

Op de Gouverneursweg in Heeswijk-Dinther is een auto uit de bocht gevlogen. De bestuurder verloor de controle over het stuur, raakte van de weg en belandde in een sloot. De auto is weggesleept door een berger en de bestuurder is nagekeken door het ambulancepersoneel.

Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
19.23

Elektrische auto in brand op parkeerplaats Lidl

Op de parkeerplaats van de Lidl aan de Nijverheidsweg in Halsteren is vanavond een auto volledig in brand gevlogen. Het vuur ontstond via de accu van een elektrische auto. Omdat die moeilijk te blussen is, moest de auto worden gedompeld in een dompelcontainer.

De veiligheidsregio waarschuwde daarom voor rookoverlast, al was de rook niet giftig. Inmiddels mogen alle ramen en deuren gewoon weer open.

Foto: Robbert Rijkers.
Foto: Robbert Rijkers.
18.18

Boom waait op de weg

Een boom is vandaag op de Oude Tilburgsebaan in Dorst terecht gekomen door de harde wind. Niemand kon er meer langs, de brandweer heeft de boom in stukken gezaagd en de weg vrijgemaakt. Op de Rijksweg waaide een lange rij bouwhekken om, ook daar moest de brandweer te hulp schieten om de weg vrij te krijgen.

Foto: Jeroen Stuve / SQ Vision
Foto: Jeroen Stuve / SQ Vision
18.17

Onweer en zware windstoten op komst

In Brabant geldt vanavond code oranje om stevige onweersbuien met zware windstoten. Dat meldt het KNMI. Plaatselijk is kans op overlast en schade door het heftige weer. De stevige onweersbuien trekken van west naar oost over het land. In de tweede helft van de avond trekken de buien het land uit, aldus het KNMI.

Er worden windstoten van 75 tot 100 kilometer per uur verwacht.

Kerk van Oisterwijk zaterdagavond (foto: Toby de Kort / SQ Vision).
Kerk van Oisterwijk zaterdagavond (foto: Toby de Kort / SQ Vision).
17.43

Rijbewijs afgepakt van crossmotorrijder

De politie zag vanmiddag hoe een 26-jarige motorrijder met een hoop kabaal wheelies maakte in de binnenstad in Eindhoven. Daarnaast testte hij positief op cannabis. De gevraagde bloedafname weigerde hij, waarop het rijbewijs werd ingenomen.

16.34

Man valt uit raam en raakt gewond

In Drunen is er een man uit het raam gevallen van een bovenwoning. Hij is bij het huis gereanimeerd en met spoed naar het ziekenhuis gebracht, met een trauma-arts aan zijn zijde. Ook waren er politie, brandweer, ambulance en een traumahelikopter naar het huis gekomen.

Hoe de man uit het raam heeft kunnen vallen, is niet bekend.

Foto: Iwan van Dun/SQ Vision.
Foto: Iwan van Dun/SQ Vision.
15.54

Ongeluk op berucht kruispunt

Op de kruising van de Nieuwedijk met de Lochtsebaan in Oirschot is vanmiddag een auto tegen bestelbus gebotst. De auto is daarna in een droge sloot terecht gekomen. De kruising heeft inmiddels een beruchte status, omdat daar vaker ongelukken gebeuren.

De inzittenden zijn nagekeken door de ambulance, maar hoefden niet mee naar het ziekenhuis. Ze raakten niet gewond bij het ongeluk.

Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
13.34

Paard zakt op snelweg door vloer trailer

Op de A58 in de richting van Tilburg naar Breda is zaterdagmiddag een paard door de vloer van een trailer gezakt. Dat gebeurde ter hoogte van de afrit Ulvenhout. Het paard had beenverwondingen en is ingeslapen.

De afrit is door het ongeval tijdelijk afgesloten. Er is ook een rijstrook afgesloten. Weggebruikers moeten rekening houden met wat vertraging. Die neemt langzaamaan af.

Foto: Tom van der Put/SQ Vision
Foto: Tom van der Put/SQ Vision
13.33

Bestuurder auto A4 zwaargewond

De bestuurder van de auto die vanochtend vroeg op de A4 bij Dinteloord achterop een vrachtwagen botste, is zwaargewond. Dat maakte de politie vanmiddag bekend. Het slachtoffer is een 57-jarige Rotterdammer. Hoe het ongeluk kon gebeuren, wordt onderzocht.

Lees hier meer.

Foto: Tom van der Put/SQ Vision
Foto: Tom van der Put/SQ Vision
13.15

Ongeluk op A2

Verkeer op de A2 van Maastricht richting Eindhoven moest na een ongeluk enige tijd rekening houden met een file voor de afrit Valkenswaard. Rond kwart over een 's middags stond er een file vanaf Weert-Noord en bedroeg de vertraging een halfuur. Rond kwart voor twee kon het verkeer hier weer doorrijden.

12.48

Motorrijder gewond bij ongeluk Breda

Een motorrijder is gewond geraakt bij een ongeluk op Crogtdijk in Breda. Volgens de melder van het ongeluk zou er een kleine straatrace zijn geweest, die was misgegaan. Het slachtoffer is een 23-jarige bestuurder uit Gorinchem. De automobilist is doorgereden. De motorrijder raakte zwaargewond.

De politie is nu op zoek naar de bestuurder van de auto, een 'snelle Volkswagen Polo'. "We raden de bestuurder van de auto zich te melden om zijn kant van het verhaal te horen", schrijft de politie.

De motorrijder is naar een ziekenhuis gebracht (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
De motorrijder is naar een ziekenhuis gebracht (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
De politie onderzoekt of er sprake is van een race tussen de motorrijder en een auto (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
De politie onderzoekt of er sprake is van een race tussen de motorrijder en een auto (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
12.24

Meisje (8) met voet tussen spaken fiets

Een 8-jarig meisje is vanochtend gewond geraakt op het fietspad van de Pastoor Heerkensdreef in Valkenswaard. Ze zat achterop de fiets van haar moeder toen ze met haar voet tussen de spaken van de fiets terechtkwam. Het meisje liep bij het ongeluk een uitwendige beenbreuk op.

Het ongeluk gebeurde op het fietspad van de Pastoor Heerkensdreef in Valkenswaard (foto: Rico Vogels/SQ Vision).
Het ongeluk gebeurde op het fietspad van de Pastoor Heerkensdreef in Valkenswaard (foto: Rico Vogels/SQ Vision).

Ambulancemedewerkers hebben het meisje verdoofd en de brandweer verwijderde een aantal spaken zodat het meisje vrijkwam. Ze is in de ambulance naar een ziekenhuis gebracht waar ze verder geholpen wordt aan haar verwondingen.

Het meisje kreeg een beertje als troost tegen de schrik (foto: Rico Vogels//SQ Vision).
Het meisje kreeg een beertje als troost tegen de schrik (foto: Rico Vogels//SQ Vision).
11.52

Tilburger houdt parkeerplaats bezet

In Tilburg hield een inwoner vanochtend een parkeerplaats bezet, door er allerlei spullen neer te zetten. "Zo van: als ik straks thuiskom, heb ik in ieder geval plek", laat een wijkagent weten. "Dat moet je allemaal niet doen, een parkeerplaats is voor iedereen. Het gaat om een openbare weg. Ook parkeerplaatsen aan die openbare weg zijn openbaar. Maar goed, sommige mensen denken daar kennelijk anders over..."

Foto: Instagram wijkagenten  Tilburg centrum
Foto: Instagram wijkagenten Tilburg centrum
11.31

Explosie in voortuin huis

In de voortuin van een huis aan het Jonkerveld in Uden vond rond kwart over een afgelopen nacht een explosie plaats. Er ontstond brand in de tuin, maar niemand raakte gewond. Het huis zelf liep geen schade op. Waarmee de ontploffing is veroorzaakt, wordt onderzocht. Forensisch rechercheurs hebben bij het huis sporen veiliggesteld.

Lees hier meer.

10.19

Ongeluk op A58

Verkeer op de A58 van Breda richting Tilburg moet rekening houden met een file voor Ulvenhout na een ongeluk. Rond kwart over tien was de file twee kilometer lang en begon deze bij knooppunt Galder.

09.56

Man steelt scheermesjes

De politie is op zoek naar een man die ervan wordt verdacht dat hij woensdagavond 19 juni meerdere scheermesjes stal uit een supermarkt aan de Dorpsstraat in Stiphout. Hij verstopte ze onder zijn kleren en ging er zo mee vandoor. Niet veel later dook hij op in een supermarkt in Nuenen. Ook daar nam hij meerdere producten mee zonder te betalen. De man heeft opvallende tattoos op zijn armen.

Foto: Instagram politie Helmond
Foto: Instagram politie Helmond
09.13

Vader, moeder en zoon aangehouden na mishandeling

Een vader, moeder en zoon zijn gisteravond aangehouden na een ruzie op de Bloemfonteinstraat in Tilburg. De politie kreeg meerdere meldingen dat de drie een vrouw mishandelden. Er blijkt sprake van een al langer lopend conflict wat nu helemaal escaleerde. De verdachten zijn bekenden van het slachtoffer en komen uit de buurt. Ze konden vrij snel opgepakt worden.

Lees hier meer.

09.14

A67 dicht vanwege spoedreparatie

De A67 van de Belgische grens richting Eindhoven was tot ongeveer tien uur vanochtend dicht bij knooppunt De Hogt vanwege een spoedreparatie. Het verkeer moest keren bij de af- en toerit Veldhoven-zuid (32) op de A2.

08.50

Man zwaait met vleesmes bij supermarkt

Een man met een 25 centimeter lang vleesmes is vrijdagmiddag aangehouden bij een supermarkt aan de Cypresstraat in Breda. De politie kreeg meerdere meldingen binnen dat de man daar met een mes zwaaide. De agenten kennen de man, een 27-jarige Bredanaar, en hebben al vaker met hem te maken gehad in geweldssituaties. Omdat de man niet naar de agenten wilde luisteren en telkens op hen bleef aflopen, werd hij getaserd en geboeid. In zijn tas bleek het mes te zitten.

Lees hier meer.

08.29

Ongeluk op A4

De A4 van Antwerpen richting Rotterdam is afgesloten bij Dinteloord na een ongeluk. Daar botste een auto tegen de achterkant van een vrachtwagen. Er is een omleiding ingesteld. Verkeer richting Rotterdam krijgt het advies de richting Roosendaal/Dordrecht te volgen over de A58, de A17 en de A16.

Lees hier meer.

De auto schoot onder de vrachtwagen (foto: Tom van der Put/SQ Vision).
De auto schoot onder de vrachtwagen (foto: Tom van der Put/SQ Vision).
Foto: Tom van der Put/SQ Vision.
Foto: Tom van der Put/SQ Vision.
Foto: Tom van der Put/SQ Vision
Foto: Tom van der Put/SQ Vision
Foto: Tom van der Put/SQ Vision
Foto: Tom van der Put/SQ Vision
06.49

A50 dicht na botsing

Een motorrijder is afgelopen nacht gewond geraakt bij een botsing met een auto op de A50 bij Sint-Oedenrode. De motor en de auto raakten hierbij zwaar beschadigd. De motor belandde na de botsing vele tientallen meters verderop in de berm. De motorrijder is in een ambulance naar een ziekenhuis gebracht.

Lees hier meer.

De auto raakte bij de botsing zwaar beschadigd (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
De auto raakte bij de botsing zwaar beschadigd (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
02.49

Buschauffeur overlijdt bij crash in Beek en Donk

Een touringcar is afgelopen nacht van de weg geraakt en tegen een huis gebotst aan de Gemertseweg in Beek en Donk. Daarbij is de chauffeur van de bus overleden, meldt de brandweer.

Lees hier meer.

De plaats van de crash werd afgezet met schermen.
De plaats van de crash werd afgezet met schermen.
00.17

Man sluit zichzelf buiten

Een man kon gisteravond zijn huis in Den Bosch niet meer in. Hij had zichzelf buitengesloten tijdens het uitlaten van de hond. Hij was vergeten zijn huissleutels en telefoon mee te nemen. Het lukte handhavers contact te krijgen met een buurman van de man. Die was zo vriendelijk de deur open te maken.

Foto: Instagram handhaving Den Bosch
Foto: Instagram handhaving Den Bosch
00.00

Vermist duo teruggevonden

Twee vermiste mensen zijn gisteravond laat teruggevonden op de Bornhemweg in Oudenbosch. Handhavers waren sinds tien uur 's avonds met meerdere eenheden naar hen op zoek na een melding van een urgente vermissing. De twee zijn via de politie overgedragen aan hun zorgkader.

Foto: Instagram handhaving Moerdijk
Foto: Instagram handhaving Moerdijk
23.06

Zestig bekeuringen tijdens bromfietscontrole

Tijdens een bromfietscontrole op meerdere plaatsen in Tilburg zijn gisteren bijna zestig bromfietsers bekeurd. Elf snor- en bromfietsen reden harder dan de toegestane snelheid. Deze moeten opnieuw gekeurd worden.

Verder werden 47 bekeuringen uitgeschreven vanwege onder meer het vasthouden van een telefoon tijdens het rijden, het rijden over het fietspad en het rijden zonder rijbewijs. Eén begrenzer werd in beslag genomen en een snorfiets werd voor technisch onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Drie jeugdigen worden naar bureau HALT gestuurd.

21.48

Quad maakt te veel herrie

Een bestuurder van een quad is donderdag tegengehouden in het centrum van Den Bosch. Dat maakte de politie gisteravond bekend. Daar werd gecontroleerd op voertuigen waarvan de uitlaat te veel herrie maakt. De quad haalde 108 decibel. "Dat is ongeveer vergelijkbaar met een laag overvliegend vliegtuig of een kettingzaag." Daarnaast hadden de banden geen profiel meer.

Foto: X/Verkeerspolitie Oost-Brabant
Foto: X/Verkeerspolitie Oost-Brabant

De bestuurder kreeg een bekeuring en moet de quad laten aanpassen. Tot dan mag er niet op gereden worden.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!