Video

Fataal busongeluk dreunt na bij bewoners: 'Het was als in een film'

24 augustus om 13:49 • Aangepast 4 september om 02:01
nl
Ashly staat zaterdagmorgen voor de deur van haar huis nog bij te komen van de schrik. Ze werd 's nachts wakker toen een bus met volle vaart tegen de gevel van haar huis knalde. "We hoorden tot twee keer toe een klap. De eerste toen de bus twee auto's ramde en de tweede toen hij tegen de gevel van ons huis knalde." De buschauffeur (79) uit Someren kwam om het leven. De passagiers waren op de terugweg van een bruiloft en kwamen met de schrik vrij.
Profielfoto van Rene van Hoof
Geschreven door

In de bus was bij sommige mensen de paniek groot, zegt Ashly. "Mensen riepen brand, brand, omdat er rook in de bus was en mensen probeerden er zo snel mogelijk uit te komen. Eerst hielpen we mensen nog om de bus uit te komen, maar de politie en hulpdiensten waren snel ter plaatse. En dan komt het besef dat er een bus tegen je huis is aangereden".

LEES OOK: Buschauffeur (79) onwel en overleden, 25 bruiloftsgasten met schrik vrij

Voordat de bus tot stilstand kwam tegen de gevel van het huis was de bus al tegen een paar auto's die stonden geparkeerd gebotst. Ashly denkt dat de bus daarom haar huis uiteindelijk niet is binnengereden: "De bus heeft best wel veel dingen geraakt onderweg, wat hem denk ik wel heeft afgeremd."

Terwijl ze tussen het glas en de puinstukken in haar voortuin staat, zegt Ashly dat de gebeurtenissen nog heel onwerkelijk zijn. "Je hebt niet het idee van is dit nou echt gebeurd. Ja je kijkt naar die tuin en weet dat het echt gebeurd is, maar het besef is er nog niet echt. Het is als in een flim of op tv. Je ziet het wel eens en denkt het zal nooit hier gebeuren, maar toch wel."

"Ik hoorde een ontiegelijke harde klap."

Arno Vermeulen woont een paar deuren verderop en kreeg het ongeluk van dichtbij mee. "Ik had een bierproefavond met vrienden. Toen ik aan het opruimen was hoorde ik een ontiegelijke harde klap, alsof er ergens een huis instortte. En toen keek ik naar buiten en zag ik in eens een bus daar tegen de gevel aan staan. Voor mij was het wel indrukwekkend met al die hulptroepen, politie, brandweer en traumahelicopter".

Om de bewoners te helpen en te ondersteunen is waarnemend burgemeester Yves de Boer van Laarbeek zaterdagmorgen ook even langs gekomen: "Ik heb met de mensen gesproken. Ze willen vandaag vooral rust. De Boer zegt dat de gemeente Laarbeek de bewoners waar mogelijk zal helpen en ondersteunen, bijvoorbeeld met verzekeringskwesties.

De bus wordt zaterdagochtend weggehaald (foto: Rob van Kaathoven).
De bus wordt zaterdagochtend weggehaald (foto: Rob van Kaathoven).

Voordat Ashly haar huis weer binnen gaat kijkt ze nog naar de ravage die het ongeluk heeft aangericht. Van de voortuin is niks meer over. Wanneer ze de boel gaan opruimen dat weet ze nog niet. Er is vooral opluchting dat zij en haar vriend vrij zijn gekomen met de schrik.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!