NAC krijgt twee tegengoals in blessuretijd en verliest

25 augustus om 00:11 • Aangepast 4 september om 02:01
NAC heeft diep in blessuretijd een 1-0 voorsprong weggegeven tegen FC Utrecht. Noah Ohio draaide in Breda met twee treffers een achterstand om in een 1-2 zege.
Profielfoto van Lobke Kapteijns

Het gepromoveerde NAC won vorige week verrassend van Ajax en liet ook zaterdag tegen FC Utrecht zien dat de zege geen toeval was.

Beide ploegen kregen in de vermakelijke eerste helft mogelijkheden om de score te openen, voordat NAC in de 37e minuut toesloeg. Na een fraaie voorzet van Dominik Janosek schoot Boyd Lucassen de 1-0 binnen.

Boyd Lucassen maakt de 1-0 (foto: ANP).

Trainer Ron Jans van FC Utrecht bracht meteen na rust vier nieuwe spelers binnen de lijnen en de bezoekers waren een aantal keren gevaarlijk voor het doel van NAC.

Aan de andere kant van het veld waren onder anderen Cherrion Valerius en Elías Már Ómarsson dicht bij een tweede treffer.

De Utrechtse invallers Ohio en Victor Jensen hadden al snel iets aan de stand kunnen veranderen, maar uiteindelijk werd pas in de extra tijd gescoord.

Ohio maakte eerst gelijk uit een frommelgoal, waarna hij in de 96e minuut het eindstation was van een fraaie aanval, 1-2. Vlak voor de treffer had Lars Mol (NAC) de rode kaart gekregen na een harde overtreding.

NAC-trainer Carl Hoefkens tijdens de wedstrijd tegen FC Utrecht (foto: ANP).