Liveblog

112-nieuws: tractor ramt bushokje • scooter botst op auto

26 augustus om 12:56 • Aangepast 4 september om 02:02
nl
In dit liveblog hielden we je deze maandag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

21.23

Corsobouwer valt van steiger

In een corsotent aan de Akkermolenweg in Zundert is vanavond een man van een steiger gevallen en op een lagere steiger terecht gekomen. Om de man te helpen werden naast ambulance en politie ook de brandweer opgeroepen. Ook een hoogwerker en een hulpverleningsvoertuig uit Breda waren onderweg, maar die konden halverwege omdraaien omdat de man zelfstandig naar beneden was gekomen. De man is nagekeken in de ambulance maar hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Foto: Tom van der Put/SQ Vision
Foto: Tom van der Put/SQ Vision
17.39

Tractor ramt verkeersbord en bushok

Op de Volkelseweg in Boekel heeft een tractor met een hoogwerker op een aanhanger heeft vanmiddag verkeersbord geraakt en ramde vervolgens een bushokje. Het bushokje is compleet vernield. Er zijn geen gewonden gevallen.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
17.35

Motorrijder gewond

Een motorrijder is vanmiddag op de Wouwsetraatweg in Bergen op Zoom gewond geraakt. Dit gebeurde op de Wouwsestraatweg. Het slachtoffer zou in botsing zijn gekomen met een bedrijfswagen. De ambulance, politie en brandweer zijn ter plaatse. Het slachtoffer is behandeld en naar het ziekenhuis gebracht. De weg is afgesloten. De politie doet onderzoek naar de oorzaak.

Foto: Christian Traets/SQ Vision
Foto: Christian Traets/SQ Vision
Foto: Christian Traets/SQ Vision
Foto: Christian Traets/SQ Vision
16.28

Jongen (14) vermist in Oudenbosch

Vanaf de Spuilaan in Oudenbosch wordt een jongen vermist van 14 jaar oud. Hij heeft een lichte huidskleur en is ongeveer 1.70 meter lang. Hij draagt een beige trainingspak en een klein schoudertasje. Hij luistert naar de naam Ruben en is te voet weg. Met voor tips met 112.

UPDATE: Het jongetje is terecht.

16.18

Ongeluk op A50

Op de A50 Arnhem richting Eindhoven is bij Nistelrode een ongeluk gebeurd en er ligt rommel op de rijbaan. Het verkeer richting Eindhoven wordt vanaf knooppunt Paalgraven omgeleid via de A59 en A2.. Er is een vertraging van zeker veertig minuten.

Foto: RWS Verkeersinfo
Foto: RWS Verkeersinfo
15.20

Rijbewijzen ingenomen in Sprang-Capelle

De politie heeft vannacht twee rijbewijzen ingevorderd in Sprang-Capelle. Van een bestuurder die bijna 80 kilometer te hard reed en een automobilist die dronken achter het stuur zat.

Op de Hoge Akkerweg zagen de agenten in het begin van de nacht een auto stilstaan. De bestuurster reageerde in eerste instantie niet op de blauwe zwaailichten en wilde wegrijden. Toen de agenten vervolgens het portier openden, kwam er een behoorlijke alcohollucht uit de auto. De bestuurster, een 60-jarige vrouw uit Dongen, blies maar liefst drie keer de toegestane hoeveelheid.

Later die nacht hielden ze een 32-jarige man uit Tilburg aan. Hij reed 179 kilometer per uur, waar slechts 100 is toegestaan. De man werd op de snelweg gespot en kon later in de buurt van zijn huis aangehouden worden.

13.45

File op A58 door ongeluk

Op de A58 bij Moergestel is een ongeluk gebeurd. Daardoor staat in de richting van Eindhoven naar Tilburg file. Een rijstrook is dicht om hulpdiensten ruimte te geven. Automobilisten die in die richting rijden moeten rekening houden met ongeveer drie kwartier vertraging.

13.41

Levende vissen staan zonder water in auto

Tijdens een controle van handhavers van de gemeente Den Bosch zijn afgelopen week verschillende vissers beboet. Een aantal van hen visten zonder vergunning en sommigen visten met levend aas. De handhavers ontdekten zelfs ernstig dierenleed. Er waren levende vissen opgesloten in een auto zonder water. "Helaas blijkt maar weer dat controles nodig zijn ter bescherming van de dieren en het milieu", aldus de handhaving.

Foto's: Handhavingdenbosch/Instagram.
Foto's: Handhavingdenbosch/Instagram.
13.35

Minder treinen tussen Breda en Rotterdam

Door een kapotte trein rijden er op de hogesnelheidslijn minder treinen tussen Rotterdam Centraal en Breda. De vertraging duurt tot ongeveer kwart over twee.

Wachten op privacy instellingen...
13.30

Bestuurder onder invloed schept twee kinderen

Een bestuurder van een bestelbusje heeft twee scholieren van het Kempenhorst College in Oirschot geschept. De man was volgens de politie onder invloed van drugs en reed door rood bij het zebrapad vlak voor de middelbare school.

Lees hier meer.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
12.55

A2 vrij na ongeluk met vrachtwagen

De rechterrijstrook van de A2 van Maastricht richting Eindhoven, die was afgesloten bij knooppunt Batadorp, is vrijgegeven. De rijstrook was urenlang dicht na een ongeluk vanochtend waarbij een vrachtwagen betrokken was. De afsluiting leidde tot een elf kilometer lange file en vijftig minuten vertraging.

11.02

Winkelmedewerker bedreigd met mes

Een 35-jarige man uit Middelburg is aangehouden nadat het bedreigen van medewerker van een winkel aan de Markt in Oud Gastel. De man gooide in de winkel met spullen. Toen de medewerker daar iets van zei, dreigde de man met onder meer een mes. Agenten hebben de Zeeuw aangehouden. Er raakte niemand gewond.

10.57

Verbindingsweg A58 dicht

Op de A58 van Tilburg richting Breda was vanochtend enige tijd de verbindingsweg van knooppunt Galder naar de A16 richting Antwerpen afgesloten na een ongeluk. De afsluiting leidde rond elf uur vanochtend tot een zeven kilometer lange file vanaf Bavel, goed voor ruim tien minuten vertraging.

10.53

Kapotte vrachtwagen op A58

De rechterrijstrook van de A58 van Eindhoven richting Tilburg is afgesloten bij Moergestel. Daar staat een kapotte vrachtwagen. De afsluiting leidde rond kwart voor elf vanochtend tot een zes kilometer lange file vanaf Oirschot, goed voor ruim tien minuten vertraging.

10.45

Afrit Heerle dicht

Op de A58 van Bergen op Zoom richting Breda was de afrit Heerle vanochtend enige tijd afgesloten vanwege een spoedreparatie.

10.34

Ongeluk met vrachtwagen op A2

De rechterrijstrook van de A2 van Maastricht richting Eindhoven is afgesloten bij knooppunt Batadorp na een ongeluk waarbij een vrachtwagen betrokken is. De afsluiting leidde rond kwart over twaalf vanochtend tot een elf kilometer lange file vanaf knooppunt Leenderheide, de vertraging bedroeg op dat moment een vijftig minuten. Verkeer krijgt het advies de rechter parallelrijbaan te nemen.

10.16

Dode in water Den Dungen

Een 66-jarige man die sinds gisteravond vermist, is vanochtend dood gevonden in het water aan de Poeldonk in Den Dungen. De politie gaat uit van een noodlottig ongeluk.

Lees hier meer.

Foto: Bart Meesters
Foto: Bart Meesters
08.25

Scooterrijder bewusteloos na botsing met auto

Op de Collse Hoefdijk in Nuenen kwamen een auto en een scooter met elkaar in botsing. De automobilist draaide een parkeerterrein op en zag daarbij de scooterrijder, die op het fietspad reed, niet aankomen. Aan het flinke remspoor op de weg te zien, probeerde de scooterrijder nog te remmen maar lukte dit niet meer op tijd.

De jongen knalde vol op de zijkant van de auto. Hij raakte gewond en buiten bewustzijn. Het slachtoffer is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Vanwege de ernst van de situatie kwam ook een traumaheli naar de plaats van het ongeluk.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
08.10

Botsing auto en bestelwagen met aanhanger

Een auto kwam vanochtend in Eindhoven in botsing met een bestelbus met aanhanger. De auto kon na de botsing niet meer verder rijden. Daarop werd een takelwagen ingeschakeld.

Foto: Instagram politie Langstraat
Foto: Instagram politie Langstraat
07.36

Bestelbus vat vlam

Een bestelbus is vanochtend door brand verwoest op de straat Meemortel in Budel. De bestelbus vatte vlam bij de kruising met de Burgemeester Van Houtstraat. Vermoedelijk veroorzaakte een defecte benzineleiding de brand.

Lees hier meer.

De bestuurder handelde snel door de veetrailer los te koppelen waardoor de geiten gespaard bleven (foto: WdG/SQ Vision).
De bestuurder handelde snel door de veetrailer los te koppelen waardoor de geiten gespaard bleven (foto: WdG/SQ Vision).
06.48

Autobrand in Roosendaal

Een auto aan de Telefoonstraat in Roosendaal is afgelopen nacht door brand zwaar beschadigd. Het vuur werd rond kwart over vijf ontdekt. Hoe de brand kon ontstaan, wordt onderzocht. Een bergingsbedrijf nam de auto mee.

Begin deze maand vond er ook al een autobrand plaats aan de Telefoonstraat. Of de branden met elkaar te maken hebben, is niet duidelijk.

De brandweer had de brand snel onder controle (foto: Christian Traets/SQ Vision).
De brandweer had de brand snel onder controle (foto: Christian Traets/SQ Vision).
01.39

Dollemansrit bij Ulvenhout

De bestuurder van een Audi werd afgelopen nacht gestopt bij Ulvenhout. Agenten zagen de bestuurder bumperkleven, rechts inhalen en met een snelheid van ruim 190 kilometer per uur over de weg scheuren. De agenten wilden zijn rijbewijs invorderen, maar dat bleek al geschorst te zijn door het CBR. "Waarschijnlijk vanwege het niet verschijnen bij of het betalen van een eerder opgelegde cursus."

Foto: Instagram verkeerspolitie Zeeland-West-Brabant
Foto: Instagram verkeerspolitie Zeeland-West-Brabant
01.36

Gestolen auto gestopt

Een Franse auto die als gestolen gesignaleerd staat is afgelopen nacht door de politie tegengehouden op de A27 bij Hank. De bestuurder had geen enkel document bij zich waarmee hij zich kon legitimeren. Hij wordt verhoord.

Foto: Instagram verkeerspolitie Zeeland-West-Brabant
Foto: Instagram verkeerspolitie Zeeland-West-Brabant
01.30

Autobrand in Lage Zwaluwe

In Lage Zwaluwe is afgelopen nacht een auto door brand verwoest. De auto was geparkeerd aan de Abraham Kuijperstraat. Het vuur werd rond halfeen ontdekt. De brandweer was snel aanwezig, maar kon niet voorkomen dat de auto verloren ging.

Foto: Instagram brandweer Lage Zwaluwe
Foto: Instagram brandweer Lage Zwaluwe
23.45

Buurtbewoners gaan achter inbrekers aan

Twee inbrekers werden gisteravond betrapt toen zij hun slag wilden slaan aan de Kreienheuvel in Deurne. Buurtbewoners gingen achter de twee aan, maar die verdwenen op de Thijssenstraat uit beeld. Er werd nog een Burgernetmelding verspreid en met een heli naar de inbrekers gezocht, maar ze zijn niet teruggevonden.

Foto: Instagram politie Deurne
Foto: Instagram politie Deurne
22.26

Motorrijder loopt op vluchtstrook

Een motorrijder liep gisteravond met zijn motor op de vluchtstrook naast de A2 van Best-West richting Eindhoven. Een weginspecteur van Rijkswaterstaat zag dit en sprak de motorrijder aan. Die bleek problemen te hebben met overschakelen. Een berger werd ingeschakeld. Die zette de man met zijn motor af bij een tankstation.

Afbeelding; X/Wis_Robert
Afbeelding; X/Wis_Robert
21.32

Motorrijder is rijbewijs kwijt

Een Belgische motorrijder moest gisteravond zijn rijbewijs inleveren bij de politie. Agenten zagen hem bij de Moerdijkbrug op hoge snelheid zigzaggend tussen het overige verkeer door rijden. Hij haalde snelheden tot 200 kilometer per uur.

Foto: Instagram verkeerspolitie Zeeland-West-Brabant
Foto: Instagram verkeerspolitie Zeeland-West-Brabant

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!