Liveblog

112-nieuws: stroomstoring in Dongen • chaos bij Tinq in Eindhoven

27 augustus om 05:55 • Aangepast donderdag om 01:18
nl
In dit liveblog hielden we je deze dinsdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten

22.49

Brandweer rukt uit voor brand in ton

De brandweer is vanavond rond kwart over negen gealarmeerd voor een buitenbrand langs de weg van Boekel naar Erp. De melder zag op het land vuur en waarschuwde daarom de brandweer. Toen de brandweerlieden poolshoogte gingen nemen, bleek een boer vuurtje aan het stoken in een ton. De brandweer besloot de inhoud van stookton te laten opbranden en met de boer is afgesproken niet verder te gaan met stoken.

Foto: Sander van Gils/SQ Vision
Foto: Sander van Gils/SQ Vision
22.21

Chaos bij Tinq om 'gratis tanken'

Bij tankstation Tinq aan de Bischop Bekkerslaan in Eindhoven is vanavond chaos uitgebroken. Op social media ging er een bericht rond dat er bij een aantal pompen van het onbemande tankstation gratis getankt kon worden. Al snel kwamen auto’s uit heel Eindhoven naar de pomp.

Er ontstond bij het tankstation een file en een nabijgelegen kruising werd geblokkeerd. Agenten die toevallig voorbij reden hebben eerst het verkeer in goede banen geleid. Toen ze hoorden wat er aan de hand was, besloten ze in te grijpen en zijn er mensen weggestuurd. Er is zelfs en tankslang uit iemands handen getrokken. "Dit is gewoon diefstal", zei een agent tegen een man met een jerrycan in zijn hand.

Uiteindelijk lukte het de politie om iemand van Tinq aan de lijn te krijgen. Zij wisten van niets en konden in de computer ook geen storing zien. Of er echt gratis getankt is, is de vraag. Mogelijk worden de bedragen alsnog met vertraging van de rekening gehaald van de pinpas waarmee is getankt. Voor de zekerheid heeft de politie het tankstation volledig afgezet. De pompen zijn door Tinq op afstand uitgeschakeld tot dat er zekerheid is over de storing.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
20.58

Twee verdachte personen gezocht

In de omgeving van de Hoogstraat in Eindhoven worden twee verdachte personen gezocht, meldt de politie. Het gaat om twee mannen in het wit gekleed en ze gingen te voet richting het centrum. De politie roept op om zelf geen actie te ondernemen, maar direct met 112 te belllen.

UPDATE: De mannen zijn niet aangetroffen, maar de politie zoekt verder.

20.50

Stroomstoring in Dongen

In Dongen zit een deel van de bewoners zonder stroom. Volgens een woordvoerder van Enexis gaat het om een kabelstoring. "Ze hebben de kabel op het oog waar mogelijk het euvel is. Als ze die hebben gevonden dan kan het zo gefikst zijn." In eerste instantie waren vierhonderd huishoudens ges]troffen, dat zijn er nu nog tweehonderd. De woordvoerder denkt dat de storing hooguit tot elf uur duurt.

Kaart: Enexis Storingen
Kaart: Enexis Storingen
20.26

Fietser geschept

Op de Heemweg in Veldhoven is vanmiddag een fietser aangereden door een auto. De vrouw op de fiets stak over richting de Burgemeester van Hoofdlaan en werd vervolgens geschept door een personenauto. De fietsster is met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeluk.

Foto: Rico Vogels/SQ Vision
Foto: Rico Vogels/SQ Vision
Foto: Rico Vogels/SQ Vision
Foto: Rico Vogels/SQ Vision
19.47

Jongen (13) vermist in Helmond

In Helmond wordt in de omgeving van de Marslaan een 13-jarige jongen vermist. Hij heeft een lichte huid, is 1,75 meter lang en heeft donkerbruin haar. Hij draagt een zwarte polo met rode bies en een zwarte broek met oranje tekst. Hij heeft een mountainbike mee. Bel voor tips met 112.

19.37

Gaslekkage in Oss

De hulpdiensten zijn vanavond uitgerukt voor een gaslekkage bij een Total tankstation aan de Euterpelaan in Oss. Het tankstation werd door de medewerkers meteen afgezet. Uit metingen van de brandweer bleek dat een van de afsluiters defect was. Total zorgt zelf voor het herstel van de installatie.

Foto: Gabor Heeres/SQ Vision
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision
18.58

Explosie is baldadigheid

De politie, onder wie specialisten van het Team Explosieve Verkenning (TEV), heeft onderzoek gedaan naar de explosie in de Loekmanstraat in Den Bosch. Hieruit blijkt dat het gaat om baldadigheid, waarbij gelukkig geen schade is veroorzaakt, meldt de politie op X.

18.43

Auto en motor botsen

Op de Gemertseweg in Boekel zijn een auto en motor op elkaar gebotst. De auto wilde afslaan en de motor klapte vervolgens achter op de auto. De motorijder is nagekeken door medewerkers van de ambulance. Er zijn geen gewonden gevallen.

Foto: Marco van den Broek/SQ Vision
Foto: Marco van den Broek/SQ Vision
Foto: Marco van den Broek/SQ Vision
Foto: Marco van den Broek/SQ Vision
17.08

Weer een explosie in Den Bosch

Er is vandaag een explosie geweest in de Loekmanstraat in Den Bosch. De politie onderzoekt de exacte aanleiding, maar 'er is nog veel onduidelijk'. Het is niet de eerste keer deze week dat er explosies zijn. In een huis aan de Leyhof, in de buurt van de Loekmanstraat, ging afgelopen nacht ook een explosief af. "Er is iets tot explosie gebracht bij een blinde muur, op straat. Er zijn geen gewonden en er is ook geen schade", laat een woordvoerder van de politie weten aan Omroep Brabant.

De muur waar de explosie plaatsvond. Er is nauwelijks schade waar te nemen.
De muur waar de explosie plaatsvond. Er is nauwelijks schade waar te nemen.
16.44

Ongeluk op A59 bij Zonzeel

Op de A59 Zonzeel richting Den Bosch is tussen knooppunt Zonzeel en Made een ongeluk gebeurd. De rechterrijstrook is dicht en de vertraging bedraagt ongeveer twintig minuten.

16.10

Treinen rijden weer tussen Boxtel en Einhoven

De beperkingen tussen Boxtel en Eindhoven Centraal zijn voorbij en de vertraging op die route neemt af, meldt de NS.

15.08

Geen treinen tussen Boxtel en Eindhoven

Door een aanrijding met een persoon rijden er geen treinen tussen Boxtel en Eindhoven Centraal. De NS verwacht dat de problemen tot ongeveer kwart over vier zullen duren. Er rijden stopbussen tussen Boxtel, Best, Eindhoven Strijp-S en Eindhoven Centraal.

15.02

Auto op kop na botsing in Nispen

Bij een ongeval op de grensovergang op de N262 bij Nispen is een vrouw gewond geraakt. Ze botste op een andere auto en raakte daarbij een betonblok. Haar auto kwam vervolgens op zijn kop terecht. De vrouw raakte lichtgewond en is uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurster van de andere auto kwam met de schrik vrij.

Omdat het ongeluk net op Belgisch grondgebied is gebeurd, neemt de Belgische politie het onderzoek over van de Nederlandse politie.

Foto: Christian Traets/SQ Vision.
Foto: Christian Traets/SQ Vision.
Foto: Christian Traets/SQ Vision.
Foto: Christian Traets/SQ Vision.
14.55

Drugspand in Geldrop gesloten

Een woning aan de Reinoutlaan in Geldrop is voor vier maanden gesloten. Bij een huiszoeking werden grote hoeveelheden harddrugs gevonden. Er werd cocaïne, GHB en amfetamine in het pand aangetroffen. Uit onderzoek van de politie bleek het te gaan om hoeveelheden groter dan voor eigen gebruik.

14.09

Man racet door Breda in peperdure Audi

Een 23-jarige bestuurder die maandagavond roekeloos door Breda reed in een peperdure Audi is zijn rijbewijs kwijt. De man reed met meer dan 150 kilometer per uur over een weg waar je maar 70 mag.

Lees hier meer.

Foto: Verkeerspolitie_zwb/Instagram.
Foto: Verkeerspolitie_zwb/Instagram.
12.24

Klimop in brand door onkruidbrander

In een tuin aan de Antoniusstraat in Heusden is een klimop in brand gevlogen. De bewoner was bezig met onkruid verbranden en daarbij pakte ook de klimop onbedoeld vlam. De man had al voor aankomst van de brandweer de klimop van de gevel getrokken de brandweer heeft het vuur verder geblust. Met een hoogwerker is voor de zekerheid het dak nog gecontroleerd. De woning liep weinig schade op en er raakte niemand gewond.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
12.15

Brand in keuken Helmond

In een huis aan de Burgemeester van Houtlaan in Helmond heeft brand gewoed. Hier zou door mogelijke kortsluiting brand in de keuken en de afzuiginstallatie zijn ontstaan. De brandweer had het vuur snel onder controle. De bewoners stonden op tijd buiten er raakte niemand gewond.

Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
12.12

Drie Brabanders opgepakt in onderzoek naar drugslab

Drie mannen uit Best, Eindhoven en Waalre zijn aangehouden in een onderzoek naar een opgerold drugslab in Roermond. Dat werd een maand geleden ontdekt in een loods in de Limburgse plaats.

Lees hier meer.

Foto: Politie.
Foto: Politie.
11.44

Aanslag op huis in Den Bosch

Bij een huis in Den Bosch is vannacht een explosief afgegaan. Vermoedelijk is er zwaar vuurwerk aan de deur vastgeplakt. Daardoor is de voorkant van het huis flink beschadigd. Afgelopen weekend waren de bewoners van het huis ook al doelwit. Toen is geprobeerd om een bestelbus in brand te steken.

Lees hier meer.

11.18

Vrachtwagen met pech op A27

Op de A27 bij knooppunt Hooipolder staat opnieuw een vrachtwagen met pech. Vanuit Oosterhout hebben automobilisten daardoor ongeveer een halfuur vertraging. Een berger is onderweg om de vrachtwagen zo snel mogelijk de weg op te helpen.

Foto: Rijkswaterstaat.
Foto: Rijkswaterstaat.
11.14

Wielrenner gewond bij botsing met auto

Een wielrenner en een automobiliste zijn op elkaar gebotst op de Bredenkampweg in Elshout. Het is duidelijk te zien dat de klap hard was. De fiets van de wielrenner brak in tweeen en in de voorruit van de auto zit een enorme ster. De wielrenner liep meerdere verwondingen op en is met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

Foto: Iwan van Dun/SQ Vision.
Foto: Iwan van Dun/SQ Vision.
11.00

Opruimen wegdek A16 duurt langer

Rijkswaterstaat meldt dat het schoonvegen van de A16, waar vanochtend een vrachtwagen pulp is verloren, langer duurt. De aardappelschillen zijn overgeladen naar een andere vrachtwagen maar alles wat op de weg ligt is lastiger weg te krijgen. Het schoonvegen duurt daarom langer en Rijkswaterstaat verwacht de weg pas rond twaalf uur vrij te kunnen geven.

Foto: Rijkswaterstaat.
Foto: Rijkswaterstaat.
10.55

Stroomstoring opgelost

De stroomstoring in Haaren is alweer opgelost. Eerder dan verwacht, meldt Enexis. De oorzaak wordt nog onderzocht.

10.51

Minder treinen tussen Den Bosch en Utrecht

Het komende uur rijden er minder treinen tussen Den Bosch en Utrecht, vanwege technisch onderzoek. Reizigers wordt geadviseerd de reisplanner in de gaten te houden.

Wachten op privacy instellingen...
10.45

stroomstoring in Haaren

Er is een stroomstoring in Haaren. Bijna 6000 huishoudens zitten daar zonder stroom. Volgens Enexis zijn monteurs onderweg om het op te lossen. Naar verwachting duren de problemen tot half twee vanmiddag.

Wachten op privacy instellingen...
09.37

Opnieuw rook in appartementencomplex Eindhoven

Er hangt nog steeds rook in een appartementencomplex op Strijp-S in Eindhoven. Vannacht brak er brand uit in de kelder. Die brand was vrij snel geblust en de brandweer heeft de berging geventileerd. Dat blijkt volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio niet voldoende te zijn geweest. Een schoonmaker ontdekte dat twee verdiepingen waar hij al was geweest, weer helemaal vol rook stonden.

Omdat er nog veel rook in de bergingen hangt, is de brandweer teruggekomen om die opnieuw te ventileren. "Omdat daar geen ramen en deuren zijn is dat lastig, maar de brand is allang uit", laat een woordvoerder weten.

Foto: Noël van Hooft.
Foto: Noël van Hooft.
09.32

Brandje in pand voormalige seksshop

Aan de Kerkweg in Valkenswaard heeft een klein brandje gewoed in de kelder van een voormalige seksshop. Bij de brand ontstond veel rook, waardoor het pand helemaal onder. De oorzaak van de brand zou in een chemische reactie in een pakketje zijn ontstaan.

Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
08.41

Kapotte vrachtwagen op A27 bij Oosterhout

Op de A27 bij afrit Oosterhout staat een vrachtwagen met pech. Daardoor is de rechterrijstrook in de richting van Breda naar Gorinchem dicht en staat er over acht kilometer file. De vertraging is een half uur. Het is een drukke dinsdagochtendspits. Landelijk staat er meer dan 200 kilometer file.

Foto: Rijkswaterstaat.
Foto: Rijkswaterstaat.
08.10

Halfuur file op A2 door ongeluk

Automobilisten die over de A2 van Maastricht naar Eindhoven rijden, staan deze ochtend in de file. Tussen knooppunt Leenderheide en knooppunt Batadorp is een ongeluk gebeurd. De weg is weer vrij, maar het verkeer staat nog stil. Je moet daar rekening houden met ongeveer een half uur vertraging.

07.04

Lange file op A16

Verkeer op de A16 richting Rotterdam moet deze ochtend rekening houden met een lange file vanaf Zevenbergschen Hoek. Die file ontstond nadat een vrachtwagen bij Hendrik-Ido-Ambacht pulp verloor. Daar is de weg dicht.

Lees hier meer.

Foto: X/Rijkswaterstaat Verkeersinformatie
Foto: X/Rijkswaterstaat Verkeersinformatie
05.24

Veel rook in appartementencomplex Eindhoven

In de berging van een appartementencomplex aan de Torenallee in Eindhoven heeft korte tijd een kleine brand gewoed. Hoe die kon ontstaan, wordt onderzocht. De brand was snel geblust, maar de rookontwikkeling had zich al verspreid tot de vijfde verdieping. Het duurde daarom even voordat de brandweer het pand geventileerd had. Er raakte niemand gewond.

Foto: Arno van der Linden/SQ Vision.
Foto: Arno van der Linden/SQ Vision.
Foto: Arno van der Linden/SQ Vision.
Foto: Arno van der Linden/SQ Vision.
05.09

Autobrand in Helmond

Een auto aan het Betuwehof in Helmond is afgelopen nacht door brand verwoest. Het vuur werd rond vier uur ontdekt door een buurtbewoner. Die belde 112. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen al uit de auto. De brandweer kon niet voorkomen dat de auto verloren ging.

Hoe de autobrand kon ontstaan, wordt onderzocht.
Hoe de autobrand kon ontstaan, wordt onderzocht.

Ook de auto die hiervoor geparkeerd was, zou schade hebben opgelopen. Hoe de brand kon ontstaan, wordt onderzocht.

03.44

Ruziemaker heeft celstraf tegoed

Een man is afgelopen nacht aangehouden in Dongen. Hij bleek nog 52 dagen celstraf tegoed te hebben. De man is door de politie vastgezet.

Foto: Instagram politie Langstraat
Foto: Instagram politie Langstraat

De man maakte rond middernacht ruzie in Dongen. Toen de politie aankwam, was hij daar al weg. Maar een paar uur later stond hij daar weer ruzie te maken en kwam de politie opnieuw. Toen agenten de man natrokken, kwamen ze achter de celstraf.

02.32

Wandelaar van de weg gehaald

Een wandelaar is door de politie van de Midden-Brabantweg bij Tilburg-Noord gehaald. De agenten waren gewaarschuwd door iemand die die de man pal naast de weg zag lopen richting de Burgemeester Bechtweg. De man verklaarde de laatste bus vanuit Tilburg gemist te hebben. Daarop was hij maar gaan lopen. Hij kreeg een bekeuring van 140 euro.

Foto: Instagram politie Langstraat
Foto: Instagram politie Langstraat

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!