Video

Aanslag op huis nadat eerder werd geprobeerd hoogwerker in brand te steken

27 augustus om 11:42 • Aangepast 6 september om 02:00
nl
Op een huis aan de Leyhof in Den Bosch is maandagnacht een aanslag gepleegd. Bij het huis ging een explosief af. Daarbij is flinke schade ontstaan aan de voorkant van de woning. Afgelopen zaterdag is bij hetzelfde huis ook een explosie geweest bij het huis en is geprobeerd een hoogwerker van zijn bedrijf in brand te steken.

Volgens de politie was er maandagnacht rond half drie een daverende klap te horen. De bewoners van het huis bleven ongedeerd, maar de voorkant van hun huis raakte flink beschadigd. De politie vermoedt dat er zwaar vuurwerk aan de voordeur was vastgemaakt. Daarna zou de dader te voet zijn gevlucht naar de Dongestraat.

Afgelopen weekend was het ook al raak bij hetzelfde huis. Toen werd rond half drie ‘s nachts geprobeerd brand te stichten bij de bestelbus van de bewoner. Daarbij is mogelijk ook gebruikgemaakt van (zwaar) vuurwerk.

'Blijkbaar is er iemand gefrustreerd."

De buurman vertelt dat hij maandagnacht rechtovereind in bed zat. "Ik hoorde eerst een hele hoge fluittoon, het leek wel alsof het bij me in de gang was. En toen een knal. Ik schrok me wezenloos."

LEES OOK: Enorme explosies vastgelegd op beeld, knallen deden de buurt trillen

De bewoner van het huis begrijpt niet waarom ze het op hem hebben voorzien. "Ik ben goed voor iedereen. Ik help iedereen overal mee. Maar blijkbaar is er iemand gefrustreerd", zegt hij.

Buurtbewoners zeggen bang te zijn. "Mijn kleinkinderen durven hier niet meer te komen slapen, dat doet echt pijn. Afgelopen nacht schrokken enorm we zijn meteen uit ons bed gevlucht. We zijn echt bang dat ons huis een keer getroffen wordt."

De politie doet sporenonderzoek in de buurt. Ze vraagt mensen die iets verdachts hebben gezien of gehoord, voor of kort na de explosie, om zich te melden. Ook is ze op zoek naar camerabeelden uit de buurt.

Bekijk hier beelden van de explosies:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!