PSV-fans houden privéjets in de gaten en rekenen op Earnest Stewart

27 augustus om 15:18 • Aangepast woensdag om 01:18
nl
Waar blijven de nieuwe verdedigers van PSV? Tijdens de open training van de Eindhovense club dinsdag is het een veelgestelde vraag. De zo gewenste transfers zijn gespreksonderwerp nummer één rond het veld. Zorgen zijn er nog niet, zo leert een rondje langs een aantal fans: "Earnest Stewart regelt dit wel!"
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

"Ik zie Jerdy Schouten en Johan Bakayoko er helemaal niet tussen lopen", merken twee supporters dinsdag op. "Zul je zien dat die ook nog weggaan in de laatste dagen. Ik heb het er niet op."

Op het trainingsveld van PSV zijn deze morgen maar vijftien spelers aan het trainen. Schouten en Bakayoko zijn binnen omdat zij last hebben van lichte klachten. Voorlopig speelt er niks concreets rond de twee; PSV is vooral druk met het binnenhalen van de broodnodige verdedigers.

"We hebben ook nog even", blijft een toeschouwer rustig. "Ik heb alle vertrouwen in Earnest Stewart. Het gaat nog een drukke week worden. Ik verwacht nog wel drie verdedigers. Hij kan aan de bak."

Lees ook: Transferkoorts stijgt bij PSV, dit is waarom je vuurwerk kan verwachten

Wat duidelijk wordt, is dat de supporters veel vertrouwen hebben in de technisch directeur. "Stewart moet nog even gaan werken voor zijn geld. Maar het is natuurlijk ook lastig, want al die spelers zijn hartstikke duur. Maar bij PSV komt het altijd goed. We staan niet voor niks alweer bovenaan", zegt een vrouw die met haar neef staat te kijken naar de training.

Intussen circuleren de nodige namen en gaat het op social media soms helemaal los. Elke privéjet die op weg is naar Nederland wordt geanalyseerd. Zo landt er dinsdagavond een vliegtuig uit Riyadh in Amsterdam. PSV zou achter linksback Renan Lodi aan zitten en die voetbalt momenteel in Saoedi-Arabië.

Wachten op privacy instellingen...

Het transfercircus draait bij PSV dus op volle toeren, maar echte zorgen zijn er (nog) niet onder de fans. "Maar die zouden wel kunnen komen als we geen linksback, rechtsback en een centrale verdediger gaan halen. Voor de Champions League is dit nog niet goed genoeg. Als er niks bijkomt zou dat echt teleurstellend zijn."

Zover lijkt het vooralsnog niet te komen, maar spannend zal het in de slotdagen van de transferperiode zeker blijven. Vrijdagavond sluit de transfermarkt in de meeste Europese landen. In Nederland ligt de deadline op 2 september, om 23.59 uur.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!