Video

Corsobouwers verwachten hoog bezoek: Koningin Máxima komt dahlia's tikken

27 augustus om 19:30 • Aangepast 6 september om 02:00
nl
Al van kleins af aan ademt de familie van John Vriends, geboren en getogen in Wernhout, het jaarlijkse bloemencorso. En als huidige voorzitter van het evenement in Zundert is dat nu niet anders. Sterker nog: de editie van dit jaar krijgt een bijzonder, royaal tintje. Niemand minder dan koningin Máxima komt op bezoek.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Aanstaande vrijdag moet het gebeuren. Onze majesteit brengt dan een bezoek aan de buurtschappen Helpt Elkander, De Berk en Klein Zundert. "De koningin steekt de armen uit de mouwen en gaat meehelpen om dahlia's op de wagens van de buurtschappen te tikken", vertelt Vriends trots.

"Het is een mooie erkenning voor het bloemencorso in Zundert."

Het koninklijke bezoek doet hem dan ook goed. "Het geeft een trots gevoel dat we dat nog mogen meemaken. Het is een mooie erkenning voor het bloemencorso van Zundert."

Als het goed is ziet Máxima tijdens haar bezoek vooral hoe de puntjes op de i worden gezet. Het geraamte van de corsowagen van het Wernhoutse buurtschap De Lent is tenslotte al vormgegeven. "Daarna wordt de wagen in papier-maché gezet, om er vervolgens met spijkertjes de dahlia's op te tikken", beschrijft Vriends de werkzaamheden.

"Op sommige velden staan de dahlia's er goed bij, maar niet overal."

De enige zorg die de voorzitter nog heeft is de hoeveelheid dahlia's die de komende dagen beschikbaar is. "Het voorjaar was koud en nat. Door het vocht zijn de knollen gerot of niet tot ontwikkeling gekomen. Op sommige velden staan de dahlia's er goed bij, maar lang niet overal."

Dat dreigende tekort bezorgt de voorzitter 'gezonde stress'. "We zijn nou eenmaal een dahlia-corso., dus we willen een corsowagen vol met dahlia's. We hopen dat het nog gaat lukken." En daar heeft 'ie stiekem alle vertrouwen in: "In al die jaren hebben we het toch steeds voor elkaar gekregen, bij alle twintig de buurtschappen."

Live bij Omroep Brabant

Het grootste bloemencorso ter wereld is te zien bij Omroep Brabant. Op zondag 1 september zijn we LIVE bij Corso Zundert op website, app, tv en Brabant+. Kijk mee om 13.30 uur en om 16.30 uur naar de mooiste en spectaculairste bouwwerken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!