Video

Grote storing op Eindhoven Airport, geen vliegverkeer mogelijk

28 augustus om 07:33 • Aangepast 7 september om 02:00
nl
Het vliegverkeer op Eindhoven Airport ligt woensdagochtend volledig stil. Dat komt door een netwerkstoring bij het ministerie van Defensie. Er is deze woensdag nog geen enkele vlucht vertrokken of geland. De security in de vertrekhal is gesloten. In de loop van woensdagochtend zijn er al zes vluchten geannuleerd.

Het Eindhovense vliegveld heeft een militair gedeelte dat onder het ministerie van Defensie valt. De storing bij Defensie heeft daarom ook gevolgen voor Eindhoven Airport, zo laat minister Barry Madlener van Infrastructuur weten. "Ik begrijp dat ze daar hard werken aan een oplossing", aldus de bewindsman.

LEES OOK: Hulp- en overheidsdiensten getroffen door grote storing

Bijna alle landelijke hulpdiensten, waaronder de drie Brabantse veiligheidsregio's, melden woensdagochtend problemen. Een storing treft momenteel het alarmerings- en communicatiesysteem. De hulpdiensten vallen terug op noodscenario's, waardoor er geen gevolgen zijn voor de alarmering en inzet.

Naast hulpdiensten zijn ook veel overheidsdiensten getroffen. De aard van de landelijke problemen zou liggen in het Defensienetwerk.

Drukte
Reizigers van sommige vluchten worden met bussen naar Airport Weeze in Duitsland gebracht om vanuit daar naar hun bestemming te vliegen. Reisorganisatie TUI zegt dat een vlucht die vanaf Eindhoven zou vertrekken, nu vanuit Brussel vertrekt. De reizigers worden in bussen naar het Belgische vliegveld gebracht.

Enkele vluchten die onderweg zijn naar het Eindhovense vliegveld worden momenteel omgeleid naar andere vliegvelden, waaronder Schiphol en Weeze. Het is iets voor middaguur nog onduidelijk wanneer de problemen op Eindhoven Airport zijn verholpen.

Veel reizigers klagen ter plaatse over de informatievoorziening. Het vliegveld zegt tegen reizigers dat er hard wordt gewerkt aan een oplossing. "Houd voor vluchtinformatie de site van Eindhoven Airport in de gaten of neem contact op met je airline", aldus het vliegveld.

Het blijft erg druk in de hal van het Eindhovense vliegveld. Omdat het lekker weer is wachten er ook veel mensen buiten op het voorplein. De digitale borden met vertrektijden zijn volgens de fotograaf uitgezet.

Volgens een van de reizigers op Eindhoven Airport kunnen de luchtverkeersleiding en ook de marechaussee woensdagochtend nergens in. "Eindhoven Airport komt nog met weinig duidelijkheid, richting de reizigers." Daarover klaagt ook een andere reiziger: "Er wordt al een aantal uur niet verteld wat er aan de hand is."

LEES OOK: Balende reizigers op luchthaven door storing: 'Gewoon wachten, zeggen ze'

Een vrouw vertelt dat zij sinds halfzes woensdagochtend in de inkomhal zit. "Ik zou naar Lissabon vliegen en donderdag teruggaan. Ik belde net het reisbureau voor meer informatie. Daar zeggen ze te zien dat ik sinds kwart voor acht kan boarden, maar dat is niet het geval. En ik hoor hier niks..."

Foto: Noël van Hooft.
Foto: Noël van Hooft.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!