Chaos verwacht bij hotel op Eindhoven Airport door storing

28 augustus om 14:10 • Aangepast 7 september om 02:00
nl
Er wordt vanavond 'echt grote chaos' verwacht bij Tulip Inn, het enige hotel op Eindhoven Airport. Dat zegt manager Jacqueline Hompes. Het hotel heeft het nu al drukker dan normaal. Veel mensen willen een kamer gebruiken om de tijd tot de volgende vlucht te overbruggen.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

Een hotelkamer kost 151 euro, flink wat geld dus, zegt Hompes. Daarom boeken alleen reizigers die al weten waar ze aan toe zijn een van de 120 kamers, ziet ze. "Zoals mensen die zelf een vlucht hebben omgeboekt en morgen gaan, of reizigers die al weten wanneer hun volgende vlucht vertrekt, bijvoorbeeld woensdagavond."

LEES OOK: Vliegverkeer op Eindhoven Airport ligt tot zeker vijf uur plat door storing

Op dit moment is duidelijk dat de storing woensdag tot zeker vijf uur zal duren. "Voor wie niet weet of de vlucht daarna toch nog vertrekt, is een hotelkamer wel erg duur", beaamt een reiziger aan de bar bij het hotel. De man komt uit Friesland en hoopte tegelijk met vrienden in Boedapest aan te komen.

"Dan moeten we ook vergoedingen gaan aanvragen, een gedoe."

Terug naar huis is door die afstand geen optie. Wel heeft hij al een vlucht op het oog op donderdag vanaf Amsterdam. Tot er duidelijkheid is, wacht hij met een cocktail en een boek aan de bar af, zegt de man. Als het op een overnachting aankomt, overweegt hij alsnog de hotelkamer op het vliegveld.

Gestrande reizigers voor bij de ingang (foto: ANP).
Gestrande reizigers voor bij de ingang (foto: ANP).

Veel reizigers ondergaan de gevolgen van de storing gemoedelijk. Een man bestelt een speciaalbiertje aan de bar op het moment dat zijn vlucht naar Bratislava zou vertrekken. Donderdagochtend willen hij en zijn vriendin in Wenen de Spaanse Rijschool bezoeken, een eeuwenoud opleidingsinstituut voor paarden.

Later staat tijdens de vierdaagse trip een concert op een boot gepland van een vrouwelijke dj waar hij fan van is. Dat hij de komende uren niet vertrekt, is 'nog geen probleem, nu missen we niks'. Maar vanaf donderdagochtend wordt dat een ander verhaal. "Dan moeten we ook vergoedingen gaan aanvragen, een gedoe."

"We kunnen geen ijzer met handen breken."

Hoe groot de problemen uiteindelijk zullen blijken op het vliegveld woensdag is nog onduidelijk. Volgens een woordvoerder van vliegmaatschappij Transavia wordt het in ieder geval 'heel lastig' om voor alle passagiers vandaag een oplossing te vinden.

LEES OOK: Hulp- en overheidsdiensten getroffen door grote storing

Mogelijk kunnen alleen nog korte vluchten vliegen woensdag, want vliegtuigen mogen niet 's nachts aankomen op Eindhoven Airport. Dat betekent in de praktijk dat de vliegtuigen van Transavia alleen maar ergens heen kunnen vliegen als er nog voldoende tijd is om terug te keren.

"We doen wat we kunnen, maar we kunnen geen ijzer met handen breken", aldus de woordvoerder van Transavia. "Natuurlijk proberen we iedereen te compenseren als vliegen niet meer lukt. Dat gaan we uitzoeken."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!