Video

Schoten gehoord: arrestatieteam houdt vuurwapengevaarlijke man (32) aan

28 augustus om 14:14 • Aangepast 7 september om 02:00
nl
Een arrestatieteam heeft woensdagmiddag in een pand op de Pater Vogelstraat in Beek en Donk een vuurwapengevaarlijke man (32) uit die plaats aangehouden. Dat gebeurde nadat buurtbewoners dachten dat er een hond doodgeschoten was.
Profielfoto van Collin Beijk
Geschreven door

Na deze melding rukte de politie massaal uit en werden zowel een normaal arrestatieteam als de zwaarbewapende Dienst Speciale Interventies (DSI) ingezet.

De straat werd aan het einde van de morgen afgezet door agenten in kogelwerende vesten. Er volgde een zoektocht naar een verdachte en die werd gevonden.

Wapenvondst
De man vluchtte vervolgens zijn woning in, maar werd daar door de DSI uitgehaald en daarna rond één uur gearresteerd. Toen de politie de verdachte zijn woning doorzocht, werden er diverse wapens gevonden. Waaronder een luchtdrukwapen.

Alle wapens zijn in beslag genomen. De man zit vast voor verhoor, hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een mogelijk schietincident.

Gewonde hond
Tijdens de politieactie bleek al snel dat de hond waarvoor in eerste instantie werd gebeld, niet was doodgeschoten, maar wel gewond was. Het beestje is naar een dierenarts gebracht voor behandeling.

Onduidelijk is of er door de verdachte op de hond geschoten is, of dat de verwondingen een andere oorzaak hebben. De politie onderzoekt dat nog.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!