Video

Man (25) omgekomen bij botsing tussen goederentrein en vrachtwagen

28 augustus om 15:36 • Aangepast 7 september om 02:00
nl
Bij de aanrijding tussen een goederentrein en een vrachtwagen in Hooge Zwaluwe is woensdagmiddag een 25-jarige man uit Zwijndrecht om het leven gekomen. Het slachtoffer, een medewerker van het goederenvervoerbedrijf, stond op de kop van de trein toen het ongeluk op de overweg bij de Zanddijk gebeurde.
Profielfoto van Collin Beijk
Geschreven door

De hulpdiensten rukten massaal uit, waaronder een traumahelikopter. Zij hebben nog geprobeerd de man te reanimeren, maar hij overleed aan zijn verwondingen. De goederentrein reed volgens de politie langzaam toen het ongeluk gebeurde.

Meerdere gewonden
Bij de botsing tussen de goederentrein en de vrachtwagen raakten ook twee andere medewerkers op de trein lichtgewond. De chauffeur van de vrachtwagen bleef ongedeerd en is aangehouden voor zijn betrokkenheid bij dit ernstige ongeval.

Er is door de politie een onderzoek begonnen hoe het ongeluk kon gebeuren op de overweg. Ook de Onderzoeksraad Voor Veiligheid (OVV) en de Arbeidsinspectie zijn ingelicht.

Goederenspoor
Het treinverkeer op het spoor ligt stil. Het gaat om een goederenspoor tussen Lage Zwaluwe en het industrieterrein in Oosterhout. De Zanddijk is afgesloten. Er zijn veel hulpdiensten aanwezig.

Foto: Marcel van Dorst/Eye4Images.
Foto: Marcel van Dorst/Eye4Images.
Foto: Eye4images/SQ Vision.
Foto: Eye4images/SQ Vision.
Foto: Eye4images/SQ Vision.
Foto: Eye4images/SQ Vision.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!