Liveblog

112-nieuws: bedrijfsbusje ramt stoplicht • voetganger gewond na botsing

29 augustus om 06:03 • Aangepast dinsdag om 02:04
nl
In dit liveblog hielden we je deze donderdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten.

22.43

Zware botsing in Eindhoven

Op de Kloosterdreef in Eindhoven is een zwaar ongeluk gebeurd, doordat twee auto's op elkaar zijn gebotst. Er raakten drie mensen gewond en één iemand is aangehouden, omdat hij asociaal gereden zou hebben.

Lees hier meer.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
22.17

Grote brand met veel rook in leegstaand huis in Tilburg

In een leegstaand huis aan de Ringbaan-Oost in Tilburg is brand uitgebroken. De brandweer is met veel materieel uitgerukt. Hoe de brand is ontstaan, is nog niet bekend.

Lees hier meer.

Foto: Toby de Kort/SQ Vision.
Foto: Toby de Kort/SQ Vision.
Foto: Toby de Kort/SQ Vision.
Foto: Toby de Kort/SQ Vision.
22.02

Man zwaargewond bij ernstig motorongeluk, weg dicht

Een man is donderdagavond gewond geraakt bij een zwaar motorongeluk aan de Leostraat in Eindhoven. Hij ging onderuit en botste tegen een lichtmast aan, waarna zijn motor tientallen meters over het asfalt schoof. Er werden twee ambulances en een traumahelikopter opgeroepen.

Lees hier meer.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
21.14

Bedrijfsbusje rijdt stoplicht kapot

Op de N279 in Ommel is een bedrijfsbusje tegen een stoplicht gebotst, waarbij het stoplicht flink beschadigd is. De ravage blokkeert het kruispunt.

De bestuurder is daarbij gewond geraakt en moest naar het ziekenhuis worden gebracht. Het kruispunt is nog afgesloten om de schade op te ruimen.

Foto: Walter van Bussel/SQ Vision.
Foto: Walter van Bussel/SQ Vision.
Foto: Walter van Bussel/SQ Vision.
Foto: Walter van Bussel/SQ Vision.
19.00

Voetganger gewond bij botsing

Op de Bredaseweg in Tilburg is een voetganger aangereden door een auto. De voetganger is daarbij gewond geraakt. Het was een flinke klap, te zien aan de grote barst in de voorruit. De ambulance is gekomen en heeft de voetganger meegenomen naar het ziekenhuis.

De straat is tijdelijk afgezet.

17.00

A65 en N65 dicht

De A65 en N65 tussen Den Bosch en Tilburg zijn dicht door een ongeluk. Dat gebeurde tussen knooppunt Vught en afrit Helvoirt. Verkeer wordt omgeleid via de A2 en de A58. Waarschijnlijk duurt de vertraging nog tot negen uur vanavond.

16.34

Rondvaartboot in brand

In de machinekamer van een rondvaartboot in Dinteloord is vanmiddag brand uitgebroken. Er zaten op dat moment zeven mensen aan boord. Geen van hen raakte in levensgevaar en ze zijn veilig van boord gehaald.

De boot is naar de haven van Dinteloord gesleept en aan de kant gelegd. Het andere scheepvaartverkeer heeft geen overlast gehad door de brand.

16.05

Vrouw gewond door aanval nepagent

Een bewoonster van de Markthof in Etten-Leur is gistermiddag slachtoffer geworden van een nepagent. Ze werd om haar sieraden gevraagd en toen ze weigerde die te geven, werd ze tegen haar hoofd geslagen. Daarna is de dader er met de buit snel vandoor gegaan.

Lees hier meer.

15.44

Politie geeft foto vrij van overvaller

De politie heeft een foto vrijgegeven van een verdachte die betrokken zou zijn bij een gewapende overval in de Hoefstraat in Tilburg. Hij kreeg een week de tijd om zich te melden, maar dat heeft hij niet gedaan.

Hij deed zich voor als klant, bedreigde het slachtoffer met een mes en heeft een medewerker gedwongen om honderden euro's af te staan. Ook zou hij iets opvallends op zijn shirt hebben staan, waar de politie ook graag meer van wil weten.

Foto: Politie.
Foto: Politie.
14.56

A58 richting Tilburg is weer vrij

Rijkswaterstaat zegt dat een oliespoor op de A58 van de kapotte vrachtwagen is opgeruimd en dat de weg weer vrij is. De vertraging is af aan het nemen. Een milieudeskundige is ter plaatse geweest.

14.38

Vrachtautochauffeur test positief op THC

De verkeerspolitie Zeeland-West Brabant heeft een chauffeur van een vrachtauto vanochtend op de A27 bij Hank een rijverbod gegeven omdat hij met THC op achter het stuur zat. Dat is de werkzame stof van hennep. Hij viel motoragenten op, omdat hij inhaalde op de A27 terwijl dat niet mag. Hij kon de agenten ook geen geldige vervoersvergunning laten zien. Bij het opmaken van de administratie roken de agenten hennep. De test die werd afgenomen, was positief. Daarom kreeg de chauffeur een rijverbod van 4 uur en heeft hij bloed moeten afstaan op het politiebureau. Hij en het bedrijf waarvoor hij werkt krijgen een proces-verbaal.

14.14

Minder treinen tussen Breda en Roosendaal

Door een wisselstoring op het traject tussen Breda en Roosendaal rijden er vanmiddag minder treinen tussen Lage Zwaluwe en Roosendaal. De NS denkt dat het is opgelost rond kwart voor vijf vanmiddag.

13.50

Twee auto's botsen op elkaar

Op het Emopad in Geldrop zijn vanmiddag twee auto's hard op elkaar gebotst op de kruising met het Boogardeind. Een vrouw is na het ongeluk met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De weg is gedeeltelijk afgesloten. Allebei de auto's zijn door een bergingsbedrijf meegenomen.

De auto's raakten zwaar beschadigd (foto: SQ Vision).
De auto's raakten zwaar beschadigd (foto: SQ Vision).
Het gebeurde op een kruising (foto: SQ Vision).
Het gebeurde op een kruising (foto: SQ Vision).
13.03

Fatbiker krijgt voor 600 euro aan bekeuringen

De verkeerspolitie in Oost-Brabant zag vanochtend op de Meerveldhovenseweg in Eindhoven een man op een fatbike rijden zonder te trappen. Ook had hij een smartphone in zijn hand en reed hij door rood. Hij wilde er ook nog vandoor gaan, maar dat mislukte. Het leverde de fatbiker 600 euro aan bekeuringen op.

12.58

Kapotte vrachtauto op de A58, een uur vertraging

Op de A58 van Breda naar Tilburg is vanmiddag bij Tilburg-Reeshof de rechterrijstrook dicht door een kapotte vrachtauto. Mensen die op de A58 richting Tilburg willen, hebben een uur vertraging. Rijkswaterstaat heeft een omleidingsroute ingesteld vanaf knooppunt Sint-Annabosch.

Wachten op privacy instellingen...
10.45

Vertraging op de A73

Op de A73 tussen Haps en Malden is er vertraging door een auto met pech. Het verkeer in de richting van Nijmegen heeft daar last van. Er is zo'n vijftien minuten vertraging.

09.49

Medewerkers bedrijf zien kogelgaten, politie begint onderzoek

Bij een gebouw waar verschillende bedrijven zitten aan de Boogschutter in Den Bosch zijn vanochtend kogelinslagen gevonden. De gaten werden door medewerkers gezien bij de hoofdingang. Die belden de politie, die inmiddels onderzoek aan het doen is bij het gebouw. Het gaat om een bedrijfsverzamelgebouw op een industrieterrein. Er is niemand gewond geraakt.

Wachten op privacy instellingen...
09.31

Auto belandt in een sloot

Een bestuurder van een auto is vanochtend met de wagen in een sloot terechtgekomen op de N321 tussen Beers en Gassel. De ambulance heeft de automobilist meegenomen naar een ziekenhuis. Het is niet duidelijk hoe het met hem gaat. Een rijstrook is afgesloten voor bergingswerkzaamheden.

De auto kwam in de sloot terecht (foto: SK-Media).
De auto kwam in de sloot terecht (foto: SK-Media).
Het voertuig landde op de voorkant (foto: SK-Media).
Het voertuig landde op de voorkant (foto: SK-Media).
08.49

Vermiste vrouw (24) terecht

Een 24-jarige vrouw die sinds gisteravond tien uur vermist werd in Mill, is weer terecht. Dat zegt de politie deze ochtend in een reactie op vragen van Omroep Brabant. De politie verspreidde gisteren een bericht op Burgernet. De vrouw was vertrokken op een elektrische fiets met een kinderzitje achterop. De politie riep mensen die haar zagen op 112 te bellen.

08.02

Agenten pakken elektrische step af

In Waalre hebben agenten afgelopen nacht een elektrische step afgepakt van iemand die ze erop zagen rijden. De man bleek bij de controle al eerder op de step te hebben gereden en had een waarschuwing gehad. Dat is namelijk verboden. Omdat het de tweede keer was, heeft de politie de step van de man in beslag genomen.

Foto: Instagram Jeugdagenten de Kempen
Foto: Instagram Jeugdagenten de Kempen
23.55

Vrouw (24) vermist

Een 24-jarige vrouw wordt sinds gisteravond tien uur vermist in Mill, dat meldt de politie in een bericht op Burgernet. De vrouw is voor het laatst gezien aan de Korhoenderstraat. Ze draagt een zwart vest met op de achterzijde een witte opdruk.

Ze heeft bruin haar tot op de schouders en is vertrokken op een elektrische fiets met een kinderzitje achterop. Mogelijk draagt ze ook een koptelefoon. De politie roept mensen op die haar gezien hebben om 112 te bellen.

22.40

Oorzaak grote computerstoring was fout in softwarecode

De oorzaak van de grote computerstoring gisteren was een fout in de softwarecode in het zwaarbeveiligde overheidsnetwerk. Dat meldt defensieminister Ruben Brekelmans.

Er is volgens hem geen indicatie dat er kwaadwillenden betrokken waren.

20.22

Ernstig ongeval met scooter in Oss

Op de Julianasingel in Oss is gisteravond een ernstig ongeluk gebeurd. Een scooterrijder is daar op een bestelbusje geklapt. Onder meer een traumahelikopter kwam ter plekke om hulp te verlenen. De scooter is flink gehavend en ook in de auto zit een flinke barst en deuk. De scooterrijder is met spoed naar het Radboud ziekenhuis in Nijmegen gebracht. Verkeersspecialisten deden uitgebreid onderzoek naar de toedracht van het ongeluk.

Foto: Gabor Heeres / SQ Vision
Foto: Gabor Heeres / SQ Vision
20.06

Kindje zwaargewond na val uit raam

Op de Markt in Helmond is gisteravond een kindje van anderhalf jaar oud zwaargewond geraakt na een val uit een raam. Hoe dat precies kon gebeuren, wordt door de politie onderzocht. De ouders van het meisje zijn van Poolse afkomst en zijn volgens de officier van dienst in het buitenland. De dreumes logeerde bij oma.

Het kindje maakte een val vanaf de derde etage van een appartementencomplex in het centrum. Dat bevindt zich midden in het centrum, waar ook veel terrassen vol zaten.

De hulpdiensten rukten massaal uit en ook een traumahelikopter kwam naar de plek toe.

Foto:  SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!