Video

Deze zomercolumns mag je niet missen: kijk ze terug in dit overzicht

30 augustus om 12:00 • Aangepast 10 september om 02:04
nl
Zijn er eigenlijk nog heksen in Brabant? In welke gemeente kun je straks lang en gelukkig leven? En schijnt écht altijd de zon aan de Brabantse Rivièra? Dit en meer lieten de regioverslaggevers van Omroep Brabant jou deze maand zien in zomercolumns uit hun regio. Heb je ze gemist? Kijk en lees ze dan terug in dit overzicht.
Profielfoto van Robert te Veele
Geschreven door

Verzamelen
Verslaggever Jos Verkuijlen (regio Noordoost-Brabant) nam de Brabantse verzamelwoede onder de loep. In onze provincie zijn zo'n 120 musea. Die van Frans van Schayik in Langenboom mag wel heel bijzonder genoemd worden. Je kunt het zo gek niet bedenken of je vindt het terug in het museum voor Nostalgie en Techniek.

Heb jij nieuws voor Jos? Stuur dan jouw tip naar: [email protected]

Gezondheid
Op vijf plekken in de wereld leven mensen gezonder, langer en gelukkiger dan waar dan ook. En als het aan de gemeente Altena ligt, worden haar inwoners straks ook allemaal honderd jaar of ouder. Altena wil namelijk de zesde 'blue zone' ter wereld worden. Verslaggever Niek de Bruijn (regio Altena, Drimmelen, Geertruidenberg, Oosterhout) zocht de ouderen op.

Heb jij nieuws voor Niek? Stuur dan jouw tip naar: [email protected]

Heilig
De wonderen zijn de wereld nog niet uit. En in Megen kijken ze er ook naarstig naar uit. Ze willen dat het ‘heilig bruurke’ zalig verklaard wordt. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Verslaggeefster Megan Hanegraaf (regio Den Bosch en Oss) ging het klooster in op zoek naar een wonder.

Heb jij nieuws voor Megan? Stuur dan jouw tip naar: [email protected]

Expats
Verslaggever Rogier van Son (regio Eindhoven) zocht de expats op in de lichtstad. In een taalcafé krijgen de buitenlandse gasten les in de Nederlandse taal. Hoe klaag je bijvoorbeeld over het weer? En hoe handig is het om een boterham met hagelslag te kunnen bestellen. De speciale button 'Praat Nederlands Met Me' moet de expats een handje helpen.

Heb jij nieuws voor Rogier? Stuur dan jouw tip naar: [email protected]

Heksen
De 12-jarige Heylken ging in 1595 de brandstapel op. Zover gaat het voor Désirée anno 2024 gelukkig niet komen. De moderne heks geeft workshops in heel Nederland. Want heksen zijn niet gemeen, maar juist trotse, sterke vrouwen. Verslaggeefster Alice van der Plas (regio Helmond) ging naar kasteel Cranendonck en maakte een heksenbrouwsel.

Heb jij nieuws voor Alice? Stuur dan jouw tip naar: [email protected]

Zonovergoten
Vergeet de Côte d'Azur en de playa's in Spanje. Wil je écht genieten van volop zon dan hoef je de provincie niet uit. Verslaggever Erik Peeters (regio Roosendaal en Bergen op Zoom) nam zijn parasolletje en strandstoel mee naar de zonovergoten West-Brabantse Rivièra. Goed smeren is daar erg belangrijk.

Heb jij nieuws voor Erik? Stuur dan jouw tip naar: [email protected]

Monument

Wat hebben Donna Summer, Village People en Addy van den Krommenacker met elkaar gemeen? Nou eerlijk gezegd niet veel, behalve dan dat er van deze iconen wel iets terug te vinden is in een uniek huis in Heukelom: het 'Monument van Riel' ook wel genoemd. Verslaggever Tom van den Oetelaar (regio Tilburg) keek zijn ogen uit bij de verzamelaars Marcel en Angèle.

Heb jij nieuws voor Tom? Stuur dan jouw tip naar: [email protected]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!