Tegen deze acht ploegen speelt PSV in de Champions League

29 augustus om 18:47 • Aangepast dinsdag om 02:04
nl
De tegenstanders van PSV in de Champions League zijn bekend. De Eindhovense ploeg is gekoppeld aan onder meer Liverpool, Paris Saint Germain en Juventus. De eerste speelronde van het miljoenenbal staat gepland in de week van 16 september. De laatste speelronden in de groep worden afgewerkt in januari.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

De loting in Monaco wees uit dat PSV thuiswedstrijden speelt tegen Liverpool, Shakhtar Donetsk, Sporting CP en Girona. De Eindhovenaren gaan op bezoek bij Paris Saint Germain, Juventus, Rode Ster Belgrado en Stade Brest.

Met Liverpool, PSG en Juventus treft PSV drie loodzware tegenstanders. De andere vijf opponenten zijn op papier zeker geen onmogelijke opgave voor de Eindhovense club. Daardoor zal ze tevreden zijn met de uitkomst van deze loting.

Het definitieve speelschema voor PSV wordt zaterdag bekend. Dan weet de Eindhovense ploeg wanneer ze tegen welke tegenstander uitkomt. De eerste wedstrijd staat gepland in de week van 16 september.

Lees ook: Veel veranderingen voor PSV in Champions League, dit moet je weten

De Champions League ziet er dit seizoen anders uit dan voorheen. Er wordt vanaf dit seizoen gespeeld in één grote poule met 36 clubs. PSV treft er dus acht uit deze grote groep.

De eerste acht plaatsen zich voor de achtste finale. De nummers 9 tot en met 24 spelen een tussenronde om te bepalen wie zich plaatst voor de laatste zestien. De onderste twaalf ploegen zijn definitief uitgeschakeld.

Doordat elke club acht wedstrijden speelt, worden er vanaf dit seizoen ook groepswedstrijden afgewerkt in januari. Pas vanaf februari begint de knock-outfase.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!