Meisje jarenlang misbruikt op camping, justitie eist twee jaar cel

30 augustus om 13:52 • Aangepast gisteren om 11:10
nl
Was het een broer-zus relatie? Of heeft de 27-jarige D. van L. een meisje tussen haar twaalfde en vijftiende seksueel misbruikt op een camping in Brabant? Justitie houdt het op het laatste en eiste vrijdag voor de rechtbank in Den Bosch dertig maanden cel, waarvan zes voorwaardelijk.
Profielfoto van Cor Bouma
Geschreven door

Van L. ontkende alle aantijgingen glashard. “Ik had sommige dingen beter anders kunnen doen. Ik heb alles voor haar uit liefde gedaan, maar, ik heb nooit seks met haar gehad”, zo zei D. zelfverzekerd.

Het meisje zat er heel anders bij. Zij was heel emotioneel en vertelde in haar spreekrecht dat het leven haar zwaar valt. Ze is nu 18, maar volgens haar begon het misbruik al tot toen ze 9 jaar oud was. De rechtbank vervolgt hem voor misbruik vanaf haar 12e jaar.

Wekelijks seks met alles erop en eraan
Ze leerde D. rond 2014 kennen op de Brabantse camping via diens zusje. Ze keek naar de acht jaar oudere jongen op en raakte uiteindelijk helemaal verliefd op hem. Volgens haar hadden ze op een gegeven moment wekelijks seks met alles erop en eraan.

Van L., die nog steeds op de camping woont en die runt, hield de hele zitting vol dat hij heel erg op haar was gesteld, maar dat van seks nooit sprake is geweest. Ze hielden beiden van paarden en dat was wat hen bond.

De officier van justitie zag veel aanwijzingen in het dossier dat de twee jarenlang wel seks hadden, maar D. van L. had overal een antwoord op en weerlegde de aantijgingen keer op keer.

Er zijn dan ook geen naaktfoto’s of filmpjes van het meisje, betoogde de advocaat van D. En een keer een zoen op de mond is niet ontuchtig, maar past juist in een broer-zus relatie, net als elkaar een keer schat noemen, zo betoogde ze. Want, zo sprak D. zijn zusje ook regelmatig aan. Het meisje miste, volgens de advocate, een vaderfiguur en was daarom zo goed bevriend met D. en kwam daarom graag naar de camping.

Condooms klaarleggen
Van L. moest wel toegeven dat er vreemde kanten zaten aan de zogenaamde broer-zus relatie. Zo gaf hij het meisje toestemming om al op zeer jonge leeftijd seks te hebben in zijn chalet met andere jongens. Ook gaf hij haar tips om jongens te verleiden en legde condooms voor haar klaar.

De officier van justitie had geen goed woord over voor de ‘grote broer’. Het meest fel was ze vanwege zijn ontkennende houding. “Het voelde destijds misschien als liefdesrelatie, maar nu is dat anders. Het begon al op basisschool en je hebt seks met anderen aangestuurd”, zo oordeelde de officier. “Haar eerste langdurige verkering wordt door jou volledig ontkend. De pubertijd is al verwarrend. En dan krijg je verkering en achteraf blijkt dat helemaal niet in de haak te zijn.”

Volgens de officier had het D. gesierd als hij sorry had gezegd. En dat had hem ook geholpen aan een lagere strafeis, zo lichtte ze toe.

'Altijd het beste willen doen'
Maar D. was daar niet van onder de indruk en bleef rustig antwoord geven op alle vragen. Hij is al jaren gelukkig getrouwd en heeft inmiddels een dochter. Hij benadrukte keer op keer dat hij altijd het beste voor het meisje heeft willen doen.

Het meisje zelf bleek er minder goed aan toe. Haar lust en leven waren de camping en haar paarden. En op de camping woonde ook haar beste vriendin. Dat is ze sinds 2020 allemaal kwijt.

Daarnaast lijdt ze mentaal en fysiek nog steeds onder de gebeurtenissen. De aantijging dat ze het niet trok dat D. een nieuwe vriendin kreeg, klopt volgens haar niet. “Ik ben nog nooit zo dankbaar geweest. Daardoor kon ik weg.”

De uitspraak in deze zaak is op 13 september.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!