Liveblog

112-nieuws: jongen met kapmes aangehouden • brand in beautysalon

30 augustus om 20:07 • Aangepast vandaag om 01:22
nl
In dit liveblog houden we je deze vrijdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Dit liveblog is gesloten

Liveblog

20.01

Jongen aangehouden

De politie heeft gisteren in Eindhoven een minderjarige jongen aangehouden, omdat er aangifte was gedaan van bedreiging. De jongen bleek een busje pepperspray bij zich te hebben. Dat is verboden. Agenten besloten daarom de slaapkamer van de jongen in zijn ouderlijk huis te doorzoeken. Daar bleken meerdere messen, waaronder een kapmes, te liggen.

De jongen zit vast en wordt voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Foto: Wijkagenten Vaartbroek.
Foto: Wijkagenten Vaartbroek.
19.22

Meisje (1) dat uit het raam viel is overleden

Het meisje van anderhalf jaar oud dat woensdag in Helmond uit het raam viel, is aan haar verwondingen overleden. De politie meldt na onderzoek dat het gaat om een noodlottig ongeluk.

Hier lees je er meer over.

18.15

Geen treinen tussen Lage Zwaluwe en Roosendaal

Pech voor treinreizigers op het traject tussen Dordrecht en Roosendaal. Door een wisselstoring rijden er geen treinen tussen Lage Zwaluwe en Roosendaal. Dit gaat tot kwart voor negen vanavond duren, verwachten de Nederlandse Spoorwegen.

17.40

Appartementen ontruimd vanwege stankoverlast

In Den Bosch zijn vanmiddag zes appartementen en twee winkels ontruimd. Reden is een stankoverlast, die is ontstaan bij werkzaamheden. Het is niet duidelijk hoe lang het duurt voordat iedereen weer terug naar binnen kan.

Hier lees je meer over de ontruiming.

Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
17.35

Controle in Den Bosch

De politie heeft gisteren met onder meer de NVWA en RDW een controle gehouden in Den Bosch. Hier zijn 19 bedrijfsauto's gecontroleerd. Er zijn bekeuringen uitgedeeld voor onder meer een verkeerde hoogte, lengte of ladingsverzekering. Een chauffeur en zijn werkgever hebben een proces-verbaal gekregen, omdat hij reed zonder het juiste rijbewijs.

Hier lees je meer over de controle.

Wachten op privacy instellingen...
17.23

Brand in beautysalon

In beautysalon Cleyo aan de Hoofdstraat in Kaatsheuvel is vanmiddag brand uitgebroken. "Geef hulpdiensten de ruimte en blijf weg bij de brand", meldde de Veiligheidsregio vlak na de brand. De brand werd rond vier uur veroorzaakt door een wasdroger en leidde tot een flinke rookontwikkeling.

Er waren geen bewoners aanwezig in de huizen boven de zaak. De bewoners van een naastgelegen woning en hun huisdier konden tijdig het pand verlaten. De brandweer was met twee wagens aan het blussen. De ene wagen richtte zich op het winkelpand, de ander op de woning erboven. De brand was rond vijf uur onder controle, de schade aan het pand is enorm.

Foto: Iwan van Dun/SQ Vision.
Foto: Iwan van Dun/SQ Vision.
Een van de brandweerwagens die werden ingezet (foto: Iwan van Dun/SQ Vision).
Een van de brandweerwagens die werden ingezet (foto: Iwan van Dun/SQ Vision).
16.17

Fietsendief opgepakt

Een 44-jarige man uit Eindhoven is gisteren opgepakt, onder meer omdat hij fietsen zou hebben gestolen. Agenten kwamen hem op het spoor toen ze de man zagen rijden op een kostbare fiets, die de nacht ervoor, samen met nog wat andere fietsen, was gestolen bij het stadhuis in Veldhoven. Agenten besloten uiteindelijk ook het huis van de verdachte te doorzoeken, omdat hij een aardig strafblad op het gebied van diefstal bleek te hebben.

In zijn huis lagen geen gestolen spullen. Maar onderzoek leidde de politie naar garageboxen in De Tempel en Vaartbroek, die de verdachte huurde. Daar lagen gestolen fietsen en allerlei materialen die worden gebruikt voor de teelt van hennep. De spullen zijn in beslag genomen. De verdachte zit nog vast.

15.50

Drugsnetwerk opgerold

De politie heeft een drugsdealernetwerk opgerold in de regio Breda. Het netwerk noemt zichzelf 'Goeie Gasten'. Begin juli zijn vier mensen opgepakt. De verdachten zijn een vrouw (31) en drie mannen (32, 36 en 52). De afgelopen weken zijn ook drie huizen doorzocht, zo meldt de politie vrijdag.

Hier lees je er meer over.

15.45

Kilo's drugs gevonden bij inval

De politie heeft bij een inval in een bedrijfspand in Breda afgelopen nacht tientallen kilo's cocaïne, chemicaliën en een grote hoeveelheid geld gevonden. Twee mannen uit Breda zijn aangehouden. De inval was in een loods aan het Weidehek. Binnen stond een cocaïneversnijdingslocatie die nog in werking was.

Hier lees je meer over de inval.

12.25

Drie mannen verdacht van belastingfraude

Drie verdachten zijn maandag aangehouden vanwege een onderzoek naar belasting- en faillissementsfraude. Dat meldt de FIOD vandaag. Het gaat om drie mannen afkomstig uit Vught, Veenendaal en Den Bosch.

De mannen (22, 24 en 56) worden ervan verdacht dat ze geen en onjuist aangifte hebben gedaan voor omzetbelasting. Ook zouden ze geen informatie hebben gegeven aan een curator bij een faillissement. Hun huizen en een bedrijfspand in Den Bosch zijn doorzocht, ook is beslag gelegd op administratie en computers.

Het onderzoek kwam op gang door de Belastingdienst. Daar klopte iets niet met de omzetbelasting. De drie verdachten zijn familie van elkaar en ze hebben verschillende logistieke bedrijven die aan elkaar gelinkt zijn.

De verdachten konden na verhoor weer vertrekken, maar blijven wel verdachten in het strafrechtelijk onderzoek.

11.07

Gewonde na botsing

Op de kruising van de Ketenbaan met de Seterseweg in Dorst zijn rond tien uur twee auto's op elkaar gebotst. Een van de auto's wilde vanaf de Seterseweg de Ketenbaan op en zag de andere auto over het hoofd. Daarbij raakte een inzittende lichtgewond. Het kruispunt werd kort gesloten.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
10.04

Auto ramt lantaarnpaal en belandt op z'n kant

Op de Julianasingel in Oss heeft een auto vanochtend een lantaarnpaal geramd. De wagen kwam daarna op z'n kant terecht. De bestuurder is met spoed uit de auto gehaald en naar het ziekenhuis gebracht in een toegesnelde ambulance. Er landde ook een traumahelikopter. Vermoedelijk is de bestuurder onwel geworden voorafgaand aan de botsing.

Foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
06.15

Camper vliegt in brand, ook schuur deels verwoest

Een camper is vanmorgen vroeg in brand gevlogen aan het Heike in Vessem. Het vuur is overgeslagen op een nabijgelegen schuur. De brandweer is met twee bluswagens en een waterwagen bij de brand om te blussen.

Het vuur had ze binnen een uur onder controle. De camper stond buiten geparkeerd, naast de schuur.

Foto: Rico Vogels / SQ Vision
Foto: Rico Vogels / SQ Vision
Foto: Rico Vogels / SQ Vision
Foto: Rico Vogels / SQ Vision
06.00

Bestuurder scooter raakt gewond bij botsing met auto

Een scooterrijder is gisteravond gewond geraakt in Roosendaal na een botsing met een auto. Het ongeluk gebeurde op de kruising met de Reginadonk. De bestuurder van de scooter is gewond geraakt en met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De scooter vloog bij het ongeluk in brand, de brandweer heeft het voertuig geblust maar er bleef niets van over.

Het ongeluk trok veel bekijks, de omgeving werd afgezet. Hoe het ongeluk kon gebeuren, is nog niet duidelijk. De politie onderzoekt de zaak.

Foto: Christian Traets / SQ Vision
Foto: Christian Traets / SQ Vision
Foto: Christian Traets / SQ Vision
Foto: Christian Traets / SQ Vision
05.54

Twee aanhoudingen na onderzoek in verdachte bestelbus

Twee mensen zijn gisteren aan het einde van de dag aangehouden in Eindhoven nadat in een bestelbus vermoedelijk grondstoffen voor de productie van drugs zijn gevonden. Ook is een horecazaak op de Kruisstraat doorzocht.

De politie volgde een verdachte bestelbus die uiteindelijk stopte bij een horecazaak aan de Kruisstraat in Eindhoven.

Lees hier meer.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
23.08

Zware botsing in Eindhoven

Op de Kloosterdreef in Eindhoven is gisteravond een zwaar ongeluk gebeurd, doordat twee auto's op elkaar zijn gebotst. Er raakten drie mensen gewond en één iemand is aangehouden, omdat hij asociaal gereden zou hebben.

Er zijn drie ambulances en een traumahelikopter opgeroepen, die de gewonden mee naar het ziekenhuis hebben genomen.

Lees hier meer.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
22.17

Grote brand met veel rook in leegstaand huis in Tilburg

In een leegstaande winkel aan de Ringbaan-Oost in Tilburg is gisteravond brand uitgebroken. De brandweer was met veel materieel uitgerukt en heeft de brand onder controle. "De brandweer is voorlopig nog wel bezig met nablussen", laat de Veiligheidsregio weten.

Lees hier meer.

Foto: Toby de Kort/SQ Vision.
Foto: Toby de Kort/SQ Vision.
Foto: Toby de Kort/SQ Vision.
Foto: Toby de Kort/SQ Vision.
Foto: Toby de Kort/SQ Vision.
Foto: Toby de Kort/SQ Vision.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!