Laat zwembad nog even staan, het wordt warm dit weekend

30 augustus om 10:04 • Aangepast donderdag om 02:02
nl
Wie vanmorgen wakker werd in het oosten van Brabant, zag buiten een grijze lucht en wat motregen. Geen paniek, de herfst is nog ver weg. Dat zwembad hoef je ook nog niet op te ruimen, want het zomerse weer dient zich dit weekend gewoon weer aan.
Profielfoto van Lobke Kapteijns
Geschreven door

In West-Brabant zag het er vanmorgen zonniger uit, en dat is vandaag ook het meest zonnige deel van Brabant. Het blijft daar droog.

Het oosten krijgt wat meer nattigheid gedurende de dag. “Het regengebied blijft een beetje treuzelen boven het oosten van Brabant”, legt Alfred Snoek uit van Weerplaza.

"Het zonnetje komt steeds beter tevoorschijn, in de avond zelfs uitbundig."

Dit weekend wordt het zo goed als droog in de provincie, én warm. “In de loop van zaterdagmiddag komt het zonnetje steeds beter tevoorschijn, in de avond zelfs uitbundig. Er staat wel iets meer wind, met een graad of 24", vertelt de weerman.

Voor zondag kun je de barbecue nog een keer tevoorschijn halen, dan wil je niet achter het fornuis staan. Want het wordt een dag met heel veel zonneschijn, met in de middag zelfs dertig graden.

Ook na het weekend blijft het zomers. De temperaturen gaan wel iets naar beneden, het kan soms regenen of onweren, maar van herfst is nog lang geen sprake.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!