Snelle crowdfunding redt beroofde bouwgroep Brabantsedag

30 augustus om 11:34 • Aangepast donderdag om 02:02
nl
De bouwgroep die tijdens de Brabantsedag in Heeze brutaal werd beroofd van duizenden euro’s aan gereedschappen kan alles opnieuw gaan kopen. Door een crowdfunding kan de groep weer vooruit. Donderdagavond begon de inzameling, de volgende dag ging het initiatief al over het streefbedrag van 8000 euro heen. “In nog geen 14 uur hadden we het geld bij elkaar”, zegt voorzitter Martijn Hoiting van de bouwgroep blij.
Profielfoto van Alice van der Plas
Geschreven door

Bouwgroep Ge wit ’t oit noit nie was na de theaterparade van de Brabantsedag op 25 augustus in tranen. Toen de leden van de groep terugkwamen van het feest, bleken hun containers bij de bouwplek aan de Dominee Kremerstraat te zijn opengebroken. Een enorme hoeveelheid gereedschappen was gestolen. Ook twee elektrische fietsen van wagenbouwers waren verdwenen.

"Zo mooi om dit te zien gebeuren"

De groep vermoedde dat de dieven met een flinke bus of aanhangwagen moeten zijn gekomen om alle spullen mee te nemen. Het ging onder meer om elektrische gereedschappen, zoals accuboormachines, een slijptol, een lasapparaat en een cirkelzaag.

LEES OOK: Brutale roof bij bouwgroep Brabantsedag: 'We hebben gehuild als kinderen'

De groep kreeg hulp van andere groepen om hun wagen af te kunnen breken. Maar nu zijn de bouwers dankzij een razendsnelle actie helemaal uit de brand geholpen. “Het is echt hartverwarmend”, zegt Hoiting. “Zo mooi om dit te zien gebeuren. We waren echt positief verrast.”

"We gaan kijken hoe we de containers beter kunnen beveiligen"

Volgens Hoiting deden ruim 250 mensen een donatie. “Sommige mensen gaven echt honderden euro’s.” De schade voor de groep lag nog hoger dan 8000 euro. Maar door wat reserves en extra donaties kon de groep al een eindje komen.

De groep rent nog niet meteen naar de doe-het-zelf-zaak. “We gaan nu niet alles kopen om het de hele winter in de container te laten liggen”, zegt Hoiting. “We willen ook kijken hoe we de containers beter kunnen beveiligen en welke les we hieruit kunnen trekken.” Van de diefstal is aangifte gedaan bij de politie.

DIT VIND JE VAST OOK INTERESSANT OM TE LEZEN:

Dit was de winnende wagen tijdens de Brabantsedag

Winnende wagen Brabantsedag nu al gesloopt: 'Ik sta hier te trillen'

Fotoreportage: de Mooiste Momenten van de 65ste Brabantsedag in Heeze

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!