Video

Brand verwoest leegstaand pand : 'Hopelijk komt er nu iets fatsoenlijks'

30 augustus om 20:00 • Aangepast donderdag om 02:02
nl
De brand, donderdagavond in een leegstaande winkel aan de Ringbaan-Oost in Tilburg, komt voor buurtbewoners niet als een verrassing. Voor sommigen voelt het zelfs als een verlossing. “Ik hoop dat ze er nu iets fatsoenlijks op zetten”, zegt overbuurman Wim Lanslots.
Profielfoto van Arnold TankusProfielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

De brandweer rukte met veel materieel uit en had de brand laat in de avond onder controle. Hoe het vuur is ontstaan, is niet bekend. “Veel rook was er, en heel veel vuur. Het duurde vrij lang voordat ze alles geblust hadden”, zegt John Heeren, die tegenover het pand woont en het van dichtbij zag gebeuren.

Hij denkt dat de brand is aangestoken. “Hier rekenden we al jaren op. Het staat al zo lang leeg, er wordt niks mee gedaan.” Heeren vindt dat de brand, hoe triest ook, een kans biedt: “Ik hoop dat er huizen op die plek komen.”

"Misschien wel een goede zaak dat het er nu niet meer is.”

“Het was ooit een autozaak. Ook de auto die bij het pand stond geparkeerd, stond er net zo lang, tien tot vijftien jaar”, weet ook Peter Ballemans. Hij is automonteur in een pand naast de afgebrande zaak en werd gebeld.

“Ik woon hierachter, dus ik was er snel bij", vervolgt hij. "We waren bang dat het zou overslaan en hebben toen met man en macht alle auto’s naar buiten gereden.” De angst was terecht, gezien de vlammen die ‘boven de bomen uitkwamen', zegt de 46-jarige monteur. "We hebben geluk gehad en zijn vooral erg opgelucht."

"Een goede brand, lekker warm ook."

Overbuurman Lanslots was ook getuige. Eng of spannend vond hij het niet. “Ja, het was een goede brand, lekker warm ook”, grapt hij. Hij hoopt dat de gemeente het incident aangrijpt om het gebied op te knappen. “Het was een schandaal hoe het er bij lag. Er is zeker tien jaar niets aan gedaan. Uiteindelijk is het misschien wel een goede zaak dat het er nu niet meer is.”

LEES OOK:

Grote brand met veel rook in leegstaand winkelpand in Tilburg

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!