Video

Meisje (1) dat uit het raam viel is overleden: 'Noodlottig ongeluk'

30 augustus om 19:22 • Aangepast gisteren om 01:18
nl
Het meisje van anderhalf jaar dat woensdag in Helmond uit het raam is gevallen, is aan haar verwondingen overleden. Dat meldt de politie vrijdag. Na onderzoek blijkt dat het ging om een noodlottig ongeluk.
Profielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

Het meisje viel woensdag uit een raam van de derde verdieping van een appartementencomplex, op de Markt in Helmond. Ze raakte zwaargewond. Vermoedelijk was ze zelf op de vensterbank geklommen, zei de politie eerder.

De hulpdiensten rukten massaal uit. Het meisje werd in een ambulance meegenomen. Op de N270 ter hoogte van de Bakelseweg werd het zwaargewonde kindje overgedragen aan een traumahelikopter. Die was nog onderweg en kon daar landen.

'Iedereen raakte in paniek'
Het meisje logeerde bij haar oma. Haar appartement zit midden in de stad, waar ook veel terrassen zijn. Tientallen mensen die op het terras zaten, hebben het ongeluk dan ook zien gebeuren.

"Iedereen raakte in paniek", zo vertelde een van de ooggetuigen aan Omroep Brabant. "Niemand kon eten, niemand kon bestellen", zei een andere ooggetuige. "Een mevrouw zat heel lang te huilen op het terras. Een ander ging naar binnen, want die voelde zich niet goed." Alle ooggetuigen hebben slachtofferhulp aangeboden gekregen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!