Brabant levert weer De Slimste Mens: Herman van der Zandt wint tv-quiz

30 augustus om 21:13 • Aangepast donderdag om 02:02
nl
Opnieuw heeft de tv-quiz De Slimste Mens een Brabantse winnaar gekregen. Na een zenuwslopende finale greep presentator Herman van der Zandt uit Breda deze eretitel. Klaas Dijkhoff en Astrid Kersseboom uit Breda en Rob ‘Snollebollekes’ Kemps uit Best gingen hem voor. Van der Zandt wilde graag één keer aan deze veelbekeken quiz meedoen voordat hij volgend jaar Philip Freriks als presentator opvolgt. "Dit was helemaal niet de bedoeling", was Van der Zandts eerste reactie na zijn overwinning.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

In de finale lukte het Van der Zandt om presentator en journalist Max Terpstra en actrice Maartje van de Wetering voor te blijven. De onlangs vijftig jaar oud geworden Bredanaar neemt de titel over van acteur Joes Brauers.

Van der Zandts medefinalisten lieten op voorhand weten dat ze tegen hem opkeken. De presentator was dan ook ontzettend goed van start gegaan in deze 24e editie van De Slimste Mens. Hij won de eerste negen afleveringen van dit seizoen.

LEES OOK: Herman van der Zandt haalt zeldzaam hoge score bij De Slimste Mens

De Bredanaar stelde zich al dan niet vals bescheiden op toen Freriks hem naar zijn verwachtingen voor deze ‘grand finale’ vroeg. “Ik mag dan als de absolute favoriet worden gezien, ik zie dit niet als mijn uitgangspositie. Wat Maartje en Max dit seizoen hebben laten zien, was bepaald geen kattenpis. Ik zie wel confetti voor me aan het eind van het programma, maar of dat voor mij zal zijn? Ik ben niet zo van het visualiseren", zo reageerde de oud-presentator van Het Mes Op Tafel.

Van der Zandt maakte in de afsluitende ronde een wat gespannen indruk. Hij wist bijvoorbeeld niet waar de broers Tim en Steffen Haars vandaan komen. Uit Maaskantje dus. Ook liet hij seconden liggen bij de vraag wat hij weet van (keizer) Karel de Grote. Hij verwarde hem met Karel V. In het slotduel was Van der Zandt toch net iets slimmer (of gelukkiger?) dan collega Terpstra.

Zo werd hij alsnog bedolven onder de confetti. Tijdens zijn dankwoordje zei de opvolger van Philip Freriks dat hij het ‘heel erg gek zal vinden dat deze trofee bij mij thuis komt te staan' en 'dat jullie nog niet van me af zijn'.

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

Herman van der Zandt wordt presentator van De Slimste Mens

De Slimste Kemps: 'Ik vond het allang mooi dat ik als menneke uit Best de finale had bereikt'

Astrid Kersseboom wint tv-quiz De slimste mens: 'Onwaarschijnlijk leuk om mee te doen'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.