Video

Nu komen 1500 man, maar Hintergarten Festival begon als 'stiekem tuinfeest'

31 augustus om 19:08 • Aangepast donderdag om 02:02
nl
Het begon als een stiekem tuinfeest toen de ouders van Roman en Noah Brok op vakantie waren. Maar inmiddels is het Hintergarten Festival in Nieuwkuijk een volwaardig dancefestival op het terrein van de plaatselijke wielerbaan met meer dan duizend bezoekers. "Het is een klein beetje uit de hand gelopen", zegt Roman.
Profielfoto van Wim Coenen
Geschreven door

Terwijl de housebeats op de achtergrond klinken, staan Roman en Noah zaterdagmiddag te vertellen over hoe groot hun dancefestival is geworden. Iedereen die twee jaar geleden zei dat het de omvang van dit jaar zou krijgen, hadden ze uitgelachen. Toen hun ouders op vakantie gingen, organiseerden de broers de eerste editie in de achtertuin van het ouderlijk huis.

"Onze ouders zagen de foto's van vertrapte plantjes in hun achtertuin. Toen mocht het daar niet meer."

"Toen ze terugkwamen, zagen ze de foto's van de vertrapte plantjes", vertelt Noah. "Toen mocht het niet meer in de achtertuin. Daarom zijn we hiernaartoe verhuisd."

En zo werd een feest in een achtertuin een bescheiden festival met vierhonderd bezoekers bij de plaatselijke wielerbaan. "We zetten er vorig jaar wat steigers en een geluidsinstallatie neer en het was een groot succes. We vonden het zo leuk om te doen dat we het nog een jaar hebben doorgezet."

Op dezelfde plek is Hintergarten nu een festival waar 1500 feestgangers genieten van dj's als Michel de Hey, VE/RA en Sojack. En daarmee is de honger van de tweelingsbroers nog niet gestild. "Onze einddroom is een weekendfestival met camping en grote artiesten. Maar dit is ook al een droom hoor."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!