NAC krijgt oorwassing in Friesland en verliest met 4-0

31 augustus om 22:06 • Aangepast donderdag om 02:02
NAC Breda is zaterdagavond in Friesland tegen SC Heerenveen met flinke cijfers onderuit gegaan. In het Abe Lenstra stadion verloor NAC met 4-0. Kort na rust scoorden de Friezen twee keer. NAC kwam die klap in het vervolg van de wedstrijd niet meer te boven.
Profielfoto van Arnold Tankus

Hoewel er geen supporters waren in het uitvak vanwege nog een openstaande straf, was er toch een groepje NAC-fans in het stadion aanwezig. Zij hadden spandoeken meegenomen tegen collectief straffen.

Al na een half uur in de eerste helft verloor de club uit Breda met Dominik Janosek een belangrijke speler. Hij viel geblesseerd uit en werd vervangen door Leo Sauer. Toch had NAC het de eerste drie kwartier verdedigend goed voor elkaar. Ook kreeg het kansen om te scoren: Raul Paulamiste een grote kans en Kacper Kostorz stuitte op doelman Mickey van der Hart. Ook Heerenveen was in de eerste helft dicht bij de openingstreffer. Maar Ilias Sebaoui raakte de paal na balverlies van middenvelder Matthew Garbett van NAC.

NAC geeft wedstrijd in vijf minuten weg
Kort na de theepauze gaf NAC de wedstrijd uit handen: binnen vijf minuten stond de defensie twee keer te schutteren. Na een halve minuut schoot Luuk Brouwers nog tegen de lat, even later trapte Simon Olson de bal vanaf de rand van het strafschopgebied tegen de touwen. Drie minuten later was het alweer raak. NAC ging bij een inworp de mist in waardoor Brouwers van dichtbij de bal binnen kon werken: 2-0.

Net toen NAC zich weer leek te herpakken en het twee goede kansen kreeg - zo schoot Van den Bergh snoeihard op de paal - gooide Heerenveen de wedstrijd op slot met een goal van Ion Nicolaescu. Ruim tien minuten later ging het weer mis door een verkeerde uitworp van keeper Daniel Bielica. Die luidde een aanval in, die weer werd afgerond door Nicolaescu.