Video

Weer aanslag op huis, buurt schrikt: 'Ik hoorde vijf schoten, wat is dit?'

1 september om 10:17 • Aangepast vrijdag om 02:01
nl
Het huis aan het Jonkerveld in Uden, dat zaterdagnacht werd beschoten, is hetzelfde huis waar een week geleden een explosie plaatsvond in de voortuin. Dat laat de politie zondagochtend weten. Buurtbewoners reageren geschrokken.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door
Redactie

In twee ramen van het beschoten huis zijn kogelinslagen te zien. In de woning was op het moment van de beschieting niemand aanwezig, laat de politie weten.

'Hier is normaal gesproken nooit trammelant'
Een ouder echtpaar, dat tegenover het beschoten huis woont, werd 's nachts wakker van de knallen. “We kwamen net terug van vakantie", vertelt een van hen. "Ik lag op bed en hoorde vijf schoten. Ik dacht: wat is hier aan de hand? Dat was duidelijk geen vuurwerk. Even later zagen we politieauto’s en zagen we agenten met schijnwerpers onderzoek doen.”

Ze zijn verrast over de beschieting. "Hier is normaal gesproken nooit trammelant, dit is een heel rustige buurt."

'Daar wonen zulke leuke mensen!'
Een oudere vrouw, die langsloopt, vertelt dat in het beschoten huis een gezin woont met een aantal zoons. Ze kent hen niet persoonlijk. ‘Maar ik loop hier weleens langs en dan maken ze weleens een praatje en zwaaien ze vriendelijk. Het lijken me leuke mensen, ik zou niet weten waarom dit daar gebeurt."

Brand in voortuin
Bij de explosie, die een week geleden bij het huis plaatsvond, ontstond brand in de voortuin. Een buurman kon het vuur snel blussen, niemand raakte gewond. Aan het huis ontstond toen geen schade.

De zaak wordt hoog opgenomen door de gemeente Maashorst. Burgemeester Hans van der Pas meldt dat hij 'enorm geschrokken' is. "Uiteraard tolereren we zulk gedrag niet. Mensen moeten zich veilig kunnen voelen in hun woning en buurt. We doen er samen met de politie en het Openbaar Ministerie alles aan om herhaling te voorkomen", zo meldt Van der Pas.

Er worden dus maatregelen genomen. De gemeente wil niet zeggen om welke maatregelen het gaat. Er is contact geweest met de bewoners van het huis. Sluiting van de woning door de burgemeester is niet aan de orde.

DIT VIND JE VAST OOK INTERESSANT:

Buurman voorkomt schade aan huis na explosie in tuin

Overleg tussen de agenten aan het Jonkerveld in Uden.
Overleg tussen de agenten aan het Jonkerveld in Uden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!