Er klinken nu al oooh's en aaah's en het bloemencorso moet nog beginnen

1 september om 13:13 • Aangepast vrijdag om 02:00
nl
Werelds grootste bloemencorso trekt zondagmiddag om half twee door de straten van Zundert. Jaarlijks komen hier 50.000 bezoekers op af. Wie een goede plek wil, is er vroeg bij. Die vroege vogels worden wel beloond, want op weg naar de start trekken de eerste praalwagens al aan hen voorbij.
Profielfoto van Femke de Jong
Geschreven door

Simon Quist uit Bergen op Zoom is er zondagochtend al helemaal klaar voor. Gewapend met zijn mobiel maakt hij foto's van de eerste wagens die naar de start rijden. "Ik kom hier ieder jaar. Ik wil dit niet missen. Ik maak van elke wagen een foto, het is altijd zo fantastisch wat hier gebouwd wordt."

Anita en Rob hebben een goede plek langs de route. (foto: Imke van de Laar)
Anita en Rob hebben een goede plek langs de route. (foto: Imke van de Laar)

Anita Lassche zit samen met haar man man Rob in campingstoelen klaar langs de route. "Omdat we met een hele groep zijn, zijn we vanmorgen vroeg vertrokken. We wilden allemaal een goede plek", vertelt Anita. Rob zit er net iets minder comfortabel bij en zit op de koelbox. "We hebben overnacht op een vakantiepark en zitten er helemaal klaar voor met een hapje en drankje."

Het belooft een tropische dag te worden en Myrna van Os draagt daarom een hoed en houdt een paraplu boven haar hoofd. Toch heeft ze geen moment getwijfeld om naar Zundert te komen. "Ik ben er elk jaar, al die bloemen zijn zo prachtig en die wagens zo indrukwekkend."

Met hoed en paraplu gewapend tegen de zon in Zundert (Foto: Imke van de Laar)
Met hoed en paraplu gewapend tegen de zon in Zundert (Foto: Imke van de Laar)

Omdat ze nog een paar uur moeten wachten voordat de stoet begint om 13.30 zit Ans van Kronenburg uit Liempde geïnstalleerd tegen een muurtje langs de route. "Ohh", klinkt het uit haar mond als er weer een wagen voorbij rijdt. "Zundert heeft het mooiste bloemencorso", klinkt het vol verwachting. "Maar ik ben nog nooit naar een ander geweest."

Tegen een muurtje wacht Ans en haar man op de eerste wagens (foto: Imke van de Laar)
Tegen een muurtje wacht Ans en haar man op de eerste wagens (foto: Imke van de Laar)

Omroep Brabant zendt op tv en op de website vanaf 13.30 live het bloemencorso Zundert uit.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!